Speltips USA - Frankrike

Bild från Bildbyrån

USA har en förstaplats i sikte!

USA har inlett hockey-VM med stabilitet. Fem segrar på fem matcher är starka siffror och nu väntar Frankrike och då kan segersviten förlängas, vilket den också bör göra och här är det spelbyggren som nyttjas igen och denna gång till ett riktigt "pangodds".

Frankrike är nästa prövning för ett skickligt USA. Fransmännen mötte under lördagen Sverige och där förlorade de med 4-0 och det efter att blågult gått in och avgjort matchen redan efter första perioden då slutresultatet i matchen hade letat sig in redan efter just första perioden. Frankrike var alltså aldrig nära någon poäng och nu väntar en ny tuff uppgift och denna gång mot USA som går ruskigt starkt i detta VM.

USA har nämligen vunnit fem av fem matcher inledningsvis, vilket gör att de toppar gruppen, en poäng före Sverige. Om USA sköter sig här kommer de möta Sverige i en förväntad gruppfinal i nästa vecka, men innan det ska Sam Hallam och hans Tre Kronor ställas mot Danmark och för USA är det alltså Frankrike som väntar härnäst. USA är givetvis storfavoriter, konstigt vore om inte.. och ja, jag är som ni vet svag för spelbyggaren och denna nyttjas även denna gång från detta VM där vi siktar på ny framgång.

Spelet jag bygger idag ser ut så här:

USA vinner + över 3,5 mål + T.J. Tynan över 0,5 poäng.

Spelaren i fokus, Tynan, har tillbringat den gångna säsongen i AHL-laget Ontario Reign. Där gjorde han 82 poäng på 74 matcher. I detta VM har han noll mål och fyra assist hittills och när USA nu går för ny storseger tror jag att hans chanser för nya poäng ska vara bra. USA är matchvinnare under ordinarie full tid och ja, det kommer rinna iväg - igen.

Lycka till vid rygg!

Speltips USA - Frankrike

  • USA vinner + över 3,5 mål + T.J. Tynan över 0,5 poäng

    1.90