Speltips Valencia - Sevilla

Bild från Bildbyrån

Nytt bråkigt möte mellan Valencia och Sevilla?

Precis som i början av säsongen kan mötet mellan Valencia och Sevilla återigen bli en grinig tillställning. Spelbolagen har hemmalagen som en knapp favorit till seger, men gästerna kommer med en stark form och revanschlust. Mycket talar för en ny hård och tuff kamp.

VALENCIA

Två gånger om har det blivit 0-2 förluster på bortagräs nyligen, mot Atletico Madrid först och senast mot Las Palmas. Det var en svag insats från Los Che och inte skapade så värst mycket. Annat är det när spelarna får lira på Mestalla. Då brukar nivån höjas rejält, både när det gäller duellerna och vinnarandan.

Med Ruben Baraja som manager har inte laget spelat någon ful fotboll direkt. Ändå har det blivit 4 utvisningar efter 24 omgångar. I truppen finns gott om hetlevrade spelare, som ungtuppar som många gånger drar på sig en hel del ostskivor, i olika färger.

SEVILLA

Även de har dragit på sig 4 utvisningar denna säsongen. Bland annat hemma på Ramon Sanchez Pizjuan då Valencia kom på besök. Då blev det 3 gula kort och ett rött på Loic Bade, i en match som Sevilla förlorade med 1-2. Men det kunde och borde ha delats ut betydligt fler varningar, till båda gängen.

I och med två raka segrar över Rayo Vallecano och Atletico Madrid har man distanserat sig något från bottenstriden. Det är 6 poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. Men att ta revansch för sist kommer spelarna ändå att vilja. Vi kan räkna med att det kommer smälla.

MITT SPELTIPS

Kortlinan ligger på över/under 6,5 kort i matchen. Med tanke på att Cesar Soto är domaren, som har delat ut 85 gula och 4 röda på 14 La Liga omgångar, är sannolikheten stor till en ny utvisning mellan lagen. Enligt mig är chansen runt 40-45 %. Eftersom över trippla degen erbjuds på utfallet blir det ett spel med en hög insats.

Spelet landar på att vi får minst ett rött kort i matchen.

Oddsjämförelse Valencia - Sevilla