Speltips Villarreal - Atletico Madrid

Bild från Bildbyrån

Tredje raka poängtapp för Atleti?

Formstarka Villarreal är på jakt efter en femte raka trepoängare i den spanska La Liga när de gästas av Atletico Madrid i måndagsmatchen. Gästerna har en formsvacka med två raka nederlag och en mindre bra bortaform. Ändå har spelbolagen Atleti som småfavoriter till seger.

VILLARREAL

Visst hade man stora bekymmer inledningsvis på säsongen. Men dessa är som bortblåsta när man ser laget spela nu. Marcelino och hans gäng är utan nederlag i de 9 senaste omgångar.

En vändning kom i det tuffa bortamötet på Anoeta mot Real Sociedad, där det blev en 3-1 seger. Därefter har Granada, Real Betis och Valencia slagits på löpande band. Den norske anfallaren Alexander Sørloth har nätat 13 gånger och anfallskompisen Gerard Moreno är uppe på 10 fullträffar.

ATLETICO MADRID

Även gästerna har två bra anfallare i form av Alvaro Morata och Antoine Griezmann. Den sistnämnde är dock tveksam till start, efter att ha dragits med en skada. Likaså finns det avstängningar på Nahuel Molina och Rodrigo De Paul, efter att båda drog på sig kort sist mot FC Barcelona i 0-3 förlusten.

Innan dess blev det också torsk mot nedflyttningshotade Cadiz borta med 0-2. Just bortaspelet har varit usel, med 7 förluster av 14 möjliga. Visst vill tränaren Diego Simeone få med sig ett positivt resultat innan den kommande kvartsfinalen mot Dortmund i Champions League. Men formen är långt ifrån toppen.

MITT SPELTIPS

Även om Villarreal också dras med ett par skador och avstängningar, i form av Alberto Moreno och Kiko Femenia, är de flesta övriga pjäserna i högform. Någon underdog ska man inte behöva vara mot en formsvag gigant, som har haft enorma problem på resande fot.

Mitt spel blir att Atletico Madrid inte reser hem med samtliga poäng i behåll.

Oddsjämförelse Villarreal - Atletico Madrid