Speltips Vitality -NiP

Bild från Bildbyrån

NiP får det svårt efter ändringar i lineupen

Sista gruppen är igång i Dreamhack Masters och det är Vitality som tar emot NiP. Vitality förlorade sin första match mot Na'Vi igår och behöver en vinst för att trygga fortsatt avancemang till slutspelet.

Vitality

Vitality har två plumpar i protokollet senaste två matcherna, mot Na'Vi och G2, så inte vilka dussinlag som helst. Innan dess spelade man bra och vann bland annat över NiP med 2-1. Map poolen är inga problem, man bannar Train och är ok med att spela vilka andra kartor som helst och borde ha ett övertag på minst tre av dom. Den stora profilen ZywOo levererade igår mot Na'Vi, men det finns ytterligare någon nivå i honom och om resten av laget kan ta ett steg upp med så borde man kunna ta en relativt enkel vinst.

NiP

Det är väl här grunden till hela spelet finns, NiP har bytt ut sin in-game leader! Det kom som en chock för många när man för en vecka sedan bänkade sin in-game leader Lekr0 och plockade in Hampus från GamerLeagion som ersättare. Detta kom i ett skede där NiP presterade riktigt bra och är ett ganska kontroversiellt beslut. Hampus känner några av spelarna väl sedan tidigare, bland annat spelade han med nawwk i GamerLegion, men att komma in som ny IGL i ett lag och hinna sätta sin prägel på laget på en vecka är extremt tveksamt om han lyckas med. Det troliga är att man inte hunnit spela ihop sig och att man kommer få förlita sig mycket på individuell skicklighet och hoppas att man tar rätt in-game beslut.

Spelet

Vi spelar Vitality som vinnare till 1.80 då det är väldigt tveksamt om NiP är redo för att utmana dom bästa än. Även 2-0 testas för en mindre summa.