Speltips Votuporanguense - Atibaia

Bild från Bildbyrån

Returmatch i Copa Paulistas semifinal

Copa Paulista semifinal och returmatch mellan Votuporanguense och Atibaia. Votuoranguese som håller till i Paulista A2 ställs alltså återigen öga mot öga med Atibaia som husserar i divisionen under i Paulista A3. Vinnaren i den här matchen går till final och ställs mot Ferroviâria eller Red Bull Brazil.

Seriespelet

Atibaia blev trea i seriespelet men när slutspelet väl drog igång så vann man hela Paulista A3 och kommer således spela i A2 nästa säsong. Det är alltså en klubb i en positiv spiral här. Vinner man Copa Paulista är det andra gången på 10 år som en klubb tar dubbeln. Votuporanguense slutade åtta i A2. Man var dock bra hemma (3/3/1).

Copa Paulista

I copa Paulista har lagen mötts några gånger eftersom man hamnade i samma grupp (grupp 7). En grupp som Votuporanguense vann i rätt överlägsen stil med 13 poäng medan Atibaia tog andraplatsen med sina 9 poäng. De vann varsin match när lagen möttes men Votuporanguense ägde båda.

Det mest spännande här är förstås att gå igenom förra mötet som ägde rum för bara några dagar sedan. Där alltså Atibaia hade hemmaplan. Matchen slutade 1-1 och blev lite stökig. Atibaia tog ledningen i första halvlek på lagets första skott. Sen höll man ledningen till min 66. Laget drabbades också av ett rött kort i min 57 på mittfältaren Emerson som tog två snabba kort. Sen öste Votuporanguense på och borde vunnit den här matchen. Man har en skottstatistik som visar på övertaget med 27-3 (!). Såklart färgas statistiken av hyfsat tidigt 1-0 och det tidiga röda kortet i andra halvlek. Men, det var även bra press redan under första halvlek och totalt 11-2 skott Votu.

Ett avbräck för Votuporanguense är att målvakten Paulo Roberto fick en bruten näsa i första matchen och inte kommer kunna spela returen här. Pianissolla byttes in senast och lär fortsätta i målet här. I Atibaia missar avstängda Emerson matchen.

Analysen

Jag förväntar mig ett Votuporanguense som kontrollerar matchen och ett Atibaia som kommer kontra. Så småningom kommer de behöva öppna upp sig. Totalt sätt ska Votu vara det bättre laget här och blir matchen någorlunda lik första mötet så lär vi få se en hemmaseger. Votuporanguense har en starkare trupp och är mer vana av den här typen av matcher. Atibaia har gjort det bra såhär långt men jag tror det tar slut nu.

Spelet

Vi har raka @1.63 Bet365. Sidor som Comeon, Bethard och 10bet har inte släppt -0.75 ännu och i bristen på det alternativet så har jag hittat ett spel på Betfair i denna match. Jag väljer att spela vinst för Votuporanguense och under 4.5 mål @1.83. Jag är övertygad om att de vinner den här matchen men att det ska bli fem mål eller mer känns inte så troligtvis. Vi höjer alltså upp raka spelet med 0.20 med hjälp av Betfair spel här.