Speltips Wigan vs Reading

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Wigan vs Reading

Wigan

Huserar på nedre halvan av tabellen och har väl som främsta mål att undvika relegering denna säsong. Med 4 raka förluster i ligan ska man nu ta sig an ett Reading som det går ännu sämre för. Ska dock tilläggas att vi inte tror det blir några problem för Wigan att undvika relegering i år och att man i detta nu huserar på en stabil 16e plats på 20 poäng.

Förlusterna har kommit borta mot ett starkt Boro på andra plats, mot ett starkt Leeds på 3e plats, borta mot ett starkt Sheffield U på 4e plats och borta mot Millwall som följde upp matchen med att slå Ipswich med 3-0.

Ett mer än svårt spelschema med andra ord. Nu har man möjlighet att hämta igen det.

Tittar vi på senaste matchen mot Boro där man förlorade med 2-0 var det ingen dålig match. Det fanns många positiva aspekter som man tar med sig efter match. Boros anfallare Hugill gjorde skillnaden med ett öppna målfacit med straffmål i 38e minuten för att sedan följa upp det med ett mål 1 minut före halvtid. Svårt att hämta hem det. Wigan hade dock 56% bollinnehav, lika många hörnor som Boro och 8 skott. Ändå okej borta mot Boro.

Wigan brukar generellt vara bra hemma. Bara 3 förluster på senaste 22 hemma-matcherna. I år har man bara förlorat 1 av sina hemma-matcher.

Truppen: Cheyenne Dunkley, Michael Jacobs, William Grigg, och Gavin Massey kan alla missa lördagens match mot Reading. Sam Morsy är tillbaka från avstängning.

I elvan kan Joe Gamer återigen få starta på topp med Nick Powell som drar sig tillbaka mot mittfältet. Ryktas om att Sam Morsy och Kai Naismith även är tilltänkta att få kliva in.

Reading

Reading har börjat säsongen ovanligt dåligt med deras mått sett. Kom senast från 2-2 match hemma mot botten laget Ipswich. Föga imponerande. Ipswich gjorde 2 mål i de inledande 10 minuterna. Reading kvitterade först i 10e minuten och sen även i 84e.

Truppen: Håller ett extra öga på Bödvarsson som gjort 7 mål och hans kollega Maité som gjort 6. Verkar vara ett radarpar som trivs bra ihop trots Readings svårigheter med att hålla samman spelet i allmänhet.

Garath McCleary, yttermittfältaren, imponerade mot Ipswich – trots matchens dåliga karaktär. Han kan återigen få förtroendet att få spela. Tiago LLori förväntas även vara tillbaka från skada. I övrigt samma gamla trupp.

Skadelistan är diger. Upp till 9 spelare från the first team kan missa match. Pelle Clement, Omar Richards, Jón Dadi Bödvarsson, Saeid Ezatolahi, Vito Mannone, Paul McShane, Adrian Popa, David Edwards, och Jordan Obita