Croatia cropped

Kroatien

Kroatiens herrlandslag i fotboll har nått EM-kvartsfinal som bästa resultat vid fyra tidigare tillfällen. Nu, inför sommarens fotbolls-EM 2024, står de inför en tuff utmaning i "dödens grupp". Kan detta bli året då de tar nästa kliv uppåt? Det blir sannerligen en intressant grupp att följa, där spänningen och förväntningarna inför varje match kommer att genomsyra sommarens fotbollsfest.

Grupp B - Fotbolls-EM 2024

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien3300+59
ItalienItalien3111+04
KroatienKroatien3021-32
AlbanienAlbanien3012-21

Bettingstugan analyserar Kroatien i Fotbolls-EM 2024

📅 Kroatiens spelschema i EM 2024

 • Lördag 15:e Juni kl. 18:00 Spanien - Kroatien
 • Onsdag 19:e Juni kl. 15:00 Kroatien - Albanien
 • Måndag 24:e Juni kl. 21:00 Kroatien - Italien

Läs mer om Kroatiens matcher i Fotbolls-EM 2024

Spanien - Kroatien EM 2024

Inför Spanien - Kroatien EM 2024

Fotbolls EM 2024 15 juni 2024

Under den andra dagen av fotbolls-EM 2024 står en toppmatch på schemat från "dödens grupp" att se fram emot. Det har gått 12 år sedan Spanien senast lyfte EM-trofén, och den stora ... Läs mer

BB221201 ZS046

Inför Spanien - Italien EM 2024

20 juni 2024

En spännande match står på agendan från "dödens grupp" i omgång 2 av fotbolls-EM när Spanien möter Italien. Båda lagen gick segrande ur sina premiärmatcher och nu möts de för en ... Läs mer

💰 Odds Kroatien Fotbolls-EM 2024

Kampanjer med Kroatien i EM 2024

Luis de la Fuente Spanien EM 2024

Målen i fokus mellan Spanien - Kroatien - spela BLGM + över 2,5 till 2.80!

Fotbolls EM 2024 14 juni 2024

FOTBOLL. Det är nya EM-premiär som tar vid under lördagen och en godbit som vi har att se fram emot är mötet mellan Spanien - Kroatien på Olympiastadion i Berlin. Tror du på ... Läs mer

Startelva & laguppställning för Kroatien i Fotbolls-EM 2024

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Livakovic
 • Försvarare: Gvardiol, Erlic, Sutalo, Stanisic
 • Mittfält: Modric, Brozovic, Kovacic
 • Anfall: Perisic, Petkovic, Kramaric


   Zlatko Dalić

   Zlatko Dalić har varit Kroatiens förbundskapten sedan 2017 och har lett nationen i tre stora mästerskap

   ⭐ Kroatiens tre största stjärnor

   Luka Modric

   Luka Modric, 38 år, förbluffar fortfarande med toppklass och är Kroatiens största stjärna. En av mästerskapets lysande stjärnor, betraktas han som en av de bästa genom tiderna på sin position. Modric förtrollar med sin eleganta spelstil och fotbollsgeni – en fröjd för ögat och en levande legend på planen.

   Luka Modric - Kroatien

   Luka Modric, Kroatiens lagkapten

   Josko Gvardiol

   Josko Gvardiol, Kroatiens mest värdefulla spelare sett till marknadsvärde, har varit en nyckelfigur i försvaret under flera år. Trots sina 22 år besitter han en imponerande mängd erfarenhet från toppscenen. Med 27 landskamper för Kroatien har Gvardiol etablerat sig som en pålitlig och lysande försvarsspelare för sitt land. Hans unga ålder kombinerat med mognad och skicklighet gör honom till en viktig kugge för Kroatien.

   Josko Gvardiol - Kroatien

   Här firar Gvardiol segern under Fotbolls-VM 2022 - Bronsmatchen mellan Kroatien och Marocko

   Marcelo Brozovic

   Marcelo Brozovic, en oumbärlig del av Kroatiens mittfältstrio, sätter tydliga avtryck i varje match. Med omfattande erfarenhet från Serie A, där han representerade Inter, har han varit en nyckelspelare på mittfältet i över tio år för sitt land. Med nästan 100 landskamper är Brozovic en pålitlig och erfaren kraft som fortsätter att vara en hjärnspelare för Kroatien.

   Brozovic och Modric

   Luka Modric ger kaptensbindeln till Marcelo Brozovic efter att ha blivit utbytt mot Lettland

   💰 Kroatiens största talang

   Martin Baturina

   Martin Baturina anses vara en av Kroatiens mest lovande talanger. Även om han ännu inte fått mycket speltid i Kroatiens A-landslag, är han en spelare att hålla ögonen på, med potential att blomstra under EM 2024. I sitt klubblag, Dinamo Zagreb, har Baturina fått ett stort förtroende och har samlat på sig mycket erfarenhet de senaste två åren. Nu står han inför utmaningen att göra detsamma för sitt landslag.

   Baturina - Kroatien

   Martin Baturina sätter dit en frispark mot England i en U21-match

   ✈️ Kroatiens EM-trupp 2024

   • Målvakter: Dominik Livakovic, Ivica Ivusic, Nediljko Labrovic
   • Försvarare: Domagoj Vida, Josip Juranovic, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanisic, Josip Sutalo, Martin Erlic, Marin Pongracic
   • Mittfältare: Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Ivanusec, Luka Sucic, Martin Baturina
   • Anfallare: Ivan Perisic, Andrej Kramaric, Bruno Petkovic, Marko Pjaca, Ante Budimir, Marco Pasalic
   Analys av Kroatiens EM-trupp 2024

   Kroatiens EM-trupp 2024 är en mångfaldig sammansättning av spelare från olika ligor och klubbar runt om i Europa. Medan mittfältet präglas av ett stabilt trio som har varit konsekvent, har försvaret välkomnat nya ansikten, särskilt lovande talanger. Truppen kanske inte har samma grad av namnkända spelare som vissa toppländer, men detta är ett lag som aldrig bör underskattas, vilket tidigare har bevisats i flera mästerskap. Det är ett lag som arbetar otroligt hårt och presterar väl i förhållande till sina förutsättningar. Med Kroatien som ett land med bara drygt 4 miljoner invånare är detta en imponerande bedrift. Återigen, räkna aldrig bort denna talangfulla nation.

   🌎 Kroatiens EM-kval 2024

   Kroatiens EM-kval bjöd på en svängig resa där de slutade på en andraplats i gruppen efter Turkiet. Även med några motgångar i de sista omgångarna, där två raka förluster oroade fansen, lyckades laget övervinna utmaningen. Med två avslutande segrar säkrade de en komfortabel andraplats. Det fanns en kort oro kring lagets möjlighet att säkra en topp 2-placering, men Kroatiens ihärdighet och starka försvarsspel var nyckeln. Endast fyra insläppta mål under kvalet visade upp deras defensiva styrka, vilket blir en stor tillgång i det kommande mästerskapet i sommar.

   Kroatien EM Kval

   📽 Bettingstugans videoklipp på Kroatien

   Kroatien mot Marocko i VM-bronsmatchen 2022

   Bettingstugan tippar om odds på Kroatien i EM 2024

   Tips på Kroatien
   Behar Hajra

   Behar Hajra

   Spanien mot Kroatien, och här tror jag faktiskt att ett speltips på en målsnål inledning kan vara ett bra alternativ. Kroatien kommer att lägga stort fokus på sin defensiv, och vi har sett hur stark den kan vara under EM-kvalet. En målsnål match, där Spanien eventuellt står som segrare när slutsignalen ljuder.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024

   • Spanien - Kroatien: Inget mål före 29:e minuten

    1.83

   VICTORS TIPS PÅ KROATIEN I FOTBOLLS-EM
   Victors Tips

   Victors Tips

   Grupp B må bära etiketten Dödens Grupp men för Kroatiens del är detta ännu en möjlighet att snuva elefanter på konfekt. Luka Modric och hans vänner har ett oerhört organiserat grundspel under ledning av demontränaren Zlatko Dalic och framåt finns alltid kaniner i den rödvita hatten. Spanien bör givetvis lägga rabarber på en av de två framskjutna placeringarna men om något lag ska lugga dem bör det vara Kroatien, dessa nationer har mötts i tre raka EM-slutspel och facit lyder 1-1-1. Jämfört med Italien har Kroatien både mer spets och ett mer homogent kollektiv.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024