Polen - EM - 2024

Polen

Efter den förödmjukande utgången i det senaste EM-mästerskapet, där Polen slutade sist i gruppen, är de nu redo att återupprätta sitt rykte. Det har varit en tuff resa hit, men Polen är fast beslutna att ta sig an sommarens mästerskap och siktar på att göra bättre ifrån sig än tidigare.

Grupp D - Fotbolls-EM 2024

LagSMVOFMSP
ÖsterrikeÖsterrike3201+26
FrankrikeFrankrike3120+15
NederländernaNederländerna3111+04
PolenPolen3012-31

Bettingstugan analyserar Polen i Fotbolls-EM 2024

📅 Polens spelschema i EM 2024

 • Söndag 16:e Juni kl 15:00 Polen - Nederländerna
 • Fredag 21:a Juni kl 18:00 Polen - Österrike
 • Tisdag 25:e Juni kl. 18:00 Frankrike - Polen

💰 Odds Polen Fotbolls-EM 2024

Startelva & laguppställning för Polen i Fotbolls-EM 2024

Formation: 3-5-2

 • Målvakt: Szczesny
 • Försvarare: Bednarek, Dawidowicz, Kiwior
 • Mittfält: Frankowski, Slisz, Zielinski, Piotrowski, Zalewski
 • Anfall: Swiderski, Lewandowski


   Michal Probierz

   Michal Probierz, Polens förbundskapten

   ⭐ Polens tre största stjärnor

   Robert Lewandowski

   Robert Lewandowski är Polens främsta fotbollsstjärna, ohotad sedan debuten. Han är landets bästa målskytt genom tiderna och en global målmaskin i över ett decennium. Med en nyckelroll i anfallet bär Lewandowski en enorm börda för Polens framgångar i EM. Trots att åldern börjar göra sig påmind, förblir han en av de mest betydelsefulla spelarna på planen, och hans närvaro är liktydigt med mål och ledarskap.

   Robert Lewandowski

   Robert Lewandowski firar med lagkamraterna efter att ha kvalificerat sig till EM 2024.

   Wojciech Szczesny

   Wojciech Szczesny har cementerat sin plats som Polens förstamålvakt i över ett decennium. Med erfarenhet från Europas toppklubbar som Arsenal, Roma och nu Juventus, har han visat sig som en pålitlig sista utpost. Trots att han sällan nämns bland de bästa målvakterna i Europa har Szczesny varit en stabil kugge för både klubb- och landslaget under lång tid, och är utan tvekan en av Polens största stjärnor.

   Wojciech Szczesny

   Polens förstamålis, Wojciech Szczesny

   Piotr Zielinski

   Piotr Zielinski är en av Polens främsta stjärnor och en given startspelare i landslaget. Med nästan tio års erfarenhet från Serie A-klubben Napoli har han etablerat sig som en pålitlig och erfaren mittfältare. Zielinski är inte bara en nyckelspelare för Polen utan också en av de mest värdefulla spelarna i truppen, både i termer av prestationer och marknadsvärde.

   Piotr Zielinski

   Zielinski firar med sina lagkamrater efter att ha gjort 2-1 mot Estland i EM-kvalet.

   💰 Polens största talang

   Nicola Zalewski

   Nicola Zalewski har etablerat sig som en pålitlig spelare i Polens landslag. Som en av truppens yngsta spelare, har han imponerat med sina prestationer och blivit en regelbunden del av startelvan. Hans bidrag var avgörande för Polens avancemang till EM, och hans insatser i playoff-matcherna visade på hans talang och potential. Vid 22 års ålder kan det säkerligen diskuteras om han fortfarande kan betraktas som en talang, men det råder inga tvivel om att han är den yngsta i startelvan och en av de mest framträdande i offensiven.

   Nicola Zalewski

   Nicola Zalewski i playoff-matchen till EM mot Wales

   ✈️ Polens EM-trupp 2024

   • Målvakter: Wojciech Szczesny, Lukasz Skorupski, Marcin Bulka, Mateusz Kochalski
   • Försvarare: Jan Bednarek, Pawel Bochniewicz, Jakub Kiwior, Bartosz Salamon, Bartosz Bereszynski, Pawel Dawidowicz, Tymoteusz Puchacz, Sebastian Walukiewicz
   • Mittfältare: Przemyslaw Frankowski, Jakub Moder, Taras Romanczuk, Damian Szymanski, Michal Skoras, Nicola Zalewski, Kamil Grosicki, Jakub Piotrowski, Bartosz Slisz, Sebastian Szymanski, Kacper Urbanski, Piotr Zielinski
   • Anfallare: Adam Buksa, Arkadiusz Milik, Karol Swiderski, Robert Lewandowski, Krzysztof Piatek
   Analys av Polens EM-trupp 2024

   Polens EM-trupp 2024 är inte fylld med många stjärnnamn, men den innehåller ett antal intressanta spelare från några av Europas bästa ligor. Med representation från klubbar som Barcelona, Napoli, Arsenal, Roma och Juventus, har truppen en bra mix av erfarenhet och ungdomlig energi. Det återstår att se om denna sammansättning är tillräckligt stark för att ta sig igenom den tuffa EM-gruppen, men potentialen finns definitivt där.

   🌎 Polens EM-kval 2024

   Polens EM-kvalresa var långtifrån en enkel sådan. I Grupp E var Albanien och Tjeckien starkare. Polen slutade trea. Men i playoff-matcherna visade de sin styrka. De besegrade först Estland och slog sedan Wales i en spännande match som avgjordes på straffar. Det var långt ifrån en enkel kvalresa som sagt, men de lyckades säkra en plats i sommarens mästerskap - och det är det enda som räknas nu.

   Polen EM Kval

   📽 Bettingstugans videoklipp på Polen

   Här firar Polen att man har tagit sig till EM 2024

   Bettingstugan tippar om odds på Polen i EM 2024

   Tips på Polen
   Behar Hajra

   Behar Hajra

   Jag tror att Polen kommer att stöta på stora utmaningar i denna grupp. Det skulle inte förvåna någon om de återigen hamnar sist, precis som de gjorde 2020. Jag kommer därför att spela på Nederländerna-vinst i öppningsmatchen.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024

   • Omgång 1 - Polen - Nederländerna: Nederländerna vinner

    1.80

   VICTORS TIPS PÅ POLEN I FOTBOLLS-EM
   Victors Tips

   Victors Tips

   Det är en ickefråga vem som ska göra målen för det vitklädda östeuropeérna. Robert Lewandowski må ha blivit äldre men han vet fortfarande var buren är belägen, därom vittnar säsongens 19 fullträffar i La Liga. På vägen till sommarens festligheter satte Doktor Dowski tre pytsar. I föregående upplaga av denna turnering målade 35-åringen också tre gånger, på tre matcher, varav två mot Janne Anderssons gäng. Skulle det tryta i öppet spel är Barcelona-anfallaren given som straffskytt och iskall från elva meter.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024