Slovakien EM 2024

Slovakien

Det lilla landet som ligger mitt i Europa som tillhörde forna Tjeckoslovakien är med i detta mästerskap utan några större stjärnor. Mest känd för sin industri och hockey är det en nation att räkna med när det kommer till Fotboll. Kommer få det tufft att gå vidare ur gruppen men inget är omöjligt för Calzonas manskap, de visade en del klass i kvalet.

Grupp E - Fotbolls-EM 2024

LagSMVOFMSP
RumänienRumänien3111+14
BelgienBelgien3111+14
SlovakienSlovakien3111+04
UkrainaUkraina3111-24

Bettingstugan analyserar Slovakien i Fotbolls-EM 2024

📅 Slovakiens spelschema i EM 2024

💰 Odds Slovakien Fotbolls-EM 2024

Startelva & laguppställning för Slovakien i Fotbolls-EM 2024

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Dubravka
 • Försvarare: Vavro, Skriniar, Hancko, Pekarik
 • Mittfält: Lobotka, Kucka, Duda
 • Anfall: Polievka, Haraslin, Suslov
   Englands förbundskapten Francesco Calzona

   Englands förbundskapten Francesco Calzona

   ⭐ Slovakiens tre största stjärnor

   Milan Skriniar

   Rutinerade lagkaptenen Skriniar är givetvis en av deras största stjärnor. Den stora och starka mittbacken som har nästan 200 matcher för Inter och spelar numera för storklubben Paris SG är en nyckelspelare i detta Slovakiska landslag. Duktig med huvudet så blir en spelare att hålla koll på när Slovakien får hörnor. 

   Milan Skriniar, landslagskapten och till vardags i Paris SG

   Milan Skriniar, landslagskapten och till vardags i Paris SG

   Stanislav Lobotka

   Inte direkt någon stjärna eller artist men en slitvarg på mitten och otroligt viktig för Slovakiens mittfält. Riktig kämpa trots sina 1.68cm är han riktigt bra positionsspelare och varit en nyckelspelare i Napolis framgång senaste åren. Given i klubblag som landslag och en spelare som är något underskattad och värd att ta med i detta sammanhang.

   Stanislav Lobotka, defensiv slitvarg på mittfältet

   Stanislav Lobotka, defensiv slitvarg på mittfältet

   Lukas Haraslin

   Med sina tre mål i kvalet blev han lagets främsta målskytt. Spelar till vardags i Sparta Prag där han gjort en del mål. Snabb ytter som kan göra mål. Gör han ett bra mästerskap är det inte omöjligt att han spelar i någon av Europas största ligor till hösten. Värt att hålla ögonen på.

   BB230326 ZV005

   Lukas Haraslin snabb vinge som gjorde tre mål i kvalet

   💰 Slovakiens största talang

   Leo Sauer

   18-åring supertalang som gick till Feyenoord inför denna säsong. Blivit några inhopp i ligan bidragit med mål och assist men väntar fortfarande på att bli uppkallad till landslaget. Osäkert om han blir uttagen till mästerskapet men utan tvekan en av Slovakiens största talanger på många år och värd att nämnas.

   Leo Sauer, 18 årig talang som spelar för Feyenoord i nederländska ligan

   Leo Sauer, 18 årig talang som spelar för Feyenoord i nederländska ligan

   ✈️ Slovakiens EM-trupp 2024 (PRELIMINÄR)

   • Målvakter: Martin Dubravka, Marek Rodak, Henrich Ravas, Dominik Takac
   • Försvarare:  Peter Pekarik, Milan Skriniar, Norbert Gyomber, David Hancko, Denis Vavro, Vernon De Marco, Michal Tomic, Adam Obert, Matus Kmet, Sebastian Kosa
   • Mittfältare: Juraj Kucka, Ondrej Duda, Patrik Hrosovsky, Stanislav Lobotka, Matus Bero, Lazlo Benes, Jakub Kadak, Dominik Holly, Tomas Rigo
   • Anfallare: Robert Bozenik, Lukas Haraslin, Tomas Suslov, Ivan Schranz, David Strelec, David Duris, Robert Polievka, Lubomir Tupta, Leo Sauer
   Analys av Slovakiens EM-trupp 2024

   Det är inga större stjärnor i det slovakiska laget. Vi har givetvis Skriniar som lagkapten som till vardags spelare i Paris SG men annars är det kollektivet som gäller för detta Slovakiska landslag. Vi har en exceptionell talang i Leo Saur som blir spännande att se om han får göra debut innan VM.

   🌎 Slovakiens EM-kval 2024

   Hamnade i en relativt svag grupp där Portugal var stora favoriter att vinna vilket det gjorde överlägset medans Slovakien säkrade andra platsen fem poäng före Luxemburg. Island & Bosnien var de stora besvikelser i gruppen och det såg bra ut för Calzonas landslag i kvalet, två förluster som båda var mot suveräna gruppettan Portugal.

   Slovakiens EM Kval Grupp J

   📽 Bettingstugans videoklipp på Slovakien

   Hur kommer Slovakien göra det i mästerskapet?

   Bettingstugan tippar om odds på Slovakien i EM 2024

   Tips på Slovakien
   SpelTorsten

   SpelTorsten

   Slovakien får en tuff öppningsmatch mot Belgien. Här tror jag att Belgien blir numret för stora för Slovakien och har hittat ett spel som även täcker upp en eventuellt skräll. Att båda lagen INTE gör mål ligger på två gånger pengarna vilket kan vara ett intressant spel för första rundan av EM.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024

   • Omgång 1 - Belgien - Slovakien: Båda lagen gör inte mål

    1.90

   VICTORS TIPS PÅ SLOVAKIEN I FOTBOLLS-EM
   Victors Tips

   Victors Tips

   Sedan oddssläppet har balansen jämnat ut sig mellan de tre nationer som spås slåss om brödsmulorna bakom belgarna. Slovakien är fortsatt rankade som gruppens sämsta lag men betalar nu en bit över dubbeldegen som jumbo och då är det läge att skrida till verket. I senaste mästerskapet slutade slovakerna trea i fyrmannagruppen som vanns av Sverige, övriga nationer var Spanien samt Polen. Segern mot polackerna var inte välförtjänt, dessutom innehöll den vinsten både polskt självmål, polsk utvisning samt en tunga på vågen från Marek Hamsik.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024