Försäkring

Bettingstugan ger dig dom senaste försäkringarna från spelbolagen

Senaste försäkringarna

Unibet erbjuder sina kunder 100 kr försäkrat livespel på lördagens matcher

Försäkring Fotboll 9 september 2017 - 9 september 2017

Landslagsuppehållet är över och i helgen är det återigen dags för klubblagsfotboll. Unibet vill fira detta med att erbjuda sina kunder 100 kr försäkrat livespel på lördagens ... Läs mer

0-0 pengarna tillbaka hos Bet365

Försäkring Fotboll 23 augusti 2017

Placera ett spel före matchstart på VILKEN SOM HELST av bet365:s marknader Rätt resultat, Halvtid/Fulltid eller Scorecast på VALFRI match, skulle evenemanget sluta 0-0 kommer du ... Läs mer

Stopptidsförsäkring hos Unibet

Premier League 22 augusti 2017

Slipp stressen i slutminuterna för att ditt spel ska rättas som förlust på grund av matchens sista spark. För säsongen 17/18 erbjuder Unibet en stopptidsförsäkring för Premier ... Läs mer

Om försäkring

Varje erfaren spelare vet värdet i att ha en back-up ifall ditt uträknade spel inte går som planerat. Rätt försäkring kan innebära skillnaden mellan att vinna och förlora - ordagrant. Så spelar du ett oddsspel på nätet bör du ta dig en titt på om spelbolagen har en kampanj som erbjuder någon form av försäkring.

Försäkringar inom betting går att jämföras med gratisspel på så sätt att du inte riskerar att förlora pengar. Misslyckas du med ditt spel så kommer du få din insats återbetald, antingen med pengar eller med bonusar. Denna typ av kampanj är av dessa självklara skäl väldigt populära. Nedan förklarar vi några av dom mest vanliga försäkringarna.  

90+ försäkring

90 + försäkring betalar tillbaka din insats om du förlorar ett spel pga. ett övertidsmål. Alltså, spricker ditt spel och ett mål görs efter att klockan slagit 90:01 så innebär det att du får tillbaka din insats. Så undvik att bli förtvivlad över ett övertidsmål och ta reda på om ditt spelbolag erbjuder en 90+ försäkring. Reglerna för denna typ av kampanj tenderar att vara snarlika men se ändå alltid till att läsa vad som gäller för just din 90+ försäkring, för att undvika onödiga misstag.

Minsta insats
Spelbolagen kräver oftast en minimuminsats för att kampanjen ska gälla när du placerar ditt spel. Summan varierar men är oftast 50 kr. I vissa fall finns det även en högsta insats som du måste ha i åtanke, vilket innebär att du inte får placera ett spel över en viss summa. 

Specifika matcher/ligor
Spelbolagen väljer ut vilka matcher som är aktuella för kampanjen, du kan inte att använda 90+ försäkringen på vilken match som helst. Oftast är 90 + försäkring tillgänglig i samband med dom större matcherna såsom: Champions League, La Liga och Premier League. 

Spelvarianter
Se alltid till att ta reda på vilka spelvarianter du kan tillämpa kampanjen på. 90 + försäkring erbjuds oftast till spel på korrekt resultat (fulltid), Halvtid/Fulltid, Första och Sista målskytt. 

Livespel
När du använder en 90 + försäkring innebär det i majoriteten av fall att du måste placera ditt spel pre-game, dvs. innan matchen startar. Om detta är fallet, så kan du alltså inte spela ett livespel och förvänta dig att 90+ försäkringen gäller. 

0-0 Försäkring

Precis som det låter så innebär en 0-0 försäkring att du får insatsen tillbaka av spelbolaget om matchen/halvleken slutar mållöst. Denna typ av försäkring används oftast i samband med spel på;

  • Resultat
  • Halvtid/Fulltid
  • Scorecast

Just denna typ av försäkring tenderar att pågå under längre perioder. Unibet erbjuder t.ex. 0-0 försäkring till sina kunder under hela Champions League 2017/2018. 

0-0 Försäkring har precis som andra försäkringar olika regler och villkor som man måste följa. En av dessa är att du i majoriteten av fall inte får använda funktionen “stäng spel”. Besök det aktuella spelbolagets hemsida för att ta del av samtliga regler och villkor.

Acca-försäkring

Acca-försäkringar går även under namnet Ackumulator-försäkring och går att applicera på ackumulatorer - som oftast erbjuds när man spelar på resultat i fotbollsturneringar.

Det finns flera olika typer av Acca-försäkringar, och dom skiljer sig beroende på vilket spelbolag du spelar hos och vad det är för turnering som gäller.

Det vanligaste erbjudandet innebär oftast en full eller delvis återbetalning av din insats (normalt sett i form av ett gratisspel) om ett av dina valda slutar med förlust

Som vi tidigare nämnde finns det olika typer av acca-försäkringar så se till att läsa den finstilta texten innan du placerar ett spel, för att minimera risken för missförstånd. Däremot brukar acca-försäkringar dock innebära att kunden nästan alltid får hela eller delar av insatsen tillbaka när man valt fem spel eller fler. Fördelen med acca-försäkringar är att du både sparar pengar och frustration då risken att snubbla på målsnöret minskar. Har du samtliga spel inne så kan du alltså ha råd med att en match spricker.

Vissa acca-försäkringar kan även ha regler och villkor som säger att du inte får placera ett spel under ett visst odds eller över en viss summa. För att undvika dessa misstag se till att alltid noggrant läsa den finstilta texten.

Andra typer av försäkringar

Win-Draw-Win försäkring

Att spela ett WDW-spel innebär att du spelar på att ett lag ska vinna eller att matchen slutar oavgjort. Skulle ditt spel spricka, så har du ända chansen att få tillbaka din insats. Det är nämligen så att med en WDW-försäkring så får du insatsen tillbaka om ditt lag förlorar men gör första målet i matchen. Viktigt att påpeka med denna försäkring är att spelreglerna kan skilja sig beroende på vilket spelbolag du spelar på eller vilken match du väljer. Se därför alltid till att läsa igenom regler och villkor innan du placerar ditt spel.

Första målskytt

På senare tid har spelbolagen börjat erbjuda en Första målskytt-försäkring, vilket betyder att du ska tippa på vem som gör första målet. Misslyckas du med att pricka in vem som gör första målet så har du med denna typ av försäkring ändå en chans att få tillbaka din insats.Skulle spelaren som du tippat som första målskytt lyckas göra mål i ett senare skede i matchen får du pengarna tillbaka.

Combo-försäkring

Spelbolagen erbjuder då och då även försäkringen Combo. Denna försäkring går att jämföras med acca-försäkring då du får tillbaka din insats när ett av dina fem spel spricker. Så precis som en acca-försäkring måste du spela på ett visst antal matcher (vanligtvis fem eller fler). Spelbolagen återbetalar oftast inte tillbaka din insats i pengar utan istället så får du tillbaka din insats i free bets.