• Hem
  • Nyheter
  • Analys av AIK vinna Allsvenskan - En outsider med högt odds!
AIK Guidetti
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Analys av AIK vinna Allsvenskan - En outsider med högt odds!

Allsvenskan 9 januari 2023

Vi har klivit in i 2023 och nu börjar snart jakten på Allsvenskt guld. Det har blivit dags att ta tempen på AIK. Det är många klubbar som rustar inför den kommande säsongen, men få lag som ändrat så pass mycket i truppen som "Gnaget". Blir det ett lyft med den nya truppen eller en jobbig säsong för de svart-gula 2023? Vi tar tempen!

Bästa odds på AIK vinna SM-guld

Odds på AIK i Allsvenskan 2023

AIK kliver in i en oviss säsong 2023 där man står i högt odds om man jämför med många konkurrenter. Man har tappat trotjänare som Sebastian Larsson, Per Karlsson och Mikael Lustig, men plockat in en hel del spännande nyförvärv som exempelvis Magashy och Faraj. Lägg till en ny tränare så kan AIK hamna allt mellan 1-10 i tabellen är känslan. Men vad tror Bettingstugans spelexpert Jonas Weimer om AIK denna säsong?

- Visst är det tunga tapp rent rutinmässigt. Däremot tror jag tappet mer är i omklädningsrummet och ledaregenskaperna än på planen. Ska man vara ärlig var Larssons sista säsong hans sämsta sedan han kom till AIK och han dominerade inte alls på planen. Dessutom var hörnorna och frisparkarna, som man blivit bortskämd med, inte alls lika precisa som tidigare anser Weimer.

AIK tappar rutin av 1500 matcher

Totalt är det nästan 1500 matcher och mycket rutin som ska ersättas. Så vem ska axla ledarrollen i AIK 2023?

- Här finns det några naturliga ledare. John Guidetti är en av dem, Milosevic en annan som känns given som ledare. Även Nordfeldt och Papagiannopoulos har visat att de kan kliva fram och ta den rollen som vägvisare när matcher står och väger.

Milosevic AIK

Kan Milosevic komma tillbaka 2023?

Vi är vana vid ett AIK som är med uppe i toppen varje säsong men som aldrig riktigt når ända fram. Med en ny tränare och nya spelidéer tror Jonas Weimer att vi kan få se ett helt annat spel från AIK i år.

- Jag tycker Brännström är en spännande tränare som tänker fotboll och som vill köra sin egna spelidé. Han har visat att han även kan ändra spel efter förutsättningar. Det ser ut som han kommer vilja spela 3-5-2 eller möjligtvis 3-4-3 med AIK. Det är i alla fall känslan man får när man ser vilka spelare som försvinner och vad man ersätter det med. I så fall kommer det bli rysligt spännande att se Otieno och Mendes som wingbacks. Det här är spelare som Norling, när han spelade 3-5-2, hade dreglat över att få ha på kanterna. Det kan bli färgsprakande!

Det är dock mycket som ska komma på plats om AIK ska kunna blanda sig i en eventuell guldstrid i höst. Exempelvis måste nyförvärven snabbt hitta sin roll i laget och en ny trebackslinje ska sättas.

Viktigt att behålla Ayari under våren

- Jag tror ändå AIK kan överaska positivt i år. Om Milosevic är kvitt sin hjärnskakning är det som ett nyförvärv till. Jag hör rapporter om att Guidetti gör framsteg och dessutom stegrat träningen rejält inför denna säsong. Det är två viktiga spelare. Sen beror det på hur man kan formera mittfältet. Jag vill gärna se Ayari åtminstone vara kvar till sommaren. Med honom, Magashy och Jimmy Durmaz (som väntas bli klar inom kort) kan nog AIK mönstra ett av de bästa innermittfältet i serien.

Så vart hamnar AIK i Allsvenskan 2023?

- Svårt att säga. Djurgården ser rysligt starka ut. Malmö har mycket jobb att göra men har också helt andra resurser. Medan Häcken har det mesta på plats redan. Jag tror att AIK har god chans att sluta nånstans runt tvåa till femma om allt vill stämma. Vinna? Det blir oerhört svårt sett till att många lag kommit lite längre i utvecklingen. 10 gånger pengarna är dock högt och en rolig peng på ett lag som ändå kan komma att finnas med där framme.

Spela på AIK till 10 x pengarna här

Så bör AIK Spela om Jonas Weimer formerar laget 2023:
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Anfall: Guidetti, Faraj

Mittfält: Otieno, Ayari, Durmaz, Magashy, Mendes

Försvar: Haliti, Milosevic, Papagiannopoulos

Mål: Nordfeldt

Läs alla odds till Allsvenskan 2023

Pokalen som allsvenska vinnaren far

Uppdaterade odds: De vinner Allsvenskan 2023

Allsvenskan 11 oktober 2023

29 omgångar är spelade och nu återstår bara en omgång när Allsvenskan ska avgöras. Två lag har fortfarande chansen att plocka hem Lennart Johanssons pokal. Läs allt om oddsen här! Läs mer

Odds Skyttekung Allsvenskan 2023

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2023?

Allsvenskan 8 februari 2023

Allsvenskan 2023 närmar sig med stormsteg och redan nu kan vi spela på tävlingen. Något som är spännande är förstås vem som kommer vinna skytteligan. Ett prestigefyllt pris som vi ... Läs mer