• Hem
  • Nyheter
  • Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2023?
Odds Skyttekung Allsvenskan 2023
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2023?

Allsvenskan 8 februari 2023

Allsvenskan 2023 närmar sig med stormsteg och redan nu kan vi spela på tävlingen. Något som är spännande är förstås vem som kommer vinna skytteligan. Ett prestigefyllt pris som vi ska titta närmare på här.

Skytteliga odds Allsvenskan 2022

Vinnare av skytteligan i Allsvenskan 2023

Det har blivit dags för Allsvensk fotboll igen och det är många lag som rustat för att vara med i kampen om den åtråvärda titeln som svenska mästare. Ska man vinna guld behöver man dock ett anfall av högsta klass. Det har blivit dags att spana in oddsen för skytteligan 2023.

Given favorit i Thelin

Lägst odds har Isaac Kiese Thelin och det är inte så konstigt. Han har storleken, tyngden, tekniken och avsluten för att kunna göra riktigt mycket mål. 

Thelin

Thelin hittar vi till oddset 6.50

Frågetecken dock kring skador som oroade under förra säsongen samt Malmös nya spelstil - kommer det vara vägvinnande för Isaac?

Blir det Guidettis år?

En annan som är med i toppen är förstås AIK:s guldkalv John Guidetti. John gjorde mål på sina första fyra (!) skott på mål förra säsongen. I AIK 2023 är det han som kommer stå för frispark och straffar samt ligga i boxen. Frågetecken dock för hans fysiska form. Han låg ordentligt efter i träningen när han anslöt förra säsongen och av försäsongen att döma är han inte riktigt färdig för 90 minuter i varje match,

AIK Guidetti

John Guidetti ger just nu 7.50 gånger pengarna

Bland övriga utmanare hittar vi Marcus Berg (IFK Götenborg), Victor Edvardsen (Djurgården) och Christoffer Nyman (IFK Norrköping). Bra avslutare i lagen som kommer hamna högt upp förstås.

Bettingstugans expert tippar
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Denna är svår. Thelin är förstås en vass avslutare, men jag undrar lite hur samspelet med de övriga samt det nya spelsättet för Malmö kommer påverka Isaac. Här har vi dessutom flera potentiella stora målskyttar i laget som exempelvis Turay, Ali, Zeidan och förstås Christansen. Vanligtvis brukar vi se skyttekungen komma från ett lag där allt ska handla om att få bollen till en gubbe (läs exempelvis Antonsson). 6.50 är förstås ett trevligt odds på Thelin.

Guidetti tror jag en del på här. Han är en exceptionell avslutare och kommer troligtvis slå både straffar och frisparkar i år. Det finns dock vissa frågetecken som exempelvis om han hinner komma i fysisk form. Även det att han ser väldigt osjälvisk ut hela tiden. Han letar ofta väggspel eller en passning till en annan fri spelare istället för att ta avslutet själv som man gärna vill se hos en skyttekung.

Edvardsen går bort av den enkla anledningen att jag tror att han blir såld om han gör en bra vår. Han är i den åldern att han skulle kunna nappa på ett utlandsbud som inte Thelin, Berg, Nyman eller Guidetti är exempelvis. Turgott eller Fisher känns långsökt. Däremot undrar jag om det inte kan bli Trawalley år i år. Hammarby har sålt en hel del spelare, kvar står de med Trawalley som jag tror inte har visat nära allt han kan. 15 gånger pengarna i ett målglatt Hammarby lockar.

Mitt val hamnar nog trots allt på Guidetti till 7.50 gånger pengarna. Det lyser revansch i ögonen på honom och hans träffbild med avsluten är otrolig. Mycket av spelet i nya AIK kommer försöka leda till att bollen ska till John. 7.50 hugger jag.

Läs också om vinnare Allsvenskan 2023

Pokalen som allsvenska vinnaren far

Uppdaterade odds: De vinner Allsvenskan 2023

Allsvenskan 11 oktober 2023

29 omgångar är spelade och nu återstår bara en omgång när Allsvenskan ska avgöras. Två lag har fortfarande chansen att plocka hem Lennart Johanssons pokal. Läs allt om oddsen här! Läs mer

AIK Guidetti

Analys av AIK vinna Allsvenskan - En outsider med högt odds!

Allsvenskan 9 januari 2023

Vi har klivit in i 2023 och nu börjar snart jakten på Allsvenskt guld. Det har blivit dags att ta tempen på AIK. Det är många klubbar som rustar inför den kommande säsongen, men ... Läs mer