• Hem
  • Nyheter
  • Norska sportchefen: "Han är lika bra som John Carew var i samma ålder"
1
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Norska sportchefen: "Han är lika bra som John Carew var i samma ålder"

Allsvenskan 18 september 2023

Thomas Berntsen gästade podcasten Testa Stör och öste beröm över 16 åriga anfallaren Jonah Kusi-Asare som hoppat in i de två senaste matcherna för AIK. Läs hans beskrivning av den gängliga anfallaren här.

Jonah Kusi-Asare flyttade över från BP till AIK i vintras trots att klubbar som Red Bull Salzburg fanns med i bilden. I AIK har han fått speltid i U19 laget och gjorde bland annat stor succé under Gothia Cup. Där glänste Kusi-Asare med flera fina mål och såg till att AIK tog sig till final. Under hösten har det blivit två inhopp i A-laget där han nyligen blev den yngsta spelaren i AIK någonsin att få speltid i Allsvenskan.

Under helgen gästade sportchef Thomas Berntsen podcasten "Testa Stör" som är en supporerpodd för AIK. Där lovordades talangen och inte minst med jämförelsen med Norges tidigare storstjärna.

- Jonah har liknande egenskaper som John Carew hade när han kom fram i Norge. Samma fysik, samma fina tekniska egenskaper. Sedan behöver han bli lite som tjuren Ferdinand när han blir stucken av biet. Att han bara kör. När han har full tryck i spelet går det inte att stoppa honom, säger Berntsen och liknar alltså Jonah med Carew som spelade i klubbar som Valencia, Roma, Lyon West Ham och Aston Villa.

John Carew

Carew gjorde 126 mål på 366 matcher under sin proffskarriär

Om åldern (16) ligger honom i fatet eller inte tror inte Thomas Berntsen utan menar att är han tillräckligt bra så kommer han att starta.

- Henning (Berg) bryr sig inte om ålder. I Eliteserien startade han många gånger med 16-17 åringar om de var bra nog. Han kommer starta om han tycker han är bäst lämpad menar Berntsen.

Även Henning Berg anser att Kusi-Asare är redo redan nu under hösten.

– Han tränar ju med oss nu och har gjort det sista perioden. Tidigare var han i väg och spelade Gothia Cup, jag vet inte varför, men nu tränar han och spelar med förstalaget. Det är en stor talang som fick känna lite på det nu. Det var en bra erfarenhet för honom och nu är han redo att bidra hos oss.

AIK möter Degerfors ikväll 19:00 i en ödesmatch för klubben. Återstår att se om Jonah Kuse Asare kommer få speltid igen.

Så stor är risken att AIK åker ur Allsvenskan

AIK och IFK Goteborg riskerar aka ur Allsvenskan

EXPERTANALYS: Så stor är risken att IFK Göteborg eller AIK åker ut

Allsvenskan 4 september 2023

Allsvenskan är 22 omgångar gammal och nu tabellen har "satt sig" som man brukar säga. Två storlag som inte ligger så bra till är AIK och IFK Göteborg. Spelbolaget Bet365 har ... Läs mer

Odds på att AIK ramlar ur Allsvenskan

Speltips till AIK - Degerfors

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
18 sep.
20:00
AIK - Degerfors
Allsvenskan
Bet: AIK HT/FT
 
18 sep.
19:00
AIK–Degerfors
Allsvenskan
Bet: Under 3.5 mål