Speltips Blackpool - Swansea

Bild från Bildbyrån

Swansea styr tempot

Parallellt med Stryktipset så tänkte jag att det blir kul att jobba in lite hörnor. Jag väljer matchen mellan Blackpool - Swansea i Championship. Här klickas Swansea att få över 5.5 hörnor till oddset 3.30 på Betfair.

Blackpool

Blackpool har visat sig vara ett väldigt ovisst och svårtippat lag. Idag står de som oddsfavoriter hemma mot ett Swansea som i mitt tycke är bättre. Min förväntning är att Swansea som haft över 70% bollinnehav i sina två inledande seriematcher fortsätter på det spåret även mot Blackpool. Blackpool i sin tur får gärna parera Swansea i målproduktionen så att bortalaget får anledning att anfalla. Blackpool är heller inte helt immuna mot hörnsparkar då man släppte in hela 10 st hemma mot Reading samt 5 st mot Stoke. Båda dessa lag är sämre än Swansea som absolut ska ha kapaciteten att lösa kvällens lina.

Swansea

Swansea är ett av mina favoritlag att tippa. Detta då de ofta är undervärderade av spelbolagen trots att de kanske har mest possession i hela ligan. Har man så mycket boll så kan ju allt hända. Jag tror att Swansea kommer att få slita hårt idag om man vill avgå med en seger. Faktum är att man ofta sätter sig i situationer där man får jaga underläge långa perioder av matcherna. Om så blir fallet idag tror jag att hörnorna sitter relativt enkelt. I annat fall så är det helt upp till "svanarna" att avgöra vad de vill göra med sitt höga bollinnehav. Om jag får bestämma får de gärna lösa lite hörnor. Man har fixat 11 stycken på sina två inledande matcher. Ett snitt som är precis i linje med dagens spel. Den ska jobbas in. Lycka till!