Speltips Celta Vigo - Almeria

Bild från Bildbyrån

No Aspas no party!

Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Balaidos där Celta Vigo ställs mot tabelljumbon Almeria. Medan Celta har näsan precis ovanför vattenytan har gästerna 12 poäng upp till säker mark.

CELTA VIGO

Det har varit ett par målrika tillställningar för Rafael Benitez och hans gäng, med blandat resultat. Något som annars inte har hört till vanligheterna under säsongen. Ännu är det ingen panik då det är 3 poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. Men det kommer knappast en bättre chans till en trepoängare än mot divisionens sämsta bortalag.

Dock får laget klara sig utan anfallsstjärnan Iago Aspas (i bild). Spanjoren är nämligen avstängd, efter att ha dragit på sig 5 gula kort. Ett stort avbräck, med tanke på att han har stått för 5 mål och lika många assister i ligaspelet.

ALMERIA

Tränaren Gaizka Garitano har lagt mycket fokus på defensiven och att göra laget svåra att bryta ner. Något man har lyckats med, även mot de bättre lagen som Athletic Bilbao, där det nyligen blev mållöst. Därefter har det varit ytterligare två kryssmatcher i ligan, mot Granada och Atletico Madrid.

Bortafacit är minst sagt skralt, med 2 pinnar på 13 försök. Fast laget har blivit betydligt svårare att slå under de senaste omgångar, då man är fullt kapabla till att försvara sig bra. Därför kan detta bli en målsnål tillställning.

MITT SPELTIPS

Det ska mycket till för att vi ska få se ett målkalas, utan Iago Aspas och med Almerias förbättrade defensiv.

Mitt spel blir därför att matchen slutar under 2,5 mål, alltså med 0, 1 eller max 2 insläppta mål totalt.

Oddsjämförelse Celta Vigo - Almeria