Speltips Dagens Trippel 10/8

Bild från Bildbyrån

Saftigt odds med blågult inslag

Det är svensk prägel på torsdagens bong. Först ut är kvalet till Europa League där Häcken ställs mot Zalgiris i Litauen. Trippeln rullar sedermera vidare under natten och morgonkvisten med dam-VM. Undertecknad har spänt bågen lite extra och plockat ut tre spel som i kombination betalar närmare 14 gånger smeten!


http://clk.tradedoubler.com/click?p(295103)a(3078835)g(0)url(https://spela.svenskaspel.se/odds/mobilegoto.aspx?LineID=R1103616017&LineID[1]=Q1573225226_209534&LineID[2]=R1103534838&)


Zalgiris - Häcken: 1 @ 3,25


Det är absolut ingen lätt bortaresa som väntar för Häcken. Zalgiris har varit dominanta i den inhemska ligan under ett helt årtionde och således samlat på sig gott om rutin från Europaspel. I fjol vann Zalgiris både hemma och borta mot Malmö FF i CL-kvalet. Senare under samma kval kryssade balterna hemma mot Galatasaray och Bodö/Glimt.


Zalgiris har inlett den här säsongen lite skakigt i ligaspelet, men precis som i fjol stod man upp bra mot Galatasaray i CL-kvalet. Hemmamötet mot turkarna slutade 2-2.


Det är i sin tur ett stukat Häcken som kommer till spel. Förlusten mot lilla Klaksvik från Färöarna var en enorm missräkning som av förklarliga skäl fått stora rubriker. Det har även varit ett par tveksamma prestationer i Allsvenskan den senaste tiden. Att Larsen, Uddenäs och framförallt Traoré lämnat har såklart gjort sitt.


Jag tror mycket väl att Zalgiris kan göra en jämn match av detta. Hela 3,25 på raka ettan är iögonfallande högt!


 • Spel: 1 @ 3,25
 • Tävling: Europa League
 • Plats: LFF Stadium
 • Tid: 18:00


Spanien - Nederländerna: 1 @ 1,86


Spanien har alla möjligheter att gå hela vägen i VM. Aitana Bonmati var på en helt egen nivå då spanjorskorna körde över Schweiz i åttondelen med 5-1. Bonmati spelar till vardags i Barcelona som dominerat klubblagsfotbollen de senaste åren, likaså klasspelare som Paralluelo, Putellas och Hermoso.


Nederländerna är absolut ingen nation som ska underskattas. De orangea gjorde ett stabilt gruppspel och vann också planenligt mot Sydafrika i åttondelen med 2-0. Den före detta Barcelona-spelaren Lieke Martens har varit riktigt bra turneringen igenom. Med det sagt har jag svårt att se Nederländerna räcka till här.


Rent tekniskt och spelmässigt tycker jag Spanien ska hållas som ett av turneringens bästa lag, om inte det allra bästa till och med. Chansmässigt var Nederländerna underlägsna i gruppspelsmatchen mot USA (1-1), och mot Spanien bör det bli tuffare. Raka ettan till 1,86 klickas.


 • Spel: 1 @ 1,86
 • Tävling: Dam-VM
 • Plats: Sky Stadium
 • Tid: 03:00


Japan - Sverige: Sverige går vidare @ 2,31


Vi avslutar med kvartsfinalen mellan Japan och Sverige. Nationerna möttes i kvartsfinalen i OS 2021 och då slutade det med en svensk seger. Nu målas Japan upp som favoriter vilket inte är mycket att säga om, men med det sagt gillas oddset på Sverige.


Japan ska absolut hyllas, inte minst Hinata Miyazawa som varit outstanding under hela turneringen. Spelet har varit sevärt och framförallt framgångsrikt, något som 11:0 i gruppspelet och 3-1 mot Norge i åttondelen understryker.


Sverige kommer också till spel i gott gry. Trots att inte spelet på något sätt varit perfekt har det blivit fyra raka vinster, mot Sydafrika, Italien, Argentina och världsettan USA. Mot en nation som Japan borde Blågult ha en tydlig edge på fasta situationer. Längdskillnaden mellan de japanska och svenska spelarna är enorm, något som Amanda Ilestedt och company ska kunna utnyttja, precis som i matchen mot Italien där varje hörna resulterade i en 100-procentig målchans.


Allt som allt håller jag detta som relativt öppet. När Svenska Spel har boostat oddset på att Sverige går vidare (2,31) tvekar jag inte en sekund på att tippa med hjärtat!


 • Spel: Sverige går vidare @ 2,31
 • Tävling: Dam-VM
 • Plats: Eden Park
 • Tid: 09:30


Trippeln


 1. Zalgiris - Häcken: 1 @ 3,25
 2. Spanien - Nederländerna: 1 @ 1,86
 3. Japan - Sverige: Sverige går vidare @ 2,31


Totalt odds: 13,97Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.