Speltips: Dagens VM-Trippel 16/5 16/5 "Spelvärd måndagstrippel!"
Speltips Dagens VM-Trippel 16/5

Bild från Bildbyrån

Spelvärd måndagstrippel!

Tre bataljer från VM utgör arbetsveckans första trippel då Kanda väntas mosa Slovakien i Helsingfors samt att även lettisk och tysk seger förutspås. Häng med så jobbar vi in tre rätt!

Rygga trippeln här!

Slovakien - Kanada: Kanada -2,5 @ 2,20

Slovakien och Kanada brakar samman i Helsingfors där kanadickerna för första gången sätts på prov i detta VM. Claude Juliens skrytbygge släppte onödigt in Tyskland i den första matchen (3-5), men sedan gjordes processen som väntat kort med Italien (6-1).

Slovakerna förlorade med uddamålet mot tyskarna och att döma av vad Tomás Tatar och hans landsmän visat hittills är det svårt att se hur de ska gå långt i ett kommande slutspel – om de ens tar sig dit vill säga. Förutom New Jersey-stjärnan Tatar innehåller Craig Ramsays slovakiska landslag även skickliga spelare som Trinec-stjärna Milos Roman och offensive backen Peter Ceresnák, men det krävs att kollektivet som helhet steppar upp om nationen ska få fira några framgångar i detta VM.

Känslan är att vi får bevittna frenetiska lönnlöv, som sakteligen tuggat igång i detta gruppspel, mosa ett rätt så mediokert Slovakien. Kanada -2,5 spelas till matiga 2,20.

 • Spel: Kanada -2,5 @ 2,20
 • Tävling: VM
 • Plats: Helsinki Ice Hall
 • Tid: 15:20
 • TV: TV6

Lettland - Norge: Lettland -0,5 @ 1,68

Lettland har samlat på sig två raka förluster i inledningen av gruppspelet. Ingen skugga ska dock falla över Örebro-stjärnan Rodrigo Abols och hans landsmän då de mött USA och Finland som är två starka nationer. Balterna visade i 1-2-förlusten mot finnarna senast att de kan störa de allra bästa lagen i detta mästerskap när spelet klaffar för dem. Nu väntar en mer passande uppgift för Abols och company när Norge står på andra sidan.

Våra grannar från väst öppnade VM med att bli överkörda av värdnationen Finland. Därefter blev det förvisso seger mot Storbritannien, men den viktorian säger dock inte speciellt mycket då britterna är ett av turneringens sämsta lag. Olimb-bröderna samt Frölundas Rosseli-Olsen bär detta norska bygge, men bakom förstalinan ser det minst sagt tunt ut.

Lettland ska ses med god segerchans då de för första gången i detta mästerskap ställs mot en nation som de är bättre än. Den raka ettan liras!

 • Spel: Lettland -0,5 @ 1,68
 • Tävling: VM
 • Plats: Tampere Deck Arena
 • Tid: 15:20
 • TV: TV10, Viaplay


Frankrike - Tyskland: Tyskland -1,5 @ 1,81


Tyskland följde upp den fina prestationen mot Kanada i premiären med att lägga Slovakien på rygg. Imponerande av Toni Söderholms landslag som kan gå långt i detta VM. Matchvinnare senast blev Eisbären Berlin-stjärnan Leo Pföederl. I laget finns även NHL-spelare som Moritz Seider, Philipp Grubauer och Tim Stützle. Därför går det egentligen inte att vara speciellt förvånad över tyskarnas starka insatser i VM så här långt.

Frankrike är en förmodad slagpåse i Grupp A. Tupparna besegrade visserligen Kazakhstan i söndags (2-1), men det säger egentligen inte mycket då kazakerna är en av turneringens sämsta nationer. Philippe Bozons trupp saknar all form av spets och har inget i ett kommande slutspel att göra. Här går de mot en trolig förlust om förbundskapten Bozon inte lyckas trolla fram en kanin ur hatten.

Håller de tyska Örnarna bara skärpan uppe bör de vinna komfortabelt här. Att Seider och company dessutom fått vila en dag extra gör såklart att spelet känns ännu bättre. Tyskland -1,5 spelas till 1,81 gånger pengen.

 • Spel: Tyskland -1,5 @ 1,81
 • Tävling: VM
 • Plats: Helsinki Ice Hall
 • Tid: 19:20
 • TV: -


Trippeln


 1. Slovakien - Kanada: Kanada -2,5 @ 2,20
 2. Lettland - Norge: Lettland -0,5 @ 1,68
 3. Frankrike - Tyskland: Tyskland -1,5 @ 1,81

Totalt odds: 6,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Rygga trippeln här

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer