Speltips FBC Kalmarsund vs Linköping IBK

Bild från Bildbyrån

Hemmafördelen avgör

Svenska Cupen i innebandy brukar innebära att man luftar sina spelare efter ett tätt spelschema. Kalmarsund, som har fått en sådär start på säsongen, kommer att matcha med full trupp i kvällens drabbning mot Linköping enligt uppgifter. Man saknar bara Victor Wettergren som dras med sjukdom.

Lagen möttes förra onsdagen i det första mötet av två. Matchen slutade 5-5 och ikväll avgörs det vilket lag som avancerar vidare till kvartsfinal. Kalmarsund vilade landslagsspelarna Linus Malmström och Carl Bending-Sörling, man satte dessutom förstacentern Tim Nyander på läktaren. Viktige Tobias Lindström är tillbaka och gjorde säsongsdebut i helgen, Lindström kommer att ge hela laget ett lyft.

Linköping, som har startat säsongen bra och tagit fyra vinster och två förluster i SSL, har mött lag som man måste slå för att ta sig till slutspelet. Förlusterna har kommit mot lag som förväntas ligga i samma region som Linköping.

Man åkte på en storförlust med 11-6 i helgen mot Växjö, en match där man inte alls såg bra ut. Man hade det tufft i defensiven under hela matchen och stora ytor utnyttjades av Växjö, samma ytor som Kalmarsund kommer att försöka utnyttja.

Oskar Hovlund missade förra veckans möte mellan lagen. Hovlund, som är LIBKs stora stjärna, är en pådrivare och en viktig offensiv back för Linköpings spel. Vi hoppas därför att han sätts åt sidan även ikväll, då stjärnan har haft problem med ett knä.

Vi väljer därför sida i kvällens möte. Hemmalaget Kalmarsund spelas till 1.67.

// Inspektören