Speltips: Fulham vs Cardiff 30/7 "Ryggareken om Fulham vs Cardiff"
Speltips Fulham vs Cardiff

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Fulham vs Cardiff

Det vankas playoff semifinal i det andra utav två möten mellan Fulham och Cardiff för att avgöra vilket lag som tar sig ett steg närmre att studsa tillbaka upp. Fulham vann förra mötet med 2-0.


Fulham

Fulham misslyckades med att kapitalisera på Brentfords förlust mot Barnsley när man kryssade mot Wigan Athletic förra veckan (1-1). Inför matchen stod man inför möjligheten till direktkvalificering då man låg två poäng bakom WBA men utkomsten hade ändå blivit densamma då WBA kryssade mot Brentford och har bättre målskillnad.

Fulham har dock spelat riktigt bra sistone. 8 matcher utan förlust varav 6 vinster. Senast alltså mot Cardiff.

Det var bara några veckor sedan man möttes i ligan och då vann Fulham med 2-0. Senaste playoffs mötet slutade med samma siffror efter en dominerande prestation trots lång resa ner till Wales.

Kanske var det framförallt på grund av imponerande individuella prestationer som man tog hem vinsten. Onomahs gjorde mål mer eller mindre på egen hand vilket följdes upp av Kebanos utmärkta frispark.

Truppen

När förra matchen startade så visade det sig att man saknade Aleksandar Mitrovic efter en mindre knäskada. Coach Parker har dock uttryckt sin förhoppning om att han ska vara tillbaka till torsdagens match.

Parker lär ju vara ovillig att ändra allt för mycket i elvan men Mitrovic har stått för 26 av lagets mål i år så om han är på benen igen så tror jag att vi får se han i anfallet och Bobby Reid på bänken.

Saknas: Ivan Cavaleiro

Möjlig XI: Rodak; Christie, Ream, Hector, Bryan; Reed, Cairney; Knockaert, Onomah, Kebano; Mitrovic

Cardiff

Cardiff säkrade en plats i playoffs efter att man mäktade med att vinna tre raka matcher utan några egentliga problem. Neil Harris och hans mannar avverkade effektivt Hull (3-0) - som nu står inför att flyttas ned till League One. Innan dess var det samma utkomst mot både Derby och Middlesbrough.

Coach Neil Harris har gjort ett fantastiskt jobb med klubben efter att Neil Warnock lämnade. En stor bidragande orsak till att man bland annat bara har förlorat fyra matcher på hemmaplan över säsongen.

Nu har man dock en rejäl uppförsbacke att ta sig upp för. 2-0 förlusten mot Fulham tog hårt.

Truppen

Saknas: Långtidsskadade Isaac Vasell och möjligen Greg Cunningham som dock ryktas vara tillbaka i träning.

Vi bör få se samma elva som har gjort jobbet så bra sista tiden. Möjligt att Josh Murphy kallas in på högerflanken istället för Nathaniel Mendez-Laing.

Möjlig XI: Smithies; Bacuna, Morrison, Nelson, Bennett; Ralls, Pack; Murphy, Tomlin, Hoilett; Glatzel

REK

Inför förra matchen så höll jag Cardiff för favoriter då dom är ett starkt hemmalag, hade tre raka och övertygande vinster samt spelade allmänt bra fotboll.

Men sen mötte man ett övertygande Fulham med en på pappret bättre trupp som verkligen visade vad man gick för.

Nu är förutsättningarna helt annorlunda. Fulham har 2-0 i ryggen och lirar på hemmaplan. Man har dessutom eventuellt Mitrovic tillbaka i spel vilket vore en enorm tillgång i de främre leden. Man visade dock senast att man besitter tillräckligt med kvalité i de främre leden utan honom om han inte skulle vara tillbaka

Men det känns inte som att Cardiff åker ifrån ett dubbelmöte utan mål även om Fulham skulle vinna matchen. På de senaste 23 bortamatcherna så har man gjort mål i 20 av dom.

Då oddsen på Fulham vinst har ökat ca 10-15 punkter på de flesta spelsidor de senaste dagarna så väljer vi istället att spela på att båda lagen gör mål. Vi får 2 gånger pengarna hos betfair. 5u.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
24 nov.
21:00
Manchester United - Istanbul Basaksehir
Champions League
Spel: Manchester United-vinst & u 4,5 mål i matchen
 
24 nov.
21:00
Lazio - Zenit
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål
 
25 nov.
19:00
Modo - Väsby
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo -1.5
 
26 nov.
18:55
Braga - Leicester
Europa League
Spel: 1X
 
26 nov.
19:00
Växjö - Malmö
SHL
Spel: Växjö vinner
 
26 nov.
21:00
Tottenham - Ludogorets
Europa League
Spel: Tottenham ht/ft & u 4,5 mål i matchen
 
28 nov.
18:30
Everton - Leeds
Premier League
Spel: ö 3 mål asian
 
29 nov.
14:30
Varbergs BOIS - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: MFF-vinst & ö 1,5 mål i matchen
 
4 dec.
20:00
IDOL 2020
Idol
Spel: Caspar topp 3
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel till Lille vs AC Milan

Europa League 24 november 2020

Viktiga poäng står på spel i Europa League för både Lille och Milan på torsdagskvällen. Till denna match kan du som ny kund hämta ett riskfritt spel hos Betfair Spelbörs på 100 ... Läs mer

Testa Spelbörsen - gratisspel till Liverpool vs Atalanta

Champions League 24 november 2020

På onsdagskvällen rullar Champions League vidare och denna gång med bland annat mötet mellan Liverpool vs Atalanta. Till denna match kan du som inte har konto hos Betfair Spelbörs ... Läs mer

Gratisspel till Man United vs Basaksehir

Champions League 24 november 2020

Champions League på tisdagskvällen där Manchester United spelar hemmamatch mot Basaksehir. Till denna match får alla nya spelare hos Betfair Spelbörs 100 kr riskfritt spel. Få ... Läs mer

Riskfritt spel till Napoli vs Milan

Serie A 20 november 2020

På söndag spelas Serie A-matchen mellan Napoli och Milan. Till denna match kan du som ny kund hos Betfair Spelbörs ta del av ett riskfritt spel på 100 kronor. Förlorar du får du ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 20 november 2020

Spikar och skrällar är tillabaka till veckans omgång av Stryktipset och det är inte vilken omgång som helst. Vi har en återkomst för Premier League och hela 10 miljoner i jackpot! ... Läs mer