Speltips Girona att åka ur La Liga 2022/2023

Bild från Bildbyrån

Girona kan gå en tuff säsong till mötes

Med City Football Group i ryggen behöver Girona inte oroa sig för ekonomin. Nykomlingen har framför allt förstärkt offensiven under sommarens övergångsfönster där spelare som Riquelme och Castellanos sticker ut. Den sistnämnda toppade skytteligan i MLS innan locktonerna från Europa blev för stora och det ska bli väldigt spännande att se vad argentinaren kan åstadkomma tillsammans med respekterade målskytten Stuani på topp.

Med tanke på att Girona slutade först på sjätte plats i Segunda División ska svansföringen inte vara alltför högljudd när katalanerna gör entré i La Liga. Truppen besitter med det sagt spetsspelare i framför allt de offensiva leden där Riquelme, Stuani och Castellanos är spelare som kan göra livet surt för många lag i finrummet. Får Míchel ihop pusslet blir Girona åtminstone ingen slagpåse men det kan också bli en riktigt dyster säsong.

Speltips - Girona att åka ur @ 2,40

Girona må besitta en trevlig offensiv men i de bakre leden ser det desto mörkare ut för nykomlingen. Varken målvaktsuppsättningen eller backlinjen är ännu bördig La Liga och något annat än permanent bottenstrid är troligtvis oundvikligt för katalanerna. 2,40 på att Girona åker ur är ett odds som är svårt att blunda för.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS. Här kan ni läsa en stor genomgång av La Liga inför denna säsong! Semsterläsning!