Speltips Leganes - Sevilla

Bild från Bildbyrån

Öppet spel i toppen möter botten

Leganes tar ikväll emot Sevilla i La Liga. Bottenlaget Leganes behöver seger för att haka på i bottenstriden medan Sevilla behöver vinst i sin kamp om CL platserna. Jag tror att det blir en svängig match med mycket yta att gå på. Därmed blir mitt spel över 8.5 hörnor i matchen till oddset 1.83 på Betfair. Betfair ligger i skrivande stund betydligt högre än sina konkurrenter gällande detta spel så värdet ligger här.

Leganse som ligger näst sist har hela 9p upp till säker mark. Detta med endast 6 matcher kvar att spela. Med andra ord är seger det enda som räknas och därmed blir det enligt mig att åka av i kvällens match. Här kan man inte ligga och bevaka utan man måste ta saken i egna händer och gå för mål. Detta betyder att man kommer att öppna upp sig bakåt och släppa ytor till Sevilla som kommer att ha enklare att ta sig fram och skapa oreda. En matchbild där spelet inte bromsas upp av en part är väldigt bra för höga siffror i de statistiska kolumnerna.

Sevilla som i skrivande stund ligger 4a i La Liga har endast 2p försprång till närmast jagande lag. Seger krävs för att få lite andrum i kampen om de åtråvärda CL platserna. Till kvällens match saknas inga spelare och laget kan därmed lufta sin starkaste elva. Jag räknar med att duktiga ytterbackarna Reguilon och Navas startar och pumpar sina kanter i 90 minuter. Denna match ska Sevilla bara vinna och det kommer laget att gå för. Jag kan lätt se Sevilla själva komma upp i tvåsiffrigt i hörnkolumnen ifall de skulle hamna i underläge eller jaga ett segermål. Så starka är de på hörnor. Leganes å andra sidan måste även de anfalla och bör därmed också kunna vaska fram några egna.

Linan på 8.5 hörnor är väldigt låg och måste därför synas. Personligen skulle jag tycka att en lina på 10.5 vore mer korrekt men nu får man tacka och ta emot och så hoppas vi att spelet sitter. GL!