Speltips Melodifestivalen Topp 2

Bild från Bildbyrån

Här behövs inga masker - M&M glider in topp 2

Jag varnade tidigt för Maria Sur. Men det var innan jag hörde Loreens sång. Den är outstanding och står just nu i 2 ggr pengarna hos Betsson exempelvis att vinna allt. Fatta hur stora favoriter vi är i år! Mer om Eurovision hittar ni hos Bettingstugan snart. Men först ska vi ta Mellon i hamn.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Marcus & Martinus valde att ställa upp i svenska Melodifestivalen istället för norska motsvarigheten Melodi Grand Prix. Men det är egentligen rätt logiskt. I Sverige lockar Melodifestivalen miljonpublik varje vecka och är en stor grej. Så stor så många andra länder faktiskt följer vår tävling. I Norge såg 200 000 finalen. Då förstår vi.

Jag varnade för duon redan när de stod i 17 gånger pengarna. Efter första deltävlingen var de favoriter runt 2 gånger pengarna. Men efter Loreens show i deltävling 4 stod det klart att inget annat bidrag har en chans. Då är det mer intressant att kolla andraplatsen.

Huvudkonkurrent blir Smash into Pieces

Maria Sur, Smash into Pieces och möjligtvis Jon Henrik Fjällgren är utmanare här. På Spotify har "Air" 1.5 miljon spelningar. Maria Surs låt har 600k och Jon Henrik 1 miljon. Klar fördel Marcus & Martinus alltså. Huvudkonkurrenten verkar alltså vara Smash into pieces som faktiskt har 1.8 miljoner spelningar. Imponerande.

På Youtube äger dock "Air" och har nästan 50% mer vinningar än Smash into Pieces. Och även om "S.I.P" kommer gå bra bland folket tror jag det blir storslam från juryn på "Air" som känns mer som en låt som går hem i dessa kretsar. Det vittnar Youtube om om inte annat.

Spelet

  • Marcus & Martinus topp 2 1.89 Svenska Spel

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer