Speltips Monza - Torino

Bild från Bildbyrån

En pigg nykomling i Serie A

Äntligen dags för Serie A! Den ligan som jag faktiskt först förälskade mig i under 90-talet då man kanske hade sina absolut bästa år sett till spelare och titlar i Europa. Även om ligan dalat lite så finns det dock fortfarande en stor tjusning att följa denna serie som enligt mig bjuder på väldigt trevlig fotboll. Det är något med Italien och den passion man har för sporten som är lockande. Och visst går det även att göra en del fina fynd på spelmarknaden här. Tex på nykomlingen Monza!

Monza

Monzas transfersommar går inte av för hackor. Berlusconi har köpt loss en hel drös med spelare som var inlånade till klubben i fjol, såsom Di Gregorio, Mancuso och den spelskickliga mittfältaren Mattia Valoti. Ranocchia, Pessina, Cragno, Caprari och Stefano Sensi är också en handfull nyförvärv som har italienska landskamper på cv:et. Sensi var för ett par år sedan en av Italiens mest lovande spelare, men på grund av skadebekymmer och tuff konkurrens har Inter valt att låna ut mittfältaren, återigen. Försvararen Andrea Carboni är ett annat mycket fint nyförvärv som ingår i det italienska U21-landslaget.

Torino

De sjufaldiga ligamästarna Torino måste nu hitta sin identitet utan Andrea Belotti vilket ger kroatiske tränaren Ivan Juric en mycket tuff uppgift. Defensiven levererade som i fjol, men även den står försvagad i och med monsterförsäljningen av brassen Bremer. Förutom att lyckas bibehålla tätheten i de bakre leden blir nog nyckeln för Granatas del att få igång unge anfallaren Pietro Pellegri som sett fin ut i det italienska U21-landslaget denna sommar, men när allt kommer kring talar dock det mesta för att Juric manskap går en tung säsong till mötes.

Speltips

Premiäromgångens bästa spel hittas i Formel 1-nästet. Flera spelbolag, inklusive Svenska Spel, rankar Monza högre än Torino. Åtminstone på marknaden “topp 4”. Men trots detta står Torino som favoriter på Stadio Brianteo i skrivande stund. Monza har som sagt gjort ett strålande fönster medan Torino blivit av med en hel drös med nyckelspelare, såsom Bremer och Andrea Belotti. Så här tidigt inpå säsongen kanske inte Monza kommer att vara något självspelande piano, men som underdogs gillas ändå hemmasidan starkt. Monza +0 (draw no bet) blir speltipset.

Lycka till vid rygg!

/ JWeimer

PS - Läs gärna hela vår genomgång av Serie A inför säsongen 2022/2023 här! Stor guide.