Speltips Nilsby – Lund

Bild från Bildbyrån

Värde på hemmalaget

Allsvenskan i innebandy rullar vidare och på lördagen drabbar nykomlingen Nilsby samman mot mittenlaget Lund. Vi hittar fint värde på handicapmarknaden.

Nilsby är nykomlingar i Allsvenskan Södra efter att fullständigt krossat sin division 1-serie. Laget har gjort en otrolig resa från tvåan till allsvenskan på bara ett par år, men starten i Sveriges näst högsta serie har varit långtifrån smärtfri.

Det blev seger mot Fristad i premiären, men därefter har det blivit idel förluster för laget från Kil. Två av dem har dock kommit på bortaplan mot två av seriens bättre lag i Fagerhult och Strängnäs, så det är egentligen inte mycket att orda om.

Nu ställs man mot Lund, som fått en fin start på säsongen, men som jag ser kommer att vara ett mitten/bottenlag i slutet av säsongen. Jag tror på hemmalaget här, dels för man är svårspelade hemma, men också för att man besitter fin kvalité i form av bröderna Colling x4 som mestadels huserat i Karlstad tidigare. Adam och Tom är vassast av dem och hade kunnat färga i SSL även idag.

Lund är ett relativt ungt lag blandat med en del rutinerade rävar, men kvalitetsmässigt tycker jag inte att man är bättre än Nilsby. Jag tror på en svängig och fartfylld match och gillar därför Nilsby +1.5 på handicapmarknaden.

Svenska Spel ger oss fina @1.80 på att Nilsby löser den linan och fyra units investeras i spelet. Som alltid säger jag lycka till vid ygg.