Stryktipset idag » Lördag 10 april » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset 10/4 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 10 april hos Svenska Spel. Nu med cirka 18 miljoner i jackpot!

PS. Här kan ni läsa min kollegas Stryktipskrönika för helgen

🔩 Kupongens spik

 • Chelsea

💥 Kupongens skräll

 • Rotherham

1. Liverpool - Aston Villa 1

Liverpool stod för en svag insats i veckans Champions League match borta mot Real Madrid där det slutade med en 3-1 förlust. Nu gäller det att studsa tillbaka i ligan där laget jagar en Europaplats och här ska Liverpool ändå ha goda chanser till seger. Förvisso skiljer det endast två placeringar och fem poäng mellan dessa lag men i grunden ska det ändå skilja rejält mellan lagen till Liverpools fördel och på hemmaplan bör ettan ligga nära till hands. Jag utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

2. Crystal Palace - Chelsea 2

Att Palace ändå placerar sig på en stabil tolfteplats är för mig något av en gåta då jag håller klubben väldigt lågt och jag värderar Crystal Palace som ett bottenlag. De brukar förvisso kunna störa topplagen men mot ett Chelsea som tog en tung seger i veckans CL-match borta mot Porto tror jag det blir tufft. Chelsea övertygade förvisso inte i veckans match men jag tror de är påväg att hitta tillbaka efter 2-5 förlusten i senaste ligamatchen mot West Brom. Chelsea ska gå in som stora favoriter här och även om favoritskapet är pressat gillar jag tvåan som spikas.

3. Barnsley - Middlesbrough X2

Vi tar oss ner i Championship och då vi inlett kupongen med att spika två favoriter måste vi såklart börja hitta lite skrällar för att ha chans på större utdelning. Här tycker jag Barnsley blivit lite väl stora favoriter på kupongen och jag håller inte med svenska folket om att Barnsley ska ha över 50% chans till seger här. Jag ser det här som två helt jämna lag och då ska Middlesbrough ha över 50% chans till poäng trots bortaplan. X2 spelas.

4. Birmingham - Stoke 2

Här tycker jag svenska folket kommit snett på det när Birmingham blivit streckade till favoriter vilket jag inte håller med om. Precis som tabellen tyder på där Stoke står sig 13 poäng bättre än Birmingham så ska Stoke värdera som det klart bättre laget här och även få favoritskapet trots bortaplan. Spelbolagen ger Stoke favoritskapet och jag kan bara hålla med. Jag utgår från tvåan men tar med krysset som ligger nära till hands på mitt större system.

5. Bristol City - Nottingham X2

Mittenmöte i Championship mellan två lag som det endast skiljer en placering och en poäng mellan efter 40 omgångar till Bristols fördel. Bristol har dock gått tungt de senaste veckorna och kommer inför denna match med tre raka förluster i ryggen. Detta samtidigt som Nottingham kommer från två fina prestationer som resulterat i vinster borta mot Cardiff och senast hemma mot QPR. Med det sagt ger jag gästerna ett litet favoritskap och nu när matchen är streckad i princip helt jämnt lutar jag åt X2 som spelas.

6. Cardiff - Blackburn 1X2

Cardiff som jag en playoff-plats kommer från en tung vecka med en 0-1 förlust hemma mot Nottingham som följdes upp med en 5-0 förlust borta mot Sheffield Utd. Här ska de ändå ha goda chanser att studsa tillbaka mot bottenlaget Blackburn som gått väldigt svagt de senaste veckorna. Cardiff ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker samtidigt ettan blivit lite väl hårt streckad till över 55% vilket gör att jag vill få med både krysset och tvåan. Helgardering blir valet.

7. Preston - Brentford 2

Efter en tyngre period tog Preston tillslut en tung seger senast borta mot Swansea och kontraktet bör nu vara säkrat. Nu får de besök av ligatrean Brentford som kommer med fyra raka kryss i ryggen och som behöver börja vinna om de ska ha någon chans på en direktuppflyttning. Precis som tabellen säger ska Brentford ses som det klart bättre laget här och trots bortaplan bör de gå in som stora favoriter. Om tvåan kan hålla sig kring 50% tycker jag det är en bra spik som jag kliver på.

8. Huddersfield - Rotherham X2

Viktiga poäng står på spel i detta bottenmöte där det skiljer åtta poäng mellan lagen till Huddersfields fördel men då har Rotherham också tre matcher mindre spelade och kliver om Huddersfield och upp på säker mark ifall de vinner dessa hängmatcher. Huddersfield kommer från en 0-7 förlust mot Norwich och jag är inte alls övertygad om att laget studsar tillbaka här. Jag värderar dessa två lag som relativt jämna och även om Huddersfield ska vara favoriter med sin hemmafördel köper jag inte att de ska ha över 50% chans till seger som de nu är streckade till. Jag ser värde i Rotherham och X2 spelas.

9. Derby - Norwich 2

Derby går tungt med endast en seger på lagets fem senaste matcher och nu väntar tuffast möjliga motstånd när serieledarna Norwich kommer på besök. Ett Norwich som kommer med en mycket fin form där lagen senast vann med hela 7-0 hemma mot Huddersfield. Trots bortaplan ska Norwich gå in som klara favoriter inför denna match och om tvåan kan hålla sig runt 55% tycker jag det är en vettig spik som jag kliver på.

10. Bournemouth - Coventry 1X

Viktig match för båda lagen där Bournemouth jagar en playoff-plats och Coventry spelar för ett nytt kontrakt. Med det sagt ska Bournemouth också ses som det klart bättre laget här och på hemmaplan ska de gå in som stora favoriter. Favoritskapet är dock rejält pressat både sett till odds men framförallt sett till streckfördelningen där Bournemouth står i över 70%. Även om ettan är väldigt trolig vill jag ändå få med krysset som är understreckat och 1X blir mitt val som bör räcka väldigt långt.

11. QPR - Sheffield Wed 1X

Två lag som har blandat och gett de senaste veckorna men sett över hela säsongen är det inget snack om att QPR visat sig vara det bättre laget och på hemmaplan här ska de gå in som favoriter även om gästerna kanske är mer pressade att ta poäng. Sheffield kommer förvisso från en imponerande seger hemma mot Cardiff där siffrorna slutade hela 5-0 men jag tycker inte man ska stirra sig alltför blind på den senaste matchen och jag tror på QPR här. Jag tar med krysset och 1X blir mitt val.

12. Wycombe - Luton 2

Med nio poäng upp till säker mark och endast sex omgångar kvar att spela känns ett nytt kontrakt väldigt långt borta för ligajumbon Wycombe som nog bör förbereda sig på spel i League One kommande säsong. Även om Wycombe sprattlat till de senaste matcherna med två raka vinster är det fortfarande seriens klart sämsta lag och jag håller inte med svenska folket om att denna match ska vara helt jämn på förhand. Luton ska gå in som favoriter och tvåan till under 40% är bra och där utgår jag ifrån. Tar dock med krysset på mitt större system.

13. Örebro - Göteborg 1X

Vi avslutar kupongen i Sverige och i Allsvenskan som äntligen ska dra igång och även om det här inte är premiäromgångens hetaste match så blir det extremt spännande att se var vi har Göteborg nu. Ett Göteborg vars satsning ingen kan ha missat och där Hamsik kanske är redo att göra debut. Hur som helst tycker jag detta Göteborg blivit alldeles för överskattade inför säsongen och jag har väldigt svårt att se hur Göteborg ska leva upp till förväntningarna denna säsong. Jag tror absolut Örebro kan störa här och 1X känns som ett bra drag som jag spelar. Läs även Jonas analys inför matchen, som också är inne på att Göteborg kan få det tufft i premiären.

Stora systemet - 2304kr

 1. Liverpool - Aston Villa 1X
 2. Crystal Palace - Chelsea 2
 3. Barnsley - Middlesbrough X2
 4. Birmingham - Stoke X2
 5. Bristol City - Nottingham X2
 6. Cardiff - Blackburn 1X2
 7. Preston - Brentford 2
 8. Huddersfield - Rotherham X2
 9. Derby - Norwich 2
 10. Bournemouth - Coventry 1X
 11. QPR - Sheffield Wed 1X
 12. Wycombe - Luton X2
 13. Örebro - Göteborg 1X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer