Speltips: Örebro SK - IFK Göteborg 10/4 "Jämn match att vänta i…
Speltips Örebro SK - IFK Göteborg

Bild från Bildbyrån

Jämn match att vänta i premiären

Äntligen Allsvenskan och äntligen premiär för vår egna svenska produkt som känns mer spännande än på länge, trots att vi kanske saknar den viktigaste komponenten i Allsvenskan - publiken. I denna öppningsomgång har vi ett uppsnackat möte mellan Örebro och IFK Göteborg. Blåvitt har öppnat plånboken rejält inför denna säsong och har en rad nya spännande spelare. På sikt tror jag det kan bli bra men inledningsvis kommer man nog ändå få en del problem. Jag har mitt spel klart till premiären.

Örebro

Går som vanligt inte ut med någon målsättning för säsongen 2021. Man vill etablera sig på den övre halvan men man sticker inte ut hakan med att man ska blanda sig i någon toppstrid. Är utan pokaler i sitt skåp och det lär inte bli någon under 2021 heller. Men man har ett okej lag och man är bra hemma. Tränare Axel Kjäll är även han en bra tränare och kommer nog kunna störa en hel del lag på Behrn Arena - ett av dem är IFK Göteborg tror jag.

Kevin Walker är troligtvis borta då han blivit sjuk. Det är ett tapp då han sett okej ut tillsammans med Mårtensson centralt. Vem som spelar där istället är ett frågetecken men det blir väl trotjänaren Gerzić som brukar vara bra mot sin gamla klubb IFK Göteborg.

Romain Gall kan bli årets nyckelspelare

Jag tycker för övrigt att man har en fantastisk spelare i Romain Gall. Även om han kanske inte fått den utveckling man hoppades på så har han en hög nivå i sig och min känsla är att det här kan bli hans säsong. Han är utlånad hela säsongen 2021 och det är nog de bästa nyheterna man kan få om man håller på Örebro.

En annan som man ska hålla koll på är Jake Larsson. Han hade en tuff höst men är tillbaka nu i bra slag vad det verkar. Hög högstanivå på Larsson med och på konstgräset med Larsson och Gall kommer Göteborg få problem tror jag.

Störst frågetecken kanske man får ställa till nyförvärvet i mål - Bobby Allain. Fransmann som jag har dålig koll på. Värvad från Grekland där han inte fick så mycket speltid och ja, vi får se om han kan fylla luckan efter Oscar Jansson.

IFK Göteborg

Hos Göteborg är det mycket nytt. Man har värvat in bland annat Simon Thern, Yakob, Marcus Berg, Wendt, Marek Hamsik och Kolbeinn Sigporsson. Det är en otrolig lista med spelare som man bara hade skrattat åt och gett numret till närmaste sjukhus om någon nämnt i höstas att "De här spelarna skulle gå till samma lag inför säsongen 2021".

Men, och det är ett stort MEN. I stort sett ingen av Göteborgs nyförvärv kommer spela den allsvenska premiären. Berg och Wendt anslutet inte till laget förrän till sommaren. Hamsik avstår premiären med anledning till det konstgräs som ligger på Behrn Arena (En bra signal till lagen i Allsvenskan som funderar på konstgräs för övrigt), Sigporsson bröt handen och är nog som bäst på bänken i denna match.

Vem ska göra målen för blåvitt i premiären?

Förutom skadan på Sigporsson har man även andra problem i anfallet. Även Robin Söder är skadad och det är möjligtvis så att han är på bänken men det troliga är nog att vi inte får se Söder på planen i denna match. Istället sätts mycket av hoppet till 20 åriga Yakob som ändå sett riktigt bra ut på försäsongen. Men en försäsong är en försäsong och Yacob har inte mycket meriter att falla tillbaka på. Var ingen målspruta i Häcken och 3 mål i Utsikten säger inte så mycket. På sikt kan det bli bra men frågan är hur startsträckan och tålamodet blir här.

Tobias Sana har även han haft en del problem här men lär väl starta tillsammans med Thern på de offensiva platserna på mitten. Sana och Thern låter spännande men det är nykomponerat och med Thern vet man aldrig riktigt vad man får för prestation. Jag tycker även det är dags för Roland Nilsson nu att bevisa att han är en bra tränare. Kan han få ihop Göteborg under säsongen kan det bli bra men det kan också bli ett rejält magplask.

Spelet

Jag tycket ändå med tanke på skador och annat för IFK Göteborg att oddset på Örebro SK är lite för högt. 1.75 på 1X på hemmaplan mot ett lag man brukar spela bra mot (5 raka inbördes utan förlust) känns tillräckligt bra för att testas.

Jag är rätt säker på att Göteborg får en fin säsong och det är fantastiska spelare man knutit till sig men jag tror det kan börja med ett poängtapp helt enkelt.

1-1 gissar jag efter mål från Agon Mehmeti och... ett självmål på nån fast situation?

  • Jag spelar 7U på 1X hos Unibet till 1.75

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS. Här kan ni läsa min Stryktipskrönika för helgen

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 sep.
20:15
Sonderjyske - Aalborg
Metal Ligaen
Spel: Aalborg vinner
 
17 sep.
21:00
Newcastle - Leeds
Premier League
Spel: X2 & Newcastle ö 3,5 hörnor i matchen
 
17 sep.
21:00
Celta Vigo - Cadiz
La Liga
Spel: Celta Vigo vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
17 sep.
21:15
Portimonense - Santa Clara
Primeira Liga
Spel: Över 49.5 varningspoäng i matchen och båda lagen över 19.5 varningspoäng.
 
18 sep.
15:15
Timrå - Växjö
SHL
Spel: Växjö -1
 
18 sep.
15:15
Malmö Redhawks - Färjestad BK
SHL
Spel: Färjestad ö2,5 + ö4,5 mål (match)
 
18 sep.
17:30
Häcken - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Mjällby flest hörnor
 
19 sep.
01:30
Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington
UFC
Spel: Raquel Pennington vinner
 
19 sep.
17:30
Tottenham - Chelsea
Premier League
Spel: Chelsea -1 asian hcp
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer