Speltips: Örebro SK - IFK Göteborg 10/4 "Jämn match att vänta i…
Speltips Örebro SK - IFK Göteborg

Bild från Bildbyrån

Jämn match att vänta i premiären

Äntligen Allsvenskan och äntligen premiär för vår egna svenska produkt som känns mer spännande än på länge, trots att vi kanske saknar den viktigaste komponenten i Allsvenskan - publiken. I denna öppningsomgång har vi ett uppsnackat möte mellan Örebro och IFK Göteborg. Blåvitt har öppnat plånboken rejält inför denna säsong och har en rad nya spännande spelare. På sikt tror jag det kan bli bra men inledningsvis kommer man nog ändå få en del problem. Jag har mitt spel klart till premiären.

Örebro

Går som vanligt inte ut med någon målsättning för säsongen 2021. Man vill etablera sig på den övre halvan men man sticker inte ut hakan med att man ska blanda sig i någon toppstrid. Är utan pokaler i sitt skåp och det lär inte bli någon under 2021 heller. Men man har ett okej lag och man är bra hemma. Tränare Axel Kjäll är även han en bra tränare och kommer nog kunna störa en hel del lag på Behrn Arena - ett av dem är IFK Göteborg tror jag.

Kevin Walker är troligtvis borta då han blivit sjuk. Det är ett tapp då han sett okej ut tillsammans med Mårtensson centralt. Vem som spelar där istället är ett frågetecken men det blir väl trotjänaren Gerzić som brukar vara bra mot sin gamla klubb IFK Göteborg.

Romain Gall kan bli årets nyckelspelare

Jag tycker för övrigt att man har en fantastisk spelare i Romain Gall. Även om han kanske inte fått den utveckling man hoppades på så har han en hög nivå i sig och min känsla är att det här kan bli hans säsong. Han är utlånad hela säsongen 2021 och det är nog de bästa nyheterna man kan få om man håller på Örebro.

En annan som man ska hålla koll på är Jake Larsson. Han hade en tuff höst men är tillbaka nu i bra slag vad det verkar. Hög högstanivå på Larsson med och på konstgräset med Larsson och Gall kommer Göteborg få problem tror jag.

Störst frågetecken kanske man får ställa till nyförvärvet i mål - Bobby Allain. Fransmann som jag har dålig koll på. Värvad från Grekland där han inte fick så mycket speltid och ja, vi får se om han kan fylla luckan efter Oscar Jansson.

IFK Göteborg

Hos Göteborg är det mycket nytt. Man har värvat in bland annat Simon Thern, Yakob, Marcus Berg, Wendt, Marek Hamsik och Kolbeinn Sigporsson. Det är en otrolig lista med spelare som man bara hade skrattat åt och gett numret till närmaste sjukhus om någon nämnt i höstas att "De här spelarna skulle gå till samma lag inför säsongen 2021".

Men, och det är ett stort MEN. I stort sett ingen av Göteborgs nyförvärv kommer spela den allsvenska premiären. Berg och Wendt anslutet inte till laget förrän till sommaren. Hamsik avstår premiären med anledning till det konstgräs som ligger på Behrn Arena (En bra signal till lagen i Allsvenskan som funderar på konstgräs för övrigt), Sigporsson bröt handen och är nog som bäst på bänken i denna match.

Vem ska göra målen för blåvitt i premiären?

Förutom skadan på Sigporsson har man även andra problem i anfallet. Även Robin Söder är skadad och det är möjligtvis så att han är på bänken men det troliga är nog att vi inte får se Söder på planen i denna match. Istället sätts mycket av hoppet till 20 åriga Yakob som ändå sett riktigt bra ut på försäsongen. Men en försäsong är en försäsong och Yacob har inte mycket meriter att falla tillbaka på. Var ingen målspruta i Häcken och 3 mål i Utsikten säger inte så mycket. På sikt kan det bli bra men frågan är hur startsträckan och tålamodet blir här.

Tobias Sana har även han haft en del problem här men lär väl starta tillsammans med Thern på de offensiva platserna på mitten. Sana och Thern låter spännande men det är nykomponerat och med Thern vet man aldrig riktigt vad man får för prestation. Jag tycker även det är dags för Roland Nilsson nu att bevisa att han är en bra tränare. Kan han få ihop Göteborg under säsongen kan det bli bra men det kan också bli ett rejält magplask.

Spelet

Jag tycket ändå med tanke på skador och annat för IFK Göteborg att oddset på Örebro SK är lite för högt. 1.75 på 1X på hemmaplan mot ett lag man brukar spela bra mot (5 raka inbördes utan förlust) känns tillräckligt bra för att testas.

Jag är rätt säker på att Göteborg får en fin säsong och det är fantastiska spelare man knutit till sig men jag tror det kan börja med ett poängtapp helt enkelt.

1-1 gissar jag efter mål från Agon Mehmeti och... ett självmål på nån fast situation?

  • Jag spelar 7U på 1X hos Unibet till 1.75

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS. Här kan ni läsa min Stryktipskrönika för helgen

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer