Bild från Bildbyrån

Swansea levererar!

I Europacupernas frånvaro liras det ikväll Championship. Mitt favoritlag Swansea tar emot Reading och jag ser en god möjlighet att Swansea löser över 5.5 hörnor till fina 2.60 på Betfair.

Swansea

Ovissa possessionlaget Swansea åkte på en rejäl pump i senaste bortamatchen mot topplaget Burnley med hela 4-0. Utöver det fick man anfallsesset Piroe utvisad. Trots detta levererade laget sin vana trogen sex hörnor. Något man gjort i de flesta matcher. Att lösa sex hörnor på bortaplan mot ett av seriens bästa lag, dessutom med en man kort sista 20 minuter är imponerande. Faktum är att Swansea i samtliga matcher har all möjlighet att få många hörnor eftersom de spelar med så stort bollinnehav. Utöver det försätter man sig ofta i underläge där man tvingas pressa hårt för mål. Sådana situationer leder oftast till väldigt många hörnor. Ikväll är man åter favoriter mot ett medelmåttligt Reading. Swansea kommer att diktera tempot men förhoppningsvis ha svårt med skyttet. Reading får gärna bjuda dem på en kalldusch så att Swansea får spela rakare och skapa chanser. Chanser som gärna får leda till hörnor.

Reading

Reading har startat säsongen väldigt bra och ligger trots två raka förluster sexa i Championship. Inte mycket utmärker lagets spelstil som i den kategorin är väldigt neutrala. Man vinner ibland, förlorar ibland. Ibland är man bra, ibland dåliga. Ikväll stöter man på ett tufft lag i en för egen del svag period. Jag tror dock att matchen passar Reading perfekt då de kan ligga lågt och försöka kontra. Det är alltid lättare att spela på detta sätt då man tar färre risker. Att riskminimera är annars rätt melodi för ett lag som försöker vända på en negativ trend. Då Reading faktiskt ligger före Swansea är det inte helt omöjligt att de ska ha kapaciteten att gå upp i ledning och kanske till och med vinna matchen. Sådana scenarion vore guld för kvällens spel där hörnorna kan sticka all världens väg. GL!