Speltips Uruguay - Portugal

Bild från Bildbyrån

Tight spel men hörnkampen vinner Portugal

Uruguay spelar sitt trettonde VM och har stått som världsmästare två gånger. På andra sidan står Portugal som gjorde blott sitt andra mästerskap så sent som 1986. Men nu har laget kvalificerat sig för fem raka VM, mycket tack vara en viss herr Ronaldo som är med i sitt fjärde mästerskap. Han har gjort mål i alla världsmästerskap han spelat i men i år har han fullkomligt exploderat med fyra mål i gruppspelet. Kan han utöka det här? Tveksamt! Portugals formkurva pekar svagt nedåt precis som Ronaldos. Jag tycker det är en liten fördel Uruguay.

"We will mark him with the same respect we mark everyone, despite him being a superstar. You don't prepare a match just looking at one player."

Uruguays försvarare Sebastian Coates till BBC. Coates som troligtvis startar på bänken om inte Gimenez får något bakslag.

Jag tror vi kommer få se två disciplinerade lag i en troligtvis rätt så ful match. Funderade på ett kortspel här men väljer istället att gå på min första känsla jag fick när Uruguay och Portugal hamnade mot varandra.

• Portugal vinner hönorna och det blir inte mål i båda halvlekarna. Spelet finns på Betfair @3.

Jag går på min ganska bestämda känsla att det kommer bli en lugn start med ett bollinnehav till fördel Portugal och ett lite mer direkt spel från Uruguay. Både Cavani och Suáres nätade senast och kommer vara ett konstant hot mot Portugals försvarslinje som nog är lite mer darriga efter fyra insläppta mål i gruppspelet. Därför tror jag man kommer ta det lugnt i starten och försöka att bjuda på så lite som möjligt. Släpper man in 0-1 mot Uruguay då blir det otroligt svårt att gå vidare, det vet man. 0-0 i paus tycker jag är ett väldigt logiskt resultat även om lagen besitter offensiv kraft. Det står för mycket på spel här helt enkelt. Skulle det nu bli så att vi har 1-0 Uruguay eller 0-1 Portugal så tror jag att båda lagen har kapacitet att stänga matchen helt. Så en mållös andra halvlek, som känns lite svårare att få in, är en livlina med detta spel.

Vad gäller hörnor så är Portugal riktigt vassa på att producera hörnor. I kvalet hade man +138 hörnor även om det var mot svagt motstånd. Jag satte @3.35 på överhörnor mot Marocko och nu tycker jag det är dags att testa hörnspelet igen. Det är väl egentligen Uruguays enda lilla svaghet tycker jag, mittfältet. Och jag tror som sagt Portugal kommer äga bollinnehavet, troligtvis någonstans mellan 55-58% och då har man en fördel till produktion av hörnor också. Dessutom brukar man trycka upp kanterna högt i anfallen. Portugal har annars inte producerat mängder av hörnor detta VM men det som man ska koma ihåg är att de gjort förstamålet i varje match och inte behövt ligga på offensivt. Annars slickar Joao Mario och Quaresma kanten och kommer till fina inlägg som troligtvis ger lite hörnor. Det är också på kanterna man kan hota Uruguay lite till skillnad mot i mitten. Mot Iran har man 5-0 hörnor i första halvlek innan 1-0 kommer och man slår av. Mot Marocko gör man ju 1-0 efter 4 minuter så den är svårvärderad men man skapar ändå 5 hörnor under matchen trots överläget i mål. Uruguay är inte dåliga på att producera hörnor heller men jag håller Portugal som favorit här. En trolig matchbild vid ett 1-0 Uruguay i andra halvlek är ett lågt försvarande lag mot ett lag som pressar på. Då kommer även hörnorna glida in.

Spelet

• 3U på att Portugal vinner hörnorna och det blir inte mål i båda halvlekarna @3. Betfair.