Georgien EM 2024

Georgien

Efter en dramatisk straffsparkslutning säkrade Georgien sin första EM-biljett någonsin. Nu väntar en ny utmaning för nationen - en betydligt tuffare sådan - när de ställs inför Europas bästa lag i sommarens mästerskap.

Grupp F - Fotbolls-EM 2024

LagSMVOFMSP
PortugalPortugal3201+26
TurkietTurkiet3201+06
GeorgienGeorgien3111+04
TjeckienTjeckien3012-21

📅 Georgiens spelschema i EM 2024

💰 Odds Georgiens Fotbolls-EM 2024

Startelva & laguppställning för Georgien i Fotbolls-EM 2024

Formation: 3-4-3

 • Målvakt: Mamardashvili
 • Försvarare: Kvirkvelia, Kashia, Dvali
 • Mittfält: Shengelia, Kiteishvili, Kochorashvili, Kakabadze
 • Anfall: Mikautadze, Zivzivadze, Kvaratskhelia


   Willy Sagnol

   Georgiens förbundskapten, Willy Sagnol

   ⭐ Georgiens tre största stjärnor

   Khvicha Kvaratskhelia

   Khvicha Kvaratskhelia är utan tvekan landets största stjärna. Till vardags spelar han för Serie A-klubben Napoli och har varit en viktig kugge i laget. Under sitt debutår med Napoli var han en bidragande faktor till att klubben bröt sin titeltorka och vann ligatiteln för första gången på 33 år. Han var också en nyckelspelare för sitt landslag under hela EM-kvalet och visade upp en lysande form.

   Khvicha Kvaratskhelia

   Khvicha Kvaratskhelia, landets största stjärna

   Giorgi Mamardashvili

   Giorgi Mamardashvili är Georgiens förstemålvakt och representerar La Liga-klubben Valencia. Han har varit en pålitlig och strålande målvakt både för sin klubb och sitt landslag. Med flera storklubbar som visar intresse kan nästa kliv uppåt vara nära för honom, även om det kan kosta med tanke på hans höga marknadsvärde som närmar sig 500 miljoner kronor. Han är definitivt en målvakt att hålla ett extra öga på.

   Giorgi Mamardashvili

   Georgiens förstamålis i EM-kvalmatchen mot Norge

   Georges Mikautadze

   Georges Mikautadze är en Ajax-spelare som imponerat under utlåning till Metz de senaste säsongerna. Hans 23 ligamål bidrog till att Metz avancerade till Ligue 1. Även i den högsta franska divisionen visar han sitt målsinne som lagets bästa målskytt. Trots att han inte alltid får fullt förtroende i landslaget gör han starka insatser när han väl spelar och var näst bäst i den interna skytteligan under EM-kvalet, efter Kvaratskhelia.

   BB231119 ZR005

   Mikautadze och Rodri i en nickduell i EM-kvalet

   💰 Georgiens största talang

   Irakli Azarovi

   Irakli Azarovi är Georgiens yngsta spelare i landslaget och fick mycket speltid under EM-kvalet, där han stod för ett par fina prestationer. Med erfarenhet från den ukrainska toppklubben Shakhtar Donetsk är han väl rustad för internationell fotboll. Även om han kanske inte alltid spelar fulla 90 minuter, kan vi förvänta oss att se honom på planen vid flera tillfällen under mästerskapet.

   Irakli Azarovi

   Irakli Azarovi i EM-kvalmatchen mot Spanien

   ✈️ Georgiens EM-trupp 2024

   • Goalkeepers: Giorgi Mamardashvili, Giorgi Loria, Luka Gugeshashvili
   • Defenders: Solomon Kverkvelia, Giorgi Gvelesiani, Guram Kashia, Jemal Tabidze, Lasha Dvali, Luka Lochoshvili, Otar Kakabadze, Giorgi Gocholeishvili
   • Midfielders: Giorgi Chakvetadze, Anzor Mekvabishvili, Jaba Kankava, Otar Kiteishvili, Nika Kvekveskiri, Giorgi Kochorashvili, Sandro Altunashvili, Levan Shengelia, Giorgi Tsitaishvili, Saba Lobjanidze, Zuriko Davitashvili
   • Forwards: Georges Mikautadze, Budu Zivzivadze, Giorgi Kvilitaia, Khvicha Kvaratskhelia
   Analys av Georgiens EM-trupp 2024

   Georgiens EM-trupp 2024 saknar stora namn, men profiler som Kvaratskhelia från Napoli och Mamardashvili från Valencia sticker ut. Truppen har en blandning från olika ligor runt Europa. Dock kännetecknas truppen av sitt hårda arbete och en tränare som lyckats få ut mycket från varje spelare. Det är en grupp som är redo att kämpa och göra sitt bästa för att föra Georgien framåt i sommarens mästerskap.

   🌎 Georgiens EM-kval 2024

   Georgiens EM-kvalresa var en utmanande resa. I den tuffa EM-kvalgruppen hade laget få chanser att göra sin väg till mästerskapet. Men de fick en annan chans i playoffen, där de först besegrade Luxemburg innan de stod inför Grekland i en avgörande finalmatch. Med en imponerande insats vann Georgien matchen på straffar och säkrade därmed en plats i sommarens EM. Det var en stor bedrift för det georgiska landslaget.

   EM KVAL GEORGIEN

   📽 Bettingstugans videoklipp på Georgien

   Här stormar fansen efter att ha kvalificerat sig för sitt första stora mästerskap

   Bettingstugan tippar om odds på Georgien i EM 2024

   Tips på Georgien
   Behar Hajra

   Behar Hajra

   Turkiet möter Georgien i öppningsmatchen, och jag skulle säga att det mesta talar för Turkiet här. Georgien har gjort det bra genom att ta sig hela vägen till EM, men väl i mästerskapet kommer det att bli en helt annan utmaning. Turkiet vinner.

   Spela "Turkiet att vinna mot Georgien" till 1.81 hos ComeOn

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024

   VICTORS TIPS PÅ GEORGIEN I FOTBOLLS-EM
   Victors Tips

   Victors Tips

   Att Georgien inte gör fler än två pytsar är mer troligt än det omvända. Och den enda som har förmåga att måla mot motståndare av den kaliber som vankas är tvivelsutan den gode napolitanen i fronten. Det är Kvicha Kvaratskhelia som bär dessa georgier på alla sätt och vis. Det var Kvaradona som tröstmålade för Willy Sagnols sällskap borta mot Spanien. Det var Kvaradona som satte båda baljorna i 2-2-mötet med Skottland. Ett snitt på nästan en halv pyts per landskamp är ruggigt bra när man representerar en lilleputtnation. Elva mål i Serie A den gångna säsongen var det inte heller många georgier som mäktade med. Trippeldegen är marknadshögst och för högt.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024