Tjeckien EM 2024

Tjeckien

Efter ett framgångsrikt mästerskap 2020 där Tjeckien nådde kvartsfinal, står laget nu inför en ny utmaning i sommarens EM 2024. Jaroslav Silhavy, som ledde laget under EM-kvalet, har lämnat sin post. Ivan Hasek är nu vid rodret och gör därmed sin allra första tävlingsmatch med nationen i sommarens mästerskap.

Grupp F - Fotbolls-EM 2024

LagSMVOFMSP
PortugalPortugal3201+26
TurkietTurkiet3201+06
GeorgienGeorgien3111+04
TjeckienTjeckien3012-21

Bettingstugan analyserar Tjeckien i Fotbolls-EM 2024

📅 Tjeckiens spelschema i EM 2024

💰 Odds Portugal Fotbolls-EM 2024

Startelva & laguppställning för Tjeckien i Fotbolls-EM 2024

Formation: 3-4-3

 • Målvakt: Stanek
 • Försvarare: Krejci, Zima, Holes
 • Mittfält: Coufal, Soucek, Sadilek, Doudera
 • Anfall: Cerny, Schick, Kuchta


   Ivan Hasek

   Ivan Hasek, är nu förbundskapten efter att Jaroslav Silhavy ledde nationen till sommarens EM-mästerskap.

   ⭐ Tjeckiens tre största stjärnor

   Tomas Soucek

   Tomas Soucek är inte bara Tjeckiens största stjärna utan även den spelaren med högst marknadsvärde. I sin femte säsong med Premier League-klubben West Ham har Soucek etablerat sig som en pålitlig och förtroendeingivande mittfältare. Han innehar också rollen som lagkapten i landslaget. Soucek, med sin imponerande fysik och målsinne, är en tuff spelare att möta för samtliga försvarare. Under EM-kvalet delade han titeln som Tjeckiens bästa målskytt med Vaclav Cerny. Förväntningarna på Soucek som lagets främsta stjärna är höga, och man hoppas på liknande prestationer under EM 2024.

   Tomas Soucek

   Tjeckiens lagkapten Tomas Soucek, i en närkamp med Emil Forsberg

   Vladimir Coufal

   Vladimir Coufal är en av Tjeckiens främsta stjärnor och en väl etablerad spelare i Premier League med över 100 matcher för West Ham. Hans närvaro är avgörande både för klubblaget och det tjeckiska landslaget. Coufal är en defensiv pelare som inte bara bidrar med erfarenhet utan också ledarskap. Hans pålitlighet och förmåga att leda lagkamrater gör honom svår att ersätta, och mycket hänger på Coufal när det gäller att upprätthålla en stark defensiv stabilitet för Tjeckien.

   Vladimir Coufal

   West Ham-spelaren, Vladimir Coufal

   Patrik Schick

   Anfallaren Patrik Schick har kämpat med skador de senaste säsongerna, vilket har begränsat hans speltid både i klubblaget och för det tjeckiska landslaget. Dock förblir han en framstående stjärna i Tjeckien. Hans imponerande marknadsvärde och erfarenhet från klubbar som Sampdoria, Roma, Leipzig och Leverkusen understryker hans betydelse. Frågan om hans status hänger fortfarande i luften. Om han lyckas undvika skador kan han bli en nyckelspelare för det tjeckiska landslaget i sommarens mästerskap.

   Patrik Schick

   Tjeckiens #10, Patrik Schick

   💰 Tjeckiens största talang

   Martin Vitik

   Martin Vitik är en stortalang i framväxt som har gjort sitt namn känt genom sina insatser för Sparta Prague. Under de senaste säsongerna har han regelbundet fått speltid, inte bara i den inhemska ligan utan även i prestigefyllda turneringar som Champions League och Europa League. Vitik gjorde sin debut för det tjeckiska A-landslaget under EM-kvalet, där han imponerade med en kraftfull insats under hela matchen mot Moldavien. Vitik kommer sannolikt att inkluderas i EM-truppen, och det återstår att se hur mycket speltid han kommer få. Han är definitivt en spelare att hålla ett öga på, och hans framtid som en viktig del av Tjeckiens landslag ser ljus ut.

   Martin Vitik

   Vänskapsmatch mellan Malmö FF och Sparta Prague

   ✈️ Tjeckiens EM-trupp 2024

   • Målvakter: Vitezslav Jaros, Matej Kovar, Jindrich Stanek
   • Försvarare: Vladimir Coufal, David Doudera, Tomas Holes, Robin Hranac, David Jurasek, Ladislav Krejci, Martin Vitik, Tomas Vlcek, David Zima
   • Mittfältare: Antonin Barak, Vaclav Cerny, Lukas Cerv, Matej Jurasek, Ondrej Lingr, Lukas Provod, Michal Sadilek, Tomas Soucek, Pavel Sulc
   • Anfallare: Adam Hlozek, Tomas Chory, Mojmir Chytil, Jan Kuchta, Patrik Schick
   Analys av Tjeckiens EM-trupp 2024

   Tjeckiens EM-trupp inför 2024 präglas av en avsaknad av många stjärnspelare, men några namnkunniga ansikten finns att räkna med. West Ham-duon Tomas Soucek och Vladimir Coufal tillhör de mest framstående, med sina erfarenheter från Premier League. Truppen inkluderar även spelare från Bundesliga, såsom Leverkusen, Dortmund och Wolfsburg. Förutom de utlandsbaserade spelarna har några inhemska talanger gjort ett stort avtryck under EM-kvalet. Trots att man tidigare använde sig av ett 3-4-3-system under kvalet, finns nu en ny tränare på plats, och det återstår att se om det medför några större taktiska förändringar inför mästerskapet. Spännande och relativt okända namn har chansen att kliva fram och göra skillnad i det tjeckiska landslaget under sommarens EM-mästerskap.

   🌎 Tjeckiens EM-kval 2024

   I EM-kvalet hamnade Tjeckien i en gynnsam grupp, Grupp E, tillsammans med Albanien, Polen, Moldavien och Färöarna. Med goda förutsättningar säkrade Tjeckien en EM-biljett redan i den sjunde omgången. Chanserna var lovande redan från början, men till sist var det Albanien som drog det längsta strået och därmed vann gruppen. Tjeckien gjorde dock det nödvändiga arbetet för att säkra sin plats i den stundande mästerskapsturneringen.

   Tjeckien EM Kval

   📽 Bettingstugans videoklipp på Tjeckien

   Highlights från Tjeckiens 3-1-vinst hemma mot Polen i EM-kvalet

   Bettingstugan tippar om odds på Tjeckien i EM 2024

   Tips på Tjeckien
   Behar Hajra

   Behar Hajra

   Att spela på Portugal som vinnare mot Tjeckien i öppningsmatchen, kombinerat med under 3.5 mål, är nog ingen dum idé. Portugal visade upp imponerande spel under EM-kvalet och var dessutom exceptionellt stabila i defensiven.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024

   VICTORS TIPS PÅ TJECKIEN I FOTBOLLS-EM
   Victors Tips

   Victors Tips

   Det har varit en snårig säsong för den gamle målspottaren Patrik Schick. Efter att 28-åringen missat hela hösten på grund av skada har han sakta men säkert spelat sig in i Bayer Leverkusens sagolika lokomotiv och fått en framträdande roll i Xabi Alonsos drömbygge. Schick nådde upp i ett dussin fullträffar för Bundesligas seriesegrare, sju i ligaliret och fem på vägen till silvret i Europa League. I landslagsdressen är ex-romanistan alltid en nyckelspelare som bland annat tar straffarna. Schick satte fem mål i föregående EM och löste den aktuella linan även vid VM i Qatar.

   SPELTIPS TILL FOTBOLLS-EM 2024