• Hem
  • Nyheter
  • Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"
Anders Limpar VM 2022 spelschema
Nyhet

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

Fotbolls VM 2022 30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som krävs för att nå framgång på högsta nivå. För Bettingstugan talar han om vad han anser att Sverige bör göra efter de dystra resultat vi sett senaste åren.

Anders Limpar om Sveriges dystra form

Bettingstugan fick en intervju med Anders Limpar om vad han anser om det svenska landslagets senaste prestationer. Här ger han sin syn på vad Sverige bör göra.

- Jag tycker inte det såg bra ut alls mot Serbien. Det är en svår bortamatch, såklart, men när man tittade på den här gruppen innan det drog igång tänkte man ju: "Det här kan vi vinna!". Men vi har blivit sämre och sämre de senaste fyra åren. Vi har tappat vår identitet. Det var inte länge sedan vi slog Italien och Spanien men nu kan vi inte ens slå Slovenien hemma.

Limpar får även frågan om han tycker det är dags för en förändring på ledarsidan.

Alla verkar nöjda

- Man ska väl inte vara så snabb att byta en tränare rakt av men ibland krävs det också en förändring. Om spelet inte stämmer och man tappar tron. Men alla verkar nöjda. Spelarna är nöjda, ledningen är nöjd, Janne är nöjd, alla är nöjda. Då får man sänka kraven. Då är vi nere med Azerbajdzjan och Färöarna helt enkelt, då är vi inte bättre.

Kan lösningen vara att sparka en tränare? Både och tror Limpan.

- Det är alltid tragiskt när man sparkar en tränare. Jag tror ju på kollektivet. Det är aldrig en enskild persons fel. Men, nu har vi enormt duktiga unga spelare. Men vi får inte ut något. Då kan det vara dags för en förändring trots allt. Sverige är väl enda landet i världen som en person kan sitta kvar som förbundskapten i efter resultat som dessa.

Limpan diskuterar nya tränare däribland Djurgårdens tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som gjort det bra både i Sirius och i Djurgården. 

- De är skickliga och några som jag tror skulle kunna få ordning på spelet igen. 

Anders har dock ett annat namn som skulle vara något som trumfar allt.

Den här konstellationen skulle vara överlägsen

- Jag har min favorit klar och den här konstellationen skulle vara överlägsen. Om man tar Jonas Thern som förbundskapten. Med två assisterande tränare i Roland Nilsson och Jocke Björklund. Sen har man Kenneth Andersson som spelaransvarig. Den konstellationen är inte att leka med, de skulle göra stor succé. Jonas Thern är den bästa spelaren vi haft på 30-40 år och han har bevisat att han är en riktigt bra tränare.

Limpar Thern

Anders Limpar och Jonas Thern under VM 1994