• Hem
  • Nyheter
  • Biljettkaos när Eurovision biljetterna släpptes - över 400k i kön
Loreen euovision biljettkaos
Nyhet

Biljettkaos när Eurovision biljetterna släpptes - över 400k i kön

Eurovision Song Contest 29 november 2023

Stort biljettryck när biljetterna till vårens Eurovision släpptes. Finalbiljetterna i Malmö Arena tar in 7500 men folk hamnade så lång bak som 400000. Svårt att få biljetter med andra ord.

Hårt tryck på Eurovision

Under tisdagsförmiddagen släpptes biljetterna men för många som ställt sig i kön hos Ticketmaster blev besvikelsen stor. Linda Eriksson från Stockholm var en av de som ställt sig i kön men som hamnade på plats 324000.

- Otroligt! Jag trodde att det skulle vara många i kön men inte så många. Det var bara att ge upp direkt.

Malmö Arena tar bara in 7500 åskådare och med tanke på att folk från hela Europa kunde köpa biljetter var det inte så konstigt att biljetterna skulle vara åtråvärda.

Får följa finalen från TV-soffan

Andreas Höglund som hade tänkt ta bilen från Norrköping var en annan av de som fick en bättre köplats. Plats 7800 räckte dock inte då platserna tog slut innan ett köp.

- Surt! Det hade varit roligt att se eventet live, tyckte Andreas som lär följa finalen från TV-soffan istället.

I och med att arenan måste bokas i tre veckor så var det svårt för Friends eller Tele2 att ha eventet. Globen är under renovering.

Uppdatering 

Andreas Höglund kom tillslut fram och kunde köpa två VIP-biljetter för 5000 kr st. Nu blir det Eurovision på plats ändå. Eller?

- Jag kommer ge dessa biljetter till en kompis som väldigt gärna vill gå. 5000 är rätt mycket så då ska man vara frälst och det är jag inte riktigt!

Om Eurovision Song Contest 2024

Eurovision Song Contest 2024 blir den 68:e upplagan av musiktävlingen. Tävlingen kommer att hållas i Malmö efter att Loreen vann tävlingen 2023 med låten "Tattoo" och platsen blir Malmö Arena. Sverige har en säker plats i finalen precis som de "Big Five" (Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike). Resten kommer få kvala sig in till finalen den 11 Maj.