• Hem
 • Nyheter
 • De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!
Lennart Johanssons pokal allsvenskan vinnare odds
Nyhet

Bild från Bildbyrån

De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!

Allsvenskan 29 maj 2020

Allsvenskan har fått grönt ljus att återupptas. Tidigast 14 juni kan vi se våra lag spela igen men redan nu vet vi hur favoriterna till serieseger ser ut. Ta del av listan här och ta del av analys kring lagen i toppen, nya reglerna kring byten samt TV-rättigheterna.

Betta på allsvenskan

Unibet

500 SEK gratisspel

Unibet är ett av dom ledande spelbolagen i världen, vilket inte förvånar. Med ett brett utbud inom betting, casino och poker har Unibet flera hundratusentals nöjda spelare. Dessutom en välkomstbonus i världsklass!


Allsvenskan vinnare 2020

Unibet är alltid snabba med att komma med färska rykande odds vare sig det är eurovision eller det amerikanska valet. Inte så konstigt då att de redan nu släppt oddsen. Och föga förvånande är det klubben med störst plånbok som ligger i topp! 

De vinner allsvenskan - toppstriden

Analys toppstriden

Inte helt oväntat kanske att vi får se de fyra klubbar som hamnade i toppen 2019 även vara förhandsfavoriter 2020. Kanske lite förvånande dock att AIK ramlat så pass långt ner som till 9 x pengarna. Visserligen har man flaggat för en sämre ekonomi 2020 och där man bland annat tappat Tarik Elyounoussi, Obasi och Stefanelli känns anfallet lite tunt och statiskt. Lägg till att Bahoui blev långtidsskadad och målvakten Linnér såld så finns det en rad frågetecken för AIK.

Tappet av Djurdjic är kännbart

Hammarby tippas som tvåa och det är en klubb med stora ambitioner. Visst, tappet av Djurdjic kommer kännas men i det stora hela känns truppen bättre rustade 2020 än 2019. Det ska bli spännande att se hur Paulinho trivs i Hammarby och om brassen fortfarande kan hitta målet. 5.50 på Hammarby är lågt och kanske sjönk det på grund av Zlatans senaste tweet.

Image from i OS 53
Kujovic blir rolig att följa 2020

Mästarna Djurgården tippades långt ner 2019 men nu tas man förstås på allvar. 7 x pengarna behöver inte vara så dumt. Vi har en Kujovic som säkerligen kommer flyga in i 2020 med en försäsong i benen. Lägg till Kalle Holmberg så förstår vi att Djurgården kommer fortsätta vara tunga längst fram. Gissningsvis går oddset på Djurgården upp med nånstans runt 2.00 på grund av Danielssons flytt men vem vet - kanske dyker han upp på Tele2 innan säsongen är slut eftersom den kinesiska ligan är osäker på spel.

Malmo Mal

Malmö får anledning att jubla igen tror spelbolagen

De vinner allsvenskan - bottenstriden

Nya regler kring byten

Så här i pandemins oroliga tid utökas antal byten till fem istället för tidigare tre. Men var lugn, det kommer inte bli fler avbrott för det. 

Fem byten istället för tre men en begränsning på hur många tillfällen som får användas

Bytena får bara ske under tre tillfällen precis som tidigare. Detta görs för att lagen kommer behöva spela få ett tätare matchschema och fler byten betyder mindre slitage på truppen.

Bettingstugans expert om nya bytesregeln
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Jag tycker regeln är bra! Fem byten kommer ge lagen större utrymme att testa yngre spelare samt bidra till färre skador på truppen. Enda faran är väl att det blir lite träningsmatchkänsla utan publik och där lagen totalt kan ha bytt ut 10 spelare från de 22 som först klev in på planen. Men det tror jag ändå kan vägas över att man kanske får se lite av de här entusiastiska talangerna som riskerar att fastna på bänken annars.

Vilka lag detta påverkar positivt är lite svårare att sia om. Vissa klubbar som Brage har exempelvis sagt att det kan drabba dem hårt eftersom de är bättre tränade än många av sina konkurrenter. Teorin här är alltså att de lag som är sämre tränade kan kompensera det med att byta in fräscha spelare. Jag tror dock storlagen kommer gynnas. Här har vi en bänk där alla spelare som byts in kan bidra positivt. Malmö FF är det lag som har bredast trupp sett till spetsegenskaper därför tror jag de kommer gynnas mest av att få göra fler byten och få in fräscha toppspelare.

Allsvenskan spelschema 2020

Allsvenskan har lottat som och första omgången ser ut som följer:

Söndag 14 Juni*

 • Helsingborg - Varberg
 • IFK Göteborg - Elfsborg
 • Örebro - AIK
 • Falkenberg - Häcken
 • Sirius - Djurgården
 • Norrköping - Kalmar
 • Hammarby - Östersunds FK
 • Malmö FF - Mjällby

Söndag 21 juni*

 • Elfsborg - Hammarby
 • Mjällby - Falkenberg
 • Östersund - Sirius
 • Kalmar - Helsingborg
 • AIK - Norrköping 
 • Varberg - IFK Göteborg
 • Häcken - Malmö FF
 • Djurgården - Örebro

Söndag 28 juni*

 • Hammarby - AIK 
 • Falkenberg - Kalmar
 • Malmö - Varberg
 • Helsingborg - Elfsborg
 • Sirius - Häcken
 • Örebro - Östersunds FK
 • IFK Göteborg - Mjällby
 • Norrköping - Djurgården

*OBS: Man har skrivit ut söndag på samtliga men det lär ändras.

Allsvenskan på TV

Vill man följa allsvenskan 2020 är det D-play som gäller. Söndagar verkar bli den stora dagen för sändningarna där vi kommer få ett stort utbud av allsvensk fotboll.

Tittarna ska veta att en söndag hos oss kan innebära sex timmar av sveriges hetaste sporträttighet!

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Allsvenskan TV Dplay

Speltips till allsvenskan

Bettingstugan hårdsatsar på allsvenskan och hos oss får du rykande heta och färska speltips. Besök vår hemsida och ta del av samtliga speltips, analyser och förslag till allsvenskan 2020.

Bettingstugan

Senaste speltipsen hos Bettingstugan

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
30 juni
00:00
Nästa Chelsea tränare Bet: Robert De Zerbi tar över Chelsea
 
15 juni
18:00
Resultat Grupp B
Fotbolls EM 2024
Bet: Dual Forecast Grupp B (Spanien & Kroatien)
 
14 juni
21:00
Harry Kane EM Skyttekung
Fotbolls EM 2024
Bet: Harry Kane EM Skyttekung
 
14 juni
21:00
EM Grupp C - vem slutar sist?
Fotbolls EM 2024
Bet: Slovenien
 
14 juni
21:00
EM - Grupp F
Fotbolls EM 2024
Bet: Slutplacering i Grupp F: Portugal 1:a, Turkiet 2:a
 

Kampanjer

Vi rekommenderar alla att hålla koll på spelbolagen och deras kampanjer och välkomstbonusar. När ligorna nu öppnar är spelbolagen generösa och bjuder på en del fina kampanjer. Besöker ni vår hemsida får ni hela tiden nyheterna serverade av oss och besök även vår sida för spelbolagens välkomstbonusar för att hitta den som passar dig bäst.

Senaste kampanjerna från Bettingstugan

Modesto och Pittas AIK jubel

Specialspel från Unibet inför storstadsmötet i Allsvenskan

Allsvenskan 25 maj 2024

FOTBOLL. Allsvenskan har ett storstadsmöte att erbjuda under måndagen och detta mellan AIK - IFK Göteborg på Friends Arena i Solna. Göteborg åker hit som ett bottenlag och har ... Läs mer

Francesco Zet

Oddsboost på Francesco Zet inför Elitloppet 2024 - nu till 8.30 x pengen!

Trav 24 maj 2024

TRAV. Elitloppshelgen 2024 är ett av Sveriges största idrottsevenemang. Varje år besöker tusentals personer folkfesten på Solvalla för att uppleva världens snabbaste hästar och ... Läs mer

Leverkusen Europa League final

Oddsboost inför Europa League-finalen - nu till 9.50 x pengarna!

Europa League 22 maj 2024

FOTBOLL. Onsdagskvällen har en Europa League-final att erbjuda och denna tar plats på Aviva Stadium i Dublin. Atalanta ställs mot Bayer Leverkusen i en direkt avgörande match och ... Läs mer

Frågor och svar om allsvenskan

🕍 Vilka spelbolag har släppt odds till allsvenskan?

Unibet har redan nu släppt oddsen men håll koll på vår hemsida för fler spelbolag som släpper odds.

🥇 Vilket lag tror spelbolagen kommer vinna allsvenskan 2020?

Just nu har Unibet Malmö FF på lägst odds. 2.25 x pengarna.

🎁 Har Unibet någon bonus?

Ja, skapar du ett konto hos Unibet får du 100% upp till 2000 kronor.

📺 Vilka äger tv-rättigheterna till allsvenskan?

I år är det Discovery Networks Sweden som äger rättigheterna och matcherna kommer sändas i D-play. Så sitter man med ett konto hos Unibet och hos D-play är man väl rustade för den allsvenska säsongen 2020!