• Hem
  • Nyheter
  • Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 16 2023
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 16 2023

Division 2 15 april 2023

Vår succétippare Erik Johansson är tillbaka och serverar här sina bästa spel till helgens Division 2 fotboll. Ta del av analys och tips här. Oddsen hittar ni hos Snabbare.

Spela på division 2

Snabbare

100% upp till 500 SEK

Ett av få spelbolag som har odds till Division 2. Spana in Snabbares grymma plattform och fina välkomstbonus.

Hämta 2500 kr bonus

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Älgarna-Härnösand IF - Friska Viljor FC

Lite utav ett derby eftersom lagen tillhör samma distrikt och känner varandra väl. Hemma på Högslätten är Älgarna normalt inte lätta att tas med. Jag spår därför en jämn tillställning trots att hemmalagets inledning inte varit riktigt så bra som förväntat, storförlusten borta mot Team TG senast (1-5) skvallrar om att framförallt defensiven hittills lämnat en del i övrigt att önska. Men, som sagt, nu är man på hemmaplan och då blir slagkraften av någon anledning en annan. Mitt FV bör dock ses som favoriter och kommer att föra matchen, återstår att se hur Älgarna väljer att ställa upp rent taktiskt och om man förmår att ta tillvara på sina fasta situationer där man normalt är riktigt vassa.

Mitt tips: 2 - 3

Spana in oddset hos Snabbare

Ytterhogdals IK - Bergnäsets AIK

Efter att på nära håll ha bevittnat YIK:s katastrofala insats mot Friska Viljor senast (1-9) så kan jag inte för mitt liv se hur laget ska kunna vinna mot något annat motstånd i serien. Eftersom inledningen inte varit till belåtenhet så var 6 spelare nya jämfört med tidigare matcher. Det hjälpte verkligen inte. Man har spelare med, förvisso hyfsad individuell skicklighet, men struktur och samspel håller förnärvarande korpnivå. Då är jag ändå diplomatisk... Rimligtvis borde detta kunna bli bättre vartefter, men jag har väldigt svårt att se hur en så remarkabel förändring ska kunna ske på bara en vecka. Därför är detta omgångens säkraste utgång att tippa i mina ögon.

Mitt tips: 0 - 4

Spana in oddset hos Snabbare

Kiruna FF - Sandviks IK

Kiruna tog ett relativt stort steg i rätt riktning i och med krysset mot Frösö senast. Sandvik å sin sida föll i en jämn batalj mot, det stora positiva utropstecknet såhär långt, Östersund. Jag skulle bli mycket förvånad om detta inte också blir en jämn uppgörelse. Med tanke på lång resa och tabellposition så tror jag motivationen är större hos hemmalaget, det finns absolut mycket sparkapital om man tittar på truppen, vilket leder mig till att luta mot att poängen blir kvar i lappmarkerna den här gången.

Mitt tips: 2 - 0

Spana in oddset hos Snabbare

Gottne IF - Frösö IF

Gottne är bättre än tabellpositionen antyder. Man har haft ett stentufft program i inledningen, men ändå tagit poäng i två av tre matcher så här är tabellen direkt missvisande. Poängen senast mot Skellefteå var säkerligen också väldigt viktig för moralen och kan komma att bli viktig vad det lider. Man bör ses som klara favoriter mot Frösö som jag tror kommer att få det kämpigt med hemmalagets tunga spjutspets Jack Green. Även om den nyss nämnde inte rosat marknaden hittills så är detta motstånd precis vad som borde passa den välväxte britten som hand i handske.

Mitt tips: 4 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

BB230227 SE043

Storfors AIK - Skellefteå FF

Storfors stod för den gångna helgens största skräll då man lyckades stjäla poäng av självaste IFK Luleå borta (1-1). Undertecknad såg matchen och kan verkligen inte hävda att det var rättvist, icke desto mindre säkerligen en mental boost för SAIK som egentligen bara hade ett avslut på mål under hela matchen. Normalt är SFF såklart ett betydligt bättre lag, men defensiven är stark i hemmalaget så jag skulle inte bli förvånad om man orkar stå emot ett Skellefteå som saknar en del offensiv spets. Nu när man spelar på hemmaplan dessutom.

Mitt tips: 0 - 0

Spana in oddset hos Snabbare

IFK Östersund - Team TG

Omgångens absoluta toppmatch mellan två lag som registrerat idel segrar hittills. Jämtarna tycks ha hittat en vinnarmentalitet som annars allt som oftast varit lagets akilleshäl så detta blir ytterst intressant. TG, eller kanske man ska säga Viktor Kampf gjorde processen oväntat kort med Älgarna senast och framstår alltmer som ett seriöst hot i kampen om seriesegern. Frågetecknet är fortsatt om bredden räcker till då skadorna kommer, men med nämnde Kampf hel och frisk så går inget lag säker. Här tror jag han blir tungan på vågen i matchen i matchen med hemmalagets guldklimp Isac Häggman.

Mitt tips: 1 - 2

Notvikens IK - IFK Luleå

Nytt lokalderby för Notviken som forcerade in kvitteringen i matchens döende sekunder mot rivalen Bergnäset senast. Av tradition brukar alltid "Notas" och "BAIK" ha förtvivlat svårt för storebror IFK så att hemmalaget ska kunna stå för ytterligare en överraskning håller jag för osannolikt. Luleå saknar förvisso avstängde Correia, men efter lagets veritabla värvningsorgie på försäsongen så är knappast bredden ett problem. Allt annat än en komfortabel Luleåseger vore en stor överraskning.

Mitt tips: 1 - 4  

Spana in oddset hos Snabbare

Skarmavbild 2023 04 20 kl 13 01 53