• Hem
  • Nyheter
  • Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 17 2023
BB230406 PA166
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 17 2023

Division 2 27 april 2023

Ny vecka och nu är vår succétippare Erik Johansson tillbaka och serverar ger sina bästa tankar kring spel i helgens Division 2 fotboll. Ta del av analys och tips här. Oddsen hittar ni hos Snabbare.

Spela på division 2

Snabbare

100% upp till 2000 SEK

Ett av få spelbolag som har odds till Division 2. Spana in Snabbares grymma plattform och fina välkomstbonus.

Hämta 2000 kr bonus

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Friska Viljor FC - Team TG

Ettan mot tvåan i tabellen där bägge lagen fortsatt är obesegrade, TG dessutom helt utan poängtapp. Mitt FV har också inlett säsongen på ett övertygande sätt och segern mot Älgarna senast på bortaplan imponerade verkligen. Hemma på Skyttis IP har de gulsvarta inte förlorat i ordinarie seriesammanhang sedan hösten 2021. Då som nu var det den privata friskolekoncernens team som stod för motståndet. TG:s start har de facto varit än mer imponerande. Man har hypervasse Viktor Kamf längst fram samt högerbreddaren tillika ex FV:aren Sebastian Shafei Åman i målform och får därför finna sig i att vara favoriter, om än knappt.

Mitt tips: 2 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Sandviks IK - Gottne IF

En match i mittens rike. Gottne avfärdade Frösö relativt enkelt senast och har de facto bara förlorat en match hittills trots blott 5 inspelade poäng. På pappret har man ett bättre lag än Sandvik och bör vara favorit, i synnerhet som underlaget är konstgräs. Det lär dock bli en jämn och tillknäppt historia som det vanligtvis alltid blir mellan dessa båda lag. Krysset ligger därför nära tillhands och jag har svårt att hitta någon riktig matchvinnare i dessa båda lag som kan vara tungan på vågen.

Mitt tips: 1 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

Frösö IF - Storfors AIK

Ett möte mellan två förväntade bottenlag där det såklart då står en del på spel, även om serien givetvis inte avgörs den här tiden på året. Storfors har krigat till sig poäng mot såväl Bergnäset som IFK Luleå. Man har gjort det genom en koncentrerad och disciplinerad defensiv. Chanserna man skapar tillkommer företrädelsevis på fasta situationer, primärt korridorsfrisparkar, hörnor samt långa inkast. Frösö å sin sida såg lite klena ut fysiskt mot Gottne den gångna helgen och kan få problem i närkampsspelet mot detta typ av motstånd som inte lär vilja bjuda upp till någon dans. I synnerhet som underlaget på aktivitetscentrets gröna äng är av det mer svårbemästrade slaget vilket inbjuder till mycket närkampsspel.

Mitt tips: 0 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Skellefteå FF - Notvikens IK

"Notas" satte alla mina profetior på skam genom att i allra högsta grad överraskande stjäla poäng av storebror och seriefavoriten IFK Luleå häromsistens. Men det är på hemmaplan i Luleå som man tar sina poäng trots allt. Att de skulle åka till Skellefteå och håva in poäng håller jag för ytterst osannolikt. Detta bör bli en komfortabel seger för erkänt hemmastarka och hittills obesegrade serietrean Skellefteå. Jag kan verkligen inte se något annat scenario.

Mitt tips: 3 - 0


Spana in oddset hos Snabbare

BB230406 PA111

Läs tipset här

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 apr.
19:00
Friska Viljor FC - Team TG
Division 2 Norrland
Bet: Över 3 mål
 

Bergnäsets AIK - Älgarna-Härnösands IF

Bergnäset åkte på en fullständigt chockartad förlust mot det notoriskt totalt opålitliga fuskbygget från Ytterhogdal senast. Lång resa och en icke fullgod inställning spelade förmodligen in. Återstår att se nu hur man hanterat den upplevelsen. Älgarna å sin sida var, trots förlusten, nöjda med vad laget presterade senast mot oss i Friska Viljor. "Ett klart fall framåt! Vi skapade mycket i våra omställningar och på fasta situationer samtidigt som vi stod bra i våra positioner" löd det egna utlåtandet efteråt. Här möter man en något stukad motståndare som, detta till trots, är favorit på pappret. Det borgar för en liten överraskning i min värld.

Mitt tips: 2 - 3

Spana in oddset hos Snabbare

Kiruna FF - IFK Östersund

Östersundskamraterna kom ned på jorden med besked senast efter sin flygande inledning. TG gjorde processen kort med jämtarna och det var egentligen aldrig något snack. Att efter en sådan reallitycheck sätta sig på bussen i 11 timmar för att stångas med gruvtolvans favoriter tror jag inte man har kraft nog att mobilisera för. Kiruna är ett bättre lag än vad man gett intryck av i säsongsupptakten och segern senast var i mina ögon en bekräftande fingervisning.

Mitt tips: 3 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

IFK Luleå - Ytterhogdals IK

Två lag som stod för föregående omgångs största överraskningar. En positiv och en negativ. Att Luleå skulle tappa poäng mot Notviken var uppseendeväckande. Att Ytterhogdal skulle besegra Bergnäset efter den fullständigt katastrofala insats man stod för omgången dessförinnan, var närmast ofattbart. Min slutsats vad gäller bortalaget är att man inte påverkas av tidigare resultat och insatser eftersom varje individ ändå bara spelar för sig själv. När det kommer till hemmalaget blir man mer fundersam. Röda kort i två raka matcher signalerar inte harmoni direkt och mönstret känns igen från fjolåret. Det borde oroa hemmalaget en del. Men, med det sagt, att Ytterhogdal skulle kunna vålla problem med sin själlösa elva finns ändå inte i min vokabulär.

Mitt tips: 6 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Skarmavbild 2023 04 27 kl 10 36 11

Tabell division 2 Norrland