UEFA Nations League » Så går Sverige till EM 2021 via Nations League
  • Hem
  • Nyheter
  • Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2021
Så funkar Nations League
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2021

EM 2021 12 november 2019

Skulle olyckan vara framme och Sverige missar topp-två i sin EM-kvalgrupp finns en livlina tack vare det nya formatet Nations League. Det kan vara knepigt att förstå hur systemet är upplagt - men lugn, vi guidar er rätt.

Nations League Slutspel - En andra chans för Sverige!

Sverige har fortfarande allt i egna händer och ett bra utgångsläge för att hamna tvåa i Grupp F vilket betyder en direktplats till EM 2021. Skulle vi missa topp två får vi även en ny chans att kvala in, detta genom Nations League. 20 av 24 länder bli klara genom gruppspelet medan resterande lag tar sig vidare genom Nations League playoff-spel i vår. Sverige vann sin grupp i våras vilket betyder att man säkrat en plats till detta Play off. 

Skarmavbild 2019 11 12 kl 12 17 03

Så här såg det ut när Sverige säkrade en plats till play-off

Play off

  • Semifinal: 26 mars
  • Final: 31 mars

Hamnar Sverige i play off kommer man ställas mot en av de övriga gruppvinnarna från Nations League i ett singelmöte. Det lag som rankas högst börjar hemma. 

Singelmöten gäller i Play off

Här vill man alltså möte ett lägre rankat lag för att slippa bortamatch dessutom. Vinner man den matchen har man en sista match mot ett annat play off-lag om en plats till EM. Även där är det singelmöte där vinnaren går till EM.

Om vi leker med tanken att det blir ett mardrömsscenario där Sverige förlorar mot Rumänien och hamnar utanför topp två i kvalgrupp F. Samtidigt som Bosnien inte heller går till EM i sin grupp så skulle det innebära denna utgång:

  • 26 mars 2021 - Bosnien v Sverige
  • 31 mars 2021 - Wales v Sverige 

Vinnaren mellan Bosnien och Sverige får möta vinnaren av Wales och Danmark. Om nu de lagen missar en direktplats till EM 2020. 

Det här är ett mardrömsscenario och det finns förstås lag här vi vill slippa. Bosnien får exempelvis gärna knipa en direktplats i Grupp J. Wales vill man undvika och detsamma gäller Danmark. Det troliga är att det kommer hamna lägre rankade lag här och att Sverige kanske kan få ett något lättare play off!

BB190611 ZP021

Att Bosnien ser ut att missa topp 2 i Grupp J kan bli en kalldusch för Sverige

Speltips till Rumänien vs Sverige

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 nov.
20:45
Rumänien - Sverige
EM-kval
Bet: Över 2 mål (asian)
 

Odds till Rumänien - Sverige

Vad säger oddsen?

Oddsen säger att Sverige slipper oroa sig för ett spännande Nations League. I skrivandets stund ger Unibet ett odds på 1.15 att Sverige blir tvåa i kvalgrupp F. 

Bra läge för att få se Sverige i EM 2020 

Vilket betyder en av de platser som ger en direktplats till EM2020. Vi ska inte luta oss tillbaka men vi ska inte sitta livrädda heller. Det är riktigt bra läge för avancemang! Nu behöver vi bara göra jobbet.

Odds på Sverige i Nations League

Läs om hur vi tar oss till EM2021

Sverige Rumänien fans em-kval

Inför EM-kvalet » Rumänien vs Sverige

EM 2021 12 november 2019

Den kritiska ödesveckan är här. Precis som Bettingstugan förutspådde så kommer Sveriges öde avgöras i Budapest på fredag då man gästar Rumänien. Vi på Bettingstugan är redo. Laget ... Läs mer

Fler spelnyheter & kampanjer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer