UEFA Nations League » Så går Sverige till EM 2020 via Nations League
  • Hem
  • Nyheter
  • Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2020
Så funkar Nations League
Nyhet

Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2020

EM 2020 12 november 2019

Skulle olyckan vara framme och Sverige missar topp-två i sin EM-kvalgrupp finns en livlina tack vare det nya formatet Nations League. Det kan vara knepigt att förstå hur systemet är upplagt - men lugn, vi guidar er rätt.

Nations League Slutspel - En andra chans för Sverige!

Sverige har fortfarande allt i egna händer och ett bra utgångsläge för att hamna tvåa i Grupp F vilket betyder en direktplats till EM 2020. Skulle vi missa topp två får vi även en ny chans att kvala in, detta genom Nations League. 20 av 24 länder bli klara genom gruppspelet medan resterande lag tar sig vidare genom Nations League playoff-spel i vår. Sverige vann sin grupp i våras vilket betyder att man säkrat en plats till detta Play off. 

Skarmavbild 2019 11 12 kl 12 17 03

Så här såg det ut när Sverige säkrade en plats till play-off

Play off

  • Semifinal: 26 mars
  • Final: 31 mars

Hamnar Sverige i play off kommer man ställas mot en av de övriga gruppvinnarna från Nations League i ett singelmöte. Det lag som rankas högst börjar hemma. 

Singelmöten gäller i Play off

Här vill man alltså möte ett lägre rankat lag för att slippa bortamatch dessutom. Vinner man den matchen har man en sista match mot ett annat play off-lag om en plats till EM. Även där är det singelmöte där vinnaren går till EM.

Nations League Sverige Slutspel EM2020

Heta matcher väntar om Sverige missar EM den "vanliga" vägen

Om vi leker med tanken att det blir ett mardrömsscenario där Sverige förlorar mot Rumänien och hamnar utanför topp två i kvalgrupp F. Samtidigt som Bosnien inte heller går till EM i sin grupp så skulle det innebära denna utgång:

  • 26 mars 2020 - Bosnien v Sverige
  • 31 mars 2020 - Wales v Sverige 

Vinnaren mellan Bosnien och Sverige får möta vinnaren av Wales och Danmark. Om nu de lagen missar en direktplats till EM 2020. 

Det här är ett mardrömsscenario och det finns förstås lag här vi vill slippa. Bosnien får exempelvis gärna knipa en direktplats i Grupp J. Wales vill man undvika och detsamma gäller Danmark. Det troliga är att det kommer hamna lägre rankade lag här och att Sverige kanske kan få ett något lättare play off!

BB190611 ZP021

Att Bosnien ser ut att missa topp 2 i Grupp J kan bli en kalldusch för Sverige

Speltips till Rumänien vs Sverige

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 nov.
20:45
Rumänien - Sverige
EM-kval
Bet: Över 2 mål (asian)
 

Odds till Rumänien - Sverige

Vad säger oddsen?

Oddsen säger att Sverige slipper oroa sig för ett spännande Nations League. I skrivandets stund ger Unibet ett odds på 1.15 att Sverige blir tvåa i kvalgrupp F. 

Bra läge för att få se Sverige i EM 2020 

Vilket betyder en av de platser som ger en direktplats till EM2020. Vi ska inte luta oss tillbaka men vi ska inte sitta livrädda heller. Det är riktigt bra läge för avancemang! Nu behöver vi bara göra jobbet.

Odds på Sverige i Nations League

Läs om hur vi tar oss till EM2020

Sverige Rumänien fans em-kval

Inför EM-kvalet » Rumänien vs Sverige

EM 2020 12 november 2019

Den kritiska ödesveckan är här. Precis som Bettingstugan förutspådde så kommer Sveriges öde avgöras i Budapest på fredag då man gästar Rumänien. Vi på Bettingstugan är redo. Laget ... Läs mer

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Upphöjda odds på Arsenal vs Man City!

Premier League 13 december 2019

På söndag kan alla nya kunder hos 888sport ta del av ett förhöjt odds på antingen Arsenal eller Man City. Följ instruktionerna nedan och få en ordentlig oddsboost! Läs mer

Riskfritt spel på Arsenal - Man City!

Premier League 13 december 2019

Betfair Exchange erbjuder alla nya spelare ett riskfritt spel på söndagens stormatch i Premier League. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får ni ett gratisspel på ... Läs mer

Tävling - FräckisGretzky med 10 000 kr i potten!

13 december 2019

Tidigare i veckan vann Anes Cesko 20 000 kr i presentkort då han tog hem månadens snöboll. I helgen är det dags för nästa tävling då vi kör igång en ny omgång av FräckisGretzky. ... Läs mer

VM 2020 DART - Förhöjda vinnarodds!

Förhöjda odds Dart 12 december 2019

VM i Dart börjar på fredag den 13 december. Tävlingen hålls i London och den regerande mästaren Michael Van Gerwen är favorit även denna gång! Dart är en fantastisk sport att ... Läs mer