UEFA Nations League » Så går Sverige till EM 2021 via Nations League
  • Hem
  • Nyheter
  • Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2021
Så funkar Nations League
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Slutspel i Nations League - Så går Sverige vidare till EM 2021

EM 2021 12 november 2019

Skulle olyckan vara framme och Sverige missar topp-två i sin EM-kvalgrupp finns en livlina tack vare det nya formatet Nations League. Det kan vara knepigt att förstå hur systemet är upplagt - men lugn, vi guidar er rätt.

Nations League Slutspel - En andra chans för Sverige!

Sverige har fortfarande allt i egna händer och ett bra utgångsläge för att hamna tvåa i Grupp F vilket betyder en direktplats till EM 2021. Skulle vi missa topp två får vi även en ny chans att kvala in, detta genom Nations League. 20 av 24 länder bli klara genom gruppspelet medan resterande lag tar sig vidare genom Nations League playoff-spel i vår. Sverige vann sin grupp i våras vilket betyder att man säkrat en plats till detta Play off. 

Skarmavbild 2019 11 12 kl 12 17 03

Så här såg det ut när Sverige säkrade en plats till play-off

Play off

  • Semifinal: 26 mars
  • Final: 31 mars

Hamnar Sverige i play off kommer man ställas mot en av de övriga gruppvinnarna från Nations League i ett singelmöte. Det lag som rankas högst börjar hemma. 

Singelmöten gäller i Play off

Här vill man alltså möte ett lägre rankat lag för att slippa bortamatch dessutom. Vinner man den matchen har man en sista match mot ett annat play off-lag om en plats till EM. Även där är det singelmöte där vinnaren går till EM.

Om vi leker med tanken att det blir ett mardrömsscenario där Sverige förlorar mot Rumänien och hamnar utanför topp två i kvalgrupp F. Samtidigt som Bosnien inte heller går till EM i sin grupp så skulle det innebära denna utgång:

  • 26 mars 2021 - Bosnien v Sverige
  • 31 mars 2021 - Wales v Sverige 

Vinnaren mellan Bosnien och Sverige får möta vinnaren av Wales och Danmark. Om nu de lagen missar en direktplats till EM 2020. 

Det här är ett mardrömsscenario och det finns förstås lag här vi vill slippa. Bosnien får exempelvis gärna knipa en direktplats i Grupp J. Wales vill man undvika och detsamma gäller Danmark. Det troliga är att det kommer hamna lägre rankade lag här och att Sverige kanske kan få ett något lättare play off!

BB190611 ZP021

Att Bosnien ser ut att missa topp 2 i Grupp J kan bli en kalldusch för Sverige

Speltips till Rumänien vs Sverige

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 nov.
20:45
Rumänien - Sverige
EM-kval
Bet: Över 2 mål (asian)
 

Odds till Rumänien - Sverige

Vad säger oddsen?

Oddsen säger att Sverige slipper oroa sig för ett spännande Nations League. I skrivandets stund ger Unibet ett odds på 1.15 att Sverige blir tvåa i kvalgrupp F. 

Bra läge för att få se Sverige i EM 2020 

Vilket betyder en av de platser som ger en direktplats till EM2020. Vi ska inte luta oss tillbaka men vi ska inte sitta livrädda heller. Det är riktigt bra läge för avancemang! Nu behöver vi bara göra jobbet.

Odds på Sverige i Nations League

Läs om hur vi tar oss till EM2021

Sverige Rumänien fans em-kval

Inför EM-kvalet » Rumänien vs Sverige

EM 2021 12 november 2019

Den kritiska ödesveckan är här. Precis som Bettingstugan förutspådde så kommer Sveriges öde avgöras i Budapest på fredag då man gästar Rumänien. Vi på Bettingstugan är redo. Laget ... Läs mer

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer