Tipster-intervju med Stefan Ridderwall! » Nyhet » Bettingstugan.se
Bettingstugan tipsterintervju ridderwall
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Tipster-intervju med Stefan Ridderwall!

Ishockey 2 oktober 2019

Bettingstugan landade i förra veckan ett tungt nyförvärv för 2019/2020 års bettingsäsong - Stefan Ridderwall! Vår nya hockey- och fotbollsexpert kliver nu in som ny tipster på hemsidan. Han har stoppat puckar från alla möjliga SHL-spelare genom åren - nu ska han stoppa fickorna fulla med pengar åt våra medlemmar med träffsäkra speltips. Här får ni chansen att lära känna Stefan lite mer.

Välkommen till Bettingstugan Stefan! Berätta lite om dig själv och vad du jobbar med när du inte skriver speltips åt Bettingstugan? Alla känner kanske inte till din hockeykarriär!

Tack så mycket! 31-årig stockholmare som åker runt i Europa och spelar hockey, just nu i skidorten Kitzbühel. Spelade länge för Djurgården och har sen dess varit i bland annat Timrå, Rögle och Örebro samt några år i Tyskland och Danmark.

En kombination av lojalitet och feghet

Du blev draftad till NY Islanders, hur kommer det sig att det aldrig blev något i USA för dig?

Det stämmer. En kombination av lojalitet, feghet och att i slutändan inte vara tillräckligt bra. Jag hade ett bra erbjudande på bordet efter säsongen 09/10 där de ville ha över mig direkt. Gustaf Wesslau hade precis lämnat Djurgården och jag kände att jag dels ville ha ett år till i Sverige och att jag inte ville sätta Djurgården i en situation där man helt saknade målvakter. Tyvärr missade jag stora delar av den säsongen med hjärnskakning och det gick rätt tungt på isen så mina rättigheter gick ut.

BB100417 NJ022

Flera år i Djurgårdens kasse blev det för Stefan som draftades av NY Islanders 2006

Vad kan du ta med dig från din aktiva karriär till spelandet?

Man kan ta med sig en hel del, både i form av erfarenhet och kontakter. Vilka bussresor är tuffa, vilka lag som spelar på ett visst sätt hemma eller vilka lag som brukar växla upp på vårkanten. Det är dock farligt att överanvända sina egna erfarenheter när man analyserar ett lag. Varje upplaga av ett lag lever sitt egna liv, även om många tendenser kan finnas kvar är det ofta stor ruljans från år till år, speciellt ute i europa.

Djurgården hockey och Chelsea fotboll ligger närmast hjärtat

Att du har ett stor hockeykunskap visste nog alla men visst är det så att vi även kommer få en hel del fotbollstips från dig?

Precis! Jag är egentligen betydligt mer intresserad av fotboll än hockey. Jag försöker se Djurgården Hockey så ofta jag kan när jag är hemma men annars blir det mer fotboll i allmänhet och Chelsea i synnerhet. Rekar från England är att vänta, med andra ord.

Ser du mycket sport själv?

Ja, jag ser så mycket jag kan. Jag spelar just nu själv matcher på lördagar så anglofilen i mig får nöja mig med 13:30-matchen och repriser tyvärr men utöver det ser jag allt jag kommer över.

Hur mycket bettar du själv och vad skulle du säga är det roligaste med det?

Jag bettar en hel del, men i liten skala. Stryktips, Europatips och såklart enstaka matcher. Förutom chansen till vinst kan bettingen göra en tråkig match spännande. Vi brukar även köra möten över Facetime när det kommer till Stryk- och Europatips, så gemenskapen och diskussionerna där ger väldigt mycket, speciellt för mig som bor så långt hemifrån.

Man ska inte underskatta sin bettingkänsla heller

Vissa går mycket på känsla när de väljer speltips medan andra går enbart på statistik. Var skulle du placera dig på den skalan?

Någonstans mitt emellan skulle jag säga. Den statistiska delen är otroligt viktig, speciellt för dem som spelar i större skala men jag tycker inte man ska underskatta sin känsla heller eftersom den är summan av massa information man tagit in, medvetet och undermedvetet.

Stefan är även en profil på Twitter - Följ Stefan på Twitter

Image1

Har du någon favoritkategori som du gärna spelar eller är det en mix av olika?

En mix av olika skulle jag säga, gärna i kombination med varandra. De är finast att vinna.

Vad gör du helst när du inte bettar eller spelar hockey?

Chelsea tar upp en stor del av tiden, utöver försöker jag äta gott, dricka gott, resa och komma ut på golfbanan. Just nu kämpar jag även lite med tyskan och försöker lära mig mer om aktier och till våren ska jag tjäna in lite högskolepoäng.

BB150212 PA154

Ridderwall var med och tog upp Rögle till elitserien 2015

Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag blev lika glad över en plock som 13 rätt på Stryktipset...

Vad skulle du säga är härligast. En riktigt fin plock när ett stenhårt skott kommer mot dig eller att sätta ett stort spel?

Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag blev lika glad över en plock som 13 rätt på Stryktipset...

Till sist, berätta varför läsarna borde följa dina tips?

Förhoppningsvis eftersom rekarna ger vinster till de som ryggar men även för att jag kan bidra med kunskap och information från hockeyvärlden som kan vara svår att få tag på om man inte är i branschen.
Vad gäller fotbollen så älskar jag, som sagt, engelsk fotboll och hoppas kunna förmedla den kärleken både i texterna och, med lite mer kyla, i de faktiska tipsen.

Tack Stefan och lycka till med dina spel på sidan och även din fortsatta säsong i Österrike!

BB181104 BB552

Stefan Ridderwall blev vald till TV-puckens bästa målvakt två år i rad 2003-2004

Snabbfakta om Stefan Ridderwall
  • Ålder: 31
  • Bor: Kitzbuhel/Stockholm
  • Från: Stockholm
  • Favoritlag: Chelsea/DIF Hockey
  • Favoritspelare: Ruben Loftus-Cheek

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Bottenstriden

Serie A 14 september 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer