Tipster-intervju med Janek Bergman » Nyhet » Bettingstugan.se
Bettingstugan Tipsterintervju Janek
Nyhet

Tipster-intervju med Janek Bergman

Fotboll 4 augusti 2018

Nästa Tipster att bli intervjuad är vår duktige CS- och fotbollsexpert Janek Bergman. Hör vad den 29-årige Tipstern har att säga om den kommande säsongen i Serie A samt vad man ska tänka på för att bli en bra bettare.

Vem är Janek Bergman?

Jag är en 29-årig man från den finska västkusten. Hela mitt liv har jag intresserat mig för fotboll och jag har alltid haft en böjelse för odds och betting. Själv var jag högljudd och stundvis rolig på planen, men i övrigt en rätt så begränsad spelare. Förutom fotboll så följer jag även Counter-Strike scenen, vilket är ett spel jag själv spelade som ung.

Hur mycket följer du den inhemska ligan Veikkausliiga?

Väldigt lite. Vi har ett lag från min hemstad i Veikkausliiga (VPS), som jag brukar åka och se några gånger per år, men i övrigt är ligan helt kall för mig, tyvärr! Men, det kanske kan ändra.

Främst skriver du speltips från dom europeiska toppligorna, vilken liga står dig närmast? 

Serie A utan tvekan. Mitt fotbollsintresse har alltid utgått från Francesco Totti och Roma. Ju äldre jag har blivit desto bredare har också min förståelse för Italien och Serie A blivit. Det finns säkerligen en mängd större Serie A-nördar än mig, men mitt intresse för ligan är enormt.

Återupplev några av Tottis underbara passningar, dragningar och mål.

Vad tror du om årets säsong?

Ja, som vinnare finns det ingen annan favorit än Juventus. Jag tror oddset ligger på 1.5x pengarna att Juventus tar Scudetton, vilket är absurt. Det som dock är intressant är att bägge Milano-klubbarna har gjort en spännande sommar, likaså Roma. Mitten-lagen som Sampdoria, Lazio och Atalanta har också gjort bra somrar, främst för att de inte tappat så många betydande spelare som man på förhand kanske hade trott. Lagen som steg från Serie B (Frosinone, Empoli och Parma) tror jag sjunker lika hastigt som de steg. Roligt med Robin Olsen i Roma också!

Odds - Vinnare Serie A 2018/2019

Förutom att reka fotboll så skriver du speltips i Counter Strike. Hur mycket följer du eSports-världen? 

Esport som fenomen är oerhört brett och generellt sett är min kunskap troligen ganska liten. Men, om vi fokuserar på Counter-Strike så är jag väldigt insatt skulle jag vilja påstå. Jag följer alla stora och semi-stora turneringar, och hinner jag inte se viktiga matcher live, så ser jag de i efterhand. 

Du är en av dom Tipsters som förlitar sig mycket på statistisk data. Kan du berätta vad som är så bra med att utgå från just denna bettingstrategi.

Statistik och historik är förstås bara en del av betting, eftersom om man inte följer med en sport eller tittar på matcher, så kommer det ändå inte gå. Statistik ger kött på benen och backar upp ens teorier. Först kommer känslan kring en match, sedan kollar jag upp om siffrorna stöder min känsla. Ju mer man ser och läser om låt oss säga fotboll, desto oftare kommer statistiken och känslan att synkronisera.

Vilka sidor använder du dig då av?

Främst använder jag mig av Whoscored, Footystats, Understat och soccerstats. För Counter-Strike använder jag mig av HLTV och Stayinpit.

Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare.

Har du något tips till läsarna om hur man förbättrar sin betting?

Läs på. Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare. Följ oss även på Bettingstugan, eftersom både våra tips och våra guider erbjuder insyn i betting-världen.

Slutligen, har du något du vill säga till läsarna?

Tack till er som orkat läsa den här intervjun. Jag hoppas ni tar del av mina tips på Bettingstugan, och om ni funderar på någonting så får ni gärna kontakta mig via min twitter . Forza Roma!

Missa inte helgens speltips med Janek.

Snabbfakta om Janek Bergman
  • Ålder: 29
  • Bor: Vasa (Finland)
  • Från: Vasa (Finland)
  • Favoritlag: Roma
  • Favoritspelare: Totti
  • Antal spel: 72
  • ROI%
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Superettan 13 juni 2019

På lördag är det 6 miljoner i jackpot på Stryktipset, något som bör motivera många till att spela även fast matcherna inte är dom lättaste på kupongen. Stryktipset 15 juni består ... Läs mer

Tippa gratis och vinn hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet är ett spelbolag som lägger stor vikt vid svensk fotboll och erbjuder matcher hela vägen ner till division 5. Förutom att erbjuda odds till dessa matcher så har Coolbet ... Läs mer

Vinn en signerad Messi-tröja hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet åker på sommarturné i 30 dagar och tävlar ut en signerad tröja från ingen mindre än Lionel Messi samt matchtröjor från andra storstjärnor. Delta i kampanjen och ta chansen ... Läs mer

Allt du behöver veta inför Copa America 2019 i Brasilien!

Copa America 11 juni 2019

Natten till lördag drar Copa America igång i Brasilien! Öppningsmatchen spelas mellan värdnationen och Bolivia. Intresset är enormt och vi kommer få se flera av världens största ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.23)

Superettan 7 juni 2019

På lördag kan vi se fram en Stryktipskupong fylld med matcher från EM-kvalet, omgång 1 av Dam-VM samt matcher från Sverige. I denna text ger Limpar, Friberg da Cruz, Folkesson och ... Läs mer