Nyhet

Tipster-intervju med Janek Bergman

Fotboll 4 augusti 2018

Nästa Tipster att bli intervjuad är vår duktige CS- och fotbollsexpert Janek Bergman. Hör vad den 29-årige Tipstern har att säga om den kommande säsongen i Serie A samt vad man ska tänka på för att bli en bra bettare.

Vem är Janek Bergman?

Jag är en 29-årig man från den finska västkusten. Hela mitt liv har jag intresserat mig för fotboll och jag har alltid haft en böjelse för odds och betting. Själv var jag högljudd och stundvis rolig på planen, men i övrigt en rätt så begränsad spelare. Förutom fotboll så följer jag även Counter-Strike scenen, vilket är ett spel jag själv spelade som ung.

Hur mycket följer du den inhemska ligan Veikkausliiga?

Väldigt lite. Vi har ett lag från min hemstad i Veikkausliiga (VPS), som jag brukar åka och se några gånger per år, men i övrigt är ligan helt kall för mig, tyvärr! Men, det kanske kan ändra.

Främst skriver du speltips från dom europeiska toppligorna, vilken liga står dig närmast? 

Serie A utan tvekan. Mitt fotbollsintresse har alltid utgått från Francesco Totti och Roma. Ju äldre jag har blivit desto bredare har också min förståelse för Italien och Serie A blivit. Det finns säkerligen en mängd större Serie A-nördar än mig, men mitt intresse för ligan är enormt.

Återupplev några av Tottis underbara passningar, dragningar och mål.

Vad tror du om årets säsong?

Ja, som vinnare finns det ingen annan favorit än Juventus. Jag tror oddset ligger på 1.5x pengarna att Juventus tar Scudetton, vilket är absurt. Det som dock är intressant är att bägge Milano-klubbarna har gjort en spännande sommar, likaså Roma. Mitten-lagen som Sampdoria, Lazio och Atalanta har också gjort bra somrar, främst för att de inte tappat så många betydande spelare som man på förhand kanske hade trott. Lagen som steg från Serie B (Frosinone, Empoli och Parma) tror jag sjunker lika hastigt som de steg. Roligt med Robin Olsen i Roma också!

Odds - Vinnare Serie A 2018/2019

Förutom att reka fotboll så skriver du speltips i Counter Strike. Hur mycket följer du eSports-världen? 

Esport som fenomen är oerhört brett och generellt sett är min kunskap troligen ganska liten. Men, om vi fokuserar på Counter-Strike så är jag väldigt insatt skulle jag vilja påstå. Jag följer alla stora och semi-stora turneringar, och hinner jag inte se viktiga matcher live, så ser jag de i efterhand. 

Du är en av dom Tipsters som förlitar sig mycket på statistisk data. Kan du berätta vad som är så bra med att utgå från just denna bettingstrategi.

Statistik och historik är förstås bara en del av betting, eftersom om man inte följer med en sport eller tittar på matcher, så kommer det ändå inte gå. Statistik ger kött på benen och backar upp ens teorier. Först kommer känslan kring en match, sedan kollar jag upp om siffrorna stöder min känsla. Ju mer man ser och läser om låt oss säga fotboll, desto oftare kommer statistiken och känslan att synkronisera.

Vilka sidor använder du dig då av?

Främst använder jag mig av Whoscored, Footystats, Understat och soccerstats. För Counter-Strike använder jag mig av HLTV och Stayinpit.

Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare.

Har du något tips till läsarna om hur man förbättrar sin betting?

Läs på. Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare. Följ oss även på Bettingstugan, eftersom både våra tips och våra guider erbjuder insyn i betting-världen.

Slutligen, har du något du vill säga till läsarna?

Tack till er som orkat läsa den här intervjun. Jag hoppas ni tar del av mina tips på Bettingstugan, och om ni funderar på någonting så får ni gärna kontakta mig via min twitter . Forza Roma!

Missa inte helgens speltips med Janek.

Snabbfakta om Janek Bergman
  • Ålder: 29
  • Bor: Vasa (Finland)
  • Från: Vasa (Finland)
  • Favoritlag: Roma
  • Favoritspelare: Totti
  • Antal spel: 72
  • ROI%
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 18 januari 2019

Svenska Spel fortsätter att fira sitt 50-årsjubileum och kommer på lördag dubbla alla vinster på Stryktipset. I vanlig ordning har Bettingstugans experter tagit ut varsin rad samt ... Läs mer

Vinnare Allsvenskan 2019

Allsvenskan 16 januari 2019

Allsvenskan 2019 närmar sig och spelbolagen har nu släppt oddsen för vilka som vinner den kommande säsongen. Dom regerande mästarna AIK kliver in till säsongen med starkt ... Läs mer

Häng med på Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer