Nyhet

Tipster-intervju med Janek Bergman

Fotboll 4 augusti 2018

Nästa Tipster att bli intervjuad är vår duktige CS- och fotbollsexpert Janek Bergman. Hör vad den 29-årige Tipstern har att säga om den kommande säsongen i Serie A samt vad man ska tänka på för att bli en bra bettare.

Vem är Janek Bergman?

Jag är en 29-årig man från den finska västkusten. Hela mitt liv har jag intresserat mig för fotboll och jag har alltid haft en böjelse för odds och betting. Själv var jag högljudd och stundvis rolig på planen, men i övrigt en rätt så begränsad spelare. Förutom fotboll så följer jag även Counter-Strike scenen, vilket är ett spel jag själv spelade som ung.

Hur mycket följer du den inhemska ligan Veikkausliiga?

Väldigt lite. Vi har ett lag från min hemstad i Veikkausliiga (VPS), som jag brukar åka och se några gånger per år, men i övrigt är ligan helt kall för mig, tyvärr! Men, det kanske kan ändra.

Främst skriver du speltips från dom europeiska toppligorna, vilken liga står dig närmast? 

Serie A utan tvekan. Mitt fotbollsintresse har alltid utgått från Francesco Totti och Roma. Ju äldre jag har blivit desto bredare har också min förståelse för Italien och Serie A blivit. Det finns säkerligen en mängd större Serie A-nördar än mig, men mitt intresse för ligan är enormt.

Återupplev några av Tottis underbara passningar, dragningar och mål.

Vad tror du om årets säsong?

Ja, som vinnare finns det ingen annan favorit än Juventus. Jag tror oddset ligger på 1.5x pengarna att Juventus tar Scudetton, vilket är absurt. Det som dock är intressant är att bägge Milano-klubbarna har gjort en spännande sommar, likaså Roma. Mitten-lagen som Sampdoria, Lazio och Atalanta har också gjort bra somrar, främst för att de inte tappat så många betydande spelare som man på förhand kanske hade trott. Lagen som steg från Serie B (Frosinone, Empoli och Parma) tror jag sjunker lika hastigt som de steg. Roligt med Robin Olsen i Roma också!

Odds - Vinnare Serie A 2018/2019

Förutom att reka fotboll så skriver du speltips i Counter Strike. Hur mycket följer du eSports-världen? 

Esport som fenomen är oerhört brett och generellt sett är min kunskap troligen ganska liten. Men, om vi fokuserar på Counter-Strike så är jag väldigt insatt skulle jag vilja påstå. Jag följer alla stora och semi-stora turneringar, och hinner jag inte se viktiga matcher live, så ser jag de i efterhand. 

Du är en av dom Tipsters som förlitar sig mycket på statistisk data. Kan du berätta vad som är så bra med att utgå från just denna bettingstrategi.

Statistik och historik är förstås bara en del av betting, eftersom om man inte följer med en sport eller tittar på matcher, så kommer det ändå inte gå. Statistik ger kött på benen och backar upp ens teorier. Först kommer känslan kring en match, sedan kollar jag upp om siffrorna stöder min känsla. Ju mer man ser och läser om låt oss säga fotboll, desto oftare kommer statistiken och känslan att synkronisera.

Vilka sidor använder du dig då av?

Främst använder jag mig av Whoscored, Footystats, Understat och soccerstats. För Counter-Strike använder jag mig av HLTV och Stayinpit.

Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare.

Har du något tips till läsarna om hur man förbättrar sin betting?

Läs på. Nyckeln för att lyckas med betting är läsa på hur andra har lyckats tidigare. Följ oss även på Bettingstugan, eftersom både våra tips och våra guider erbjuder insyn i betting-världen.

Slutligen, har du något du vill säga till läsarna?

Tack till er som orkat läsa den här intervjun. Jag hoppas ni tar del av mina tips på Bettingstugan, och om ni funderar på någonting så får ni gärna kontakta mig via min twitter . Forza Roma!

Missa inte helgens speltips med Janek.

Snabbfakta om Janek Bergman
  • Ålder: 29
  • Bor: Vasa (Finland)
  • Från: Vasa (Finland)
  • Favoritlag: Roma
  • Favoritspelare: Totti
  • Antal spel: 72
  • ROI%
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Bettingstugans Veckosummering

SHL 22 oktober 2018

Bettingstugans Tipsters stod återigen för en mycket fin vecka och förhoppningsvis var det många av er som ryggade deras spel. Redaktionen har därför haft angenäma problem med att ... Läs mer

Real Madrid vinner till 6x pengarna!

Dom regerande CL-mästarna Real Madrid tar på tisdag emot Viktoria Plzen, en match som på förhand förväntas bli ensidig. Den spanska storklubben står just nu i låga 1.06, men som ny ... Läs mer

Oddsboost på Liverpool mot Röda Stjärnan

Fjolårets CL-finalister Liverpool tar på onsdag kväll emot Röda Stjärnan i den tredje omgången av Champions League. I samband med matchen bjuder Betfair alla nya kunder på en grym ... Läs mer

Superodds på Malmö FF mot Sarpsborg

Förhöjda odds Europa League 22 oktober 2018

Malmös vinst mot Besiktas i den andra omgången av Europa League var inte bara imponerande utan även oerhört viktig. Grupp I är nu vidöppen och Malmö FF bör nu vara oerhört taggade ... Läs mer

Inför Manchester United - Juventus

Champions League 22 oktober 2018

Champions League är tillbaka och vi bjuds på en riktig toppmatch på tisdag kväll. Manchester United tar emot Juventus och båda storstjärnorna Ronaldo samt Pogba ställs mot sin ... Läs mer