Vem vinner valet 2022
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vem vinner valet 2022

Politik 9 september 2022

Nu är det inte många timmar kvar till valet 2022. Spänningen tätnar och allt ställs på sin spets. Vem har gjort bäst slutspurt och vem vinner valet 2022? Det är upp till dig, mig och alla andra att avgöra. Nedan följer de prognoser och de odds som man kunnat se senaste dagarna. Vill man höja pulsen ännu mer så sitter man även med ett speltips till valnatten. Spelbolagen har nämligen väldigt svårt att få till oddsen rätt när det är så jämt mellan blocken.

Vem vinner valet 2022 - enligt spelbolagen

Vem som vinner valet 2022 är just nu helt öppet. Det är otroligt jämt mellan blocken och det syns även hos spelbolagen som har svårt att sätta ut ett korrekt odds. Ska man tro på de senaste svängningarna på oddsen så lutar det ändå åt en röd regering av något slag. Samtidigt kan det snabbt ändra sig och marginalerna är små. Lägg ett spel för att åka spänningen och se till att rösta, i år spelar din röst mer roll än någonsin.

Här är de senaste oddsen.

Oddsen uppdaterades 9 september 2022 

Riksdagen valet 2022

Här är riksdagen som partierna kämpar om att få platser hos. Vem tror du vinner valet 2022?

Vem blir statsminister efter riksdagsvalet 2022

Vilket block bildar regering 2022?

Speltips till valet 2022

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
11 sep.
16:00
Riksdagsvalet 2022
Politik
Bet: Moderaterna över 18.5%
 

Så går valet till 2022

Så går valet till i Sverige 2022

Rikdagen kallas Sveriges högsta beslutande församling. Vi har val till denna riksdag var fjärde år och den andra söndagen i september. Denna gång infaller det den 11 september. Då får Sveriges befolkning bege sig till vallokalerna och rösta fram det parti som de vill ska representera dem i riksdagen.

I riksdagen finns 349 platser, vilket kallas för mandat. Man får mandat tilldelat till sig i proportion till de röster man får i valet. Totalt måste man få minst 4% av rösterna för att kunna få några mandat och komma in i riksdagen.

Den 11 september röstar vi alltså och redan under kvällen och natten kommer de första prognoserna och rösträknande brukar gå fort. Den slutliga sammanräkningen av röster görs veckan efter valet av länsstyrelserna.

Källa: riksdagen.se

FAQ Vem vinner valet 2022

Vem vinner valet 2022

Det är otroligt jämt men just nu ser det möjligtvis ut som en fördel för en röd regering med Socialdemokraterna på något sätt. Magdalena Andersson att bli statsminister just nu står i 1.65 hos Betsson.

Du vet väl att du kan spela hos Betsson på valet och även få en bonus? Spela på vem som vinner valet 2022 här.

När sker riksdagsvalet 2022?

Riksdagsvalet 2022 kommer att ske hösten 2022. Den 11 september är den officiella dagen för folkomröstningen men möjligheten finns också att förtidsrösta. Redan samma kväll som valdagen börjar räkningen för alla röster. Vanligtvis brukar mandatfördelningen för alla partier vara färdigställda under natten efter valdagen.

Vilka partier kan du rösta på i valet 2022?

Utöver de åtta stora partierna som idag sitter i riksdagen finns över 40 andra officiella partier att rösta på. Vissa av dessa partier har förtryckta valsedlar medans andra partier från du skriva in själv med papper och penna. Möjligheten finns också att rösta blankt, det vill säga att inte rösta på något parti men ändå delta i omröstningen.

Vilka partier bildar regering 2022?

Efter att det står klart vilka som röstas in i riksdagen behöver riksdagen komma överens om vilka som ska bilda en regering. För tillfället står det mellan de rödgröna och alliansen samt Sverigedemokraterna som outsider. Den koalition som får störst stöd av väljarna bildar en regering.

Hur följer du valet 2022?

Inför riksdagsvalet 2022 är det lättaste sättet att följa utvecklingen genom nyhetsbyråer och opinionsmätningar. Under valdagen direktsänder många nyhetsbyråer samt tv-bolag som SVT valet och du kan följa räkningen av röster live under kvällen.