Nyhet

Vinnare Allsvenskan 2019

Allsvenskan 16 januari 2019

Allsvenskan 2019 närmar sig och spelbolagen har nu släppt oddsen för vilka som vinner den kommande säsongen. Dom regerande mästarna AIK kliver in till säsongen med starkt självförtroende men inte som favoriter till SM-Guld. Malmö FF är istället laget som står i lägst odds till att lyfta Lennart Johanssons pokal.

Vilka vinner Allsvenskan 2019 enligt oddsen?

Nedräkningen till seriepremiär av Allsvenskan 2019 har börjat och dom allsvenska trupperna är mitt i hård försäsongsträning. Flertalet av dom allsvenska lagen har varit aktiva under övergångsfönstret men är samtidigt långt ifrån klara. Räkna med att både få se spelare lämna och värvas in till Allsvenskan innan premiären den 31:a mars. Det kan därför vara aningen ovisst veta hur Allsvenskan 2019 kommer sluta. I skrivande stund ser oddset kring vilket lag som vinner Allsvenskan ut enligt följande:

Så slutar Allsvenskan 2019 - Odds

LagOdds% chans SM-Guld
Malmö FF2.4042%
AIK3.7527%
IFK Norrköping7.0014%
BK Häcken10.0010%
Hammarby IF12.008.3%
Djurgårdens IF17.005.9%
Östersunds FK25.004%
Helsingborgs IF45.002.2%
IFK Göteborg45.002.2%
Kalmar FF55.001.8%
IF Elfsborg55.001.8%
GIF Sundsvall75.001.3%
IK Sirius150.000.7%
Örebro SK150.000.7%
Falkenbergs FF500.000.2%
AFC Eskilstuna500.000.2%

Odds hämtat: 2019-01-19

Allsvenskan 2019 - Odds, Vinnare & Datum

Rosenbergs Malmö FF är favoriter till att vinna Allsvenskan 2019

Allsvenskan 2019 - Analys

Malmö FF - 2.40

Malmö går precis som vanligt in som favoriter inför säsongen trots att laget slutade trea ifjol och trots att laget inte har förstärkts under vintern. Det enda som har hänt är att Malmö plockat in Adi Nalic från Landskrona vilket är ett spännande namn men som troligtvis får det svårt att ta en ordinarie plats i säsongens MFF. Malmö har fortfarande Allsvenskans bästa trupp och efter att Uwe Rösler tog över laget så var Malmö även bäst i Allsvenskan förra säsongen. Något oroande är dock att både Olof Persson och Jens Fjellström valt att lämna klubben vilket kan vara ett tecken på att kanske inte allt står rätt till bakom dörrarna. 

AIK - 3.75

Regerande mästarna AIK ska självklart vara en av favoriterna till att vinna SM-guldet 2019. Kan AIK bibehålla sin defensiv och kanske krydda offensiven lite så blir AIK svårstoppade även denna säsong. Här har det dock hänt lite under transferfönstret där det mest anmärkningsvärda är att Kristoffer Olsson är såld till Krasnodar. En väldigt tung pjäs som är svår att ersätta även om AIK har en hel del pengar på banken att förstärka truppen med. Även Stefanelli lämnar och ersätts av Obasi som anfallare bakom duon Goitom/Elyounoussi. AIK har Allsvenskans bästa trupp efter Malmö och ska vara andrahandsfavoriter även om det går att motivera att AIK ska vara favoriter.

Norrköping - 7.00

Här händer det saker och Norrköping gör ett ärligt försök om att utmana Malmö och AIK om SM-guldet 2019. Förvisso har Peking tappat ett gäng tunga namn i Sjölund, A.Johansson och Moberg Karlsson mer ersättarna är minst sagt spännande. Totte Nyman är tillbaka efter en sväng i Tyskland och även Haksabanovic ansluter efter en anonym session i West Ham. Norrköping är fortfarande en bit efter både Malmö och AIK men det går inte längre att tala om Peking som en uppstickare. De ska vara med i toppen!

BK Häcken - 10.00

Häcken glöms lätt bort i snacket om Allsvenskan då klubben inte är en så kallad "storklubb". Men om Häcken kan spela på sin högsta nivå under en hel säsong så finns det ingen anledning till att inte tro att Häcken ska kunna vara med i toppstriden. Häcken gjorde en svag vårsäsong 2018 men var under hösten ett av seriens bästa lag. Det har inte hänt särskilt mycket i truppen men det är inte heller särskilt nödvändigt. Klubben har Allsvenskans vassaste forward i Paulinho och en av seriens största talanger i Irandust. Häcken har en bra trupp och det handlar snarare om att hålla truppen skadefri under säsongen vilket har varit ett stort problem. Häcken skulle även behöva förbättra sitt spel på bortaplan om de verkligen ska kunna vara med i toppstriden.

Hammarby - 12.00

Hammarby fick ett bittert slut på en stark säsong 2018 då klubben tappade sin Europaplats i sista omgången efter att ha varit ett topp-3 lag under hela säsongen. Här har det hänt en del i truppen då Paulsen och Borges är sålda samt ingen fortsättning för Kennedy eller Hamad. Som ersättare till Borges har Dennis Widgren plockats in och även Bojanic är ett spännande namn som anslutit från Helsingborg. Om målvakten Curci plockas in från AFC kan Hammarby stoltsera med att ha en av Allsvenskans bästa målvakter vilket vore viktigt med en annars skadedrabbad Wiland. Jesper Jansson och Billborn gör verkligen ett imponerande jobb med Hammarby som absolut ska utmana om Europaplatserna men ligger en nivå under toppduon Malmö och AIK.

Djurgården - 17.00

Djurgården hade en väldigt speciell säsong 2018 som inleddes med ett cup-guld men som tog slut redan under sommaren med ett uttåg ur Europa League-kvalet. DIF tappade tidigt mark på toppstriden och under hösten kändes det som att hela laget gick och väntade på att säsongen skulle ta slut och stundtals såg det riktigt dåligt ut. Det har hänt en del i spelartruppen och om vi känner Bosse rätt så kommer det att hända mer. Jonas Olsson och Isaksson har lagt skorna på hyllan och Kerim Mrabti är såld. In kommer en norsk duo i Aslak Fonn Witry och Isakssons ersättare Bratweit som är två spelare som har åren på sin sida och gjort bra avtryck i Eliteserien. Även Elliot Käck är tillbaka i klubben efter en session i Norge och Buya Turay plockas in från Belgien vilket är en av Allsvenskans tyngsta värvningar. Det mest intressanta är händer dock på tränarbänken där Özcan har lämnat och ersätts av duon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som har gjort ett bra jobb med Sirius. Djurgården är spännande men har mycket att bevisa.

Östersund - 25.00

Det känns lite som att luften har gått ur Östersund och mycket av klubbens fokus har legat utanför plan snarare än på plan. Det finns fortfarande lite frågetecken vad som händer bakom dörrarna i Östersund och Kindberg kanske har tappat lite fokus. På pappret har Östersund långt ifrån samma spelarkvalité som under succévåren 2018 men det är fortfarande en ganska spännande trupp med en del talang. Widgren är såld till Hammarby och enda nyförvärvet är talangen Francis Jno-Baptiste från Crystal Palace samt Sixten Mohlin som ska kunna utmana Keita om målvaktspositionen. Det lär hända mer i spelartruppen men för tillfället har Östersund inget lag som ska kunna vara med i den absoluta toppen.

Helsingborg - 45.00

Det går inte att säga annat än att Helsingborg var överlägsna i Superettan förra säsongen och om vi ska tro spelbolagen bör klubben inte få några problem att etablera sig i Allsvenskan denna säsong. Helsingborg hade redan förra säsongen en spelartrupp som höll Allsvensk nivå, frågan är till vilket pris? Helsingborg har uppenbarligen stora bekymmer med ekonomin och att då satsa på att värva in gamla profilnamn med höga löner kanske inte är rätt väg att gå långsiktigt. Helsingborg har den äldsta spelartruppen i Allsvenskan. Hur som helst är det svårt att motivera annat än att Helsingborg är den klart bästa nykomlingen och sett till spelartruppen bör de kunna undvika bottenstriden. Men om laget ska placera sig på den övre halvan av tabellen måste verkligen allt klicka rätt.

Göteborg - 45.00

Göteborg hade en tung säsong 2018 och Göteborg-supportrarna bör inte förvänta sig något annat under 2019. Ekonomin är som alla vet väldigt dålig vilket tydligt syns på nuvarande spelartrupp som känns väldigt svag. Spelarna i Göteborg har en stor press på sig och för det krävs det ledare i truppen. Nu tappar laget Salomonsson, Hysen samt Boo Wiklander och även om trion haft sina bästa år är det en enorm erfarenhet som går miste. Göteborg har nu den yngsta spelartruppen i Allsvenskan. En ny grekisk målvakt har anslutit men det mest spännande är att Göteborg plockat in Ferran Sibila från Sundsvall som assisterande tränare. Men att det mest spännande är en ny assisterande tränare säger en del om IFK Göteborg 2019. Det blir en lång säsong för Blåvitt!

Kalmar - 55.00

Det har varit en ganska stor omsättning i spelartruppen i Kalmar men för det mesta har det handlat om lång som har avslutats och spelare som både anslutit och lämnat. Två svenska talanger har plockats in i form av Rafael York och Piotr Johansson vilket är två bra värvningar med uppsida. Det mest anmärkningsvärda är dock att Rydström fick lämna och ersätts av Magnus Persson som av många är ansedd som en tränare med stor kunskap men som de senare åren lämnat mycket att önska åt klubbarna han har varit oss. Nu är det upp till bevis för MP! Förvisso kan man inte ha särskilt stora krav på den här spelartruppen som knappast kan ha högre krav än att undvika en bottenstrid. Viktig att få behålla Rasmus Elm och Kalmars säsong hänger mycket på huruvida Elm håller sig skadefri eller inte.

Elfsborg - 55.00

Elfsborg stod kanske för den största underprestationen sett till förväntningarna förra säsongen och det slutade med endast fyra poängs marginal ned till BP som åkte ut. På pappret har Elfsborg fortfarande ett okej lag som inte ska behöva kriga i bottenstriden. Däremot ser ekonomin allt annat än bra ut och det finns inga stora medel att förstärka truppen med. Jimmy Thelin bör dock kunna göra det bättre med denna trupp. Under vintern har sex spelare lämnat där Obasi, Daniel Gustavsson, Prodell och Bajrami är värda att nämna. In har Deniz Hümmet och Pawel Cibicki kommit vilket får ses som två fina nyförvärv. Trots en begränsad ekonomi måste Elfsborg sätta större krav och framförallt göra en bättre säsong kontra ifjol, vilket det absolut finns kvalité för.

Sundsvall - 75.00

GIF Sundsvall var minst sagt ett av säsongens största utropstecken i Allsvenskan förra säsongen och med en begränsad spelartrupp är det bara att lyfta på hatten till alla inblandade i klubben. Joel Cedelgren var en stor del av framgången men denna säsong får han klara sig utan sin andra hand Ferran Sibila som ska hjälpa till i Göteborg. Sundsvall har ett av seriens bästa mittfält och med en nykontrakterad Linus Hallenius finns det inget som tyder på att Sundsvall ska gå ned sig denna säsong. Det är svårt att ställa kravet på att Sundsvall ska återupprepa fjolårets prestation men det känns som många, inklusive spelbolagen fortfarande underskattar Sundsvall. Är de verkligen sämre än exempelvis Göteborg?

Sirius - 150.00

Sirius löste tillslut ett nytt kontrakt efter en ganska stark höstsäsong och klubben är återigen tippade i botten. Kollar vi på vad som har hänt under vintern har fyra spelare i form av Oscar Pehrsson, Albornoz, Eiswohld och Ogbu lämnat. Duon Kebba Ceesay och Adam Ståhl från Dalkurd har anslutit men mycket mer än så har inte hänt. Den stora förändringen har skett på tränarbänken där Bergstrand/Lagerlöf lämnat för Djurgården och det blir Henrik Rydström och Jelecak som tar över. Det kan innebära en del förändringar spelmässigt men om det är positivt eller negativt låter vi vara osagt. Viktigt för Sirius är att hålla truppen skadefri då bredden i truppen inte riktigt finns där. Med en skadefri trupp bör Sirius kunna säkra ett nytt kontrakt igen, några andra krav kan man inte ställa. 

Örebro - 150.00

Örebro slutade tillslut på en niondeplats förra säsongen och det kändes som att laget glömdes bort efter tio omgångar och bara tuggade på. Inför 2019 tror spelbolagen att Örebro får det jobbigare och att klubben har stor risk att dras in i bottenstriden. Om vi kollar på vad som har hänt under vintern är det lätt att förstå varför. Lagets två viktigaste spelare i Igboanike och Besara har lämnat och även om Martin Broberg har anslutit är det ingen trupp som skrämmer. Det skulle inte förvåna om Örebro gör en stark inledning på säsongen och säkrar kontraktet till sommaren för att sedan vara anonyma. Men Örebro behöver förstärka spelartruppen som nu är värd fjärde minst i Allsvenskan.

Falkenberg - 500.00

Mycket talar för att Falkenbergs återkomst i Allsvenskan blir kortvarig för att det här är ingen spelartrupp som håller i Allsvenskan. Frågan är om Falkenberg verkligen var redo att kliva upp i Allsvenskan och vilka ambitioner som finns i klubben nu? Självklart är ambitionerna att säkra ett nytt kontrakt men för det krävs det investeringar i spelartruppen. Falkenberg kommer utan tvekan att vara jobbiga att möta på Falcon men om Hans Eklund lyckas rädda Falkenberg kvar i Allsvenskan förtjänar han ett bättre jobb.

AFC - 500.00

AFC lyckades försvara sig upp i Allsvenskan med endast 16 insläppta mål i Superettan 2018. En stor del av den siffran har AFC att tacka sin målvakt Curci för som nu verkar lämna för Hammarby. Även kvalhjälten Ajeti lämnar AFC och precis som Falkenberg behöver AFC förstärka om de inte ska bli en slagpåse i säsongens Allsvenskan. AFC har den ganska överlägset billigaste truppen i Allsvenskan 2019 och med det sagt vore allt annat än en bottenplacering en övertro på AFC. 

Omgång 1 av Allsvenskan 2019 - Odds & Datum

Omgång 1 - Odds

Match1X2
Falkenbergs FF-Örebro
2.953.402.25
Kalmar FF - IK Sirius FK1.863.654.30
AIK-Östersund1.464.456.10
Helsingborgs IF-IFK Norrköping FK3.503.302.05
Athletic Eskilstuna-IFK Göteborg2.903.452.26
IF Elfsborg-Hammarby2.453.352.70
Malmö FF-BK Häcken1.554.306.00
Djurgården-GIF Sundsvall
1.753.754.20

Odds hämtat: 2019-01-19

Omgång 1 - Datum

 • 31 mars: Falkenbergs FF-Örebro
 • 31 mars: Kalmar FF-IK Sirius FK
 • 31 mars: AIK-Östersund
 • 31 mars: Helsingborgs IF-IFK Norrköping FK
 • 31 mars: Athletic Eskilstuna-IFK Göteborg
 • 1 april: IF Elfsborg-Hammarby
 • 1 april: Malmö FF-BK Häcken
 • 1 april: Djurgården-GIF Sundsvall

Tidigare vinnare av Allsvenskan

Tidigare vinnare av Allsvenskan
 • 1993 – IFK Göteborg
 • 1994 – IFK Göteborg
 • 1995 – IFK Göteborg
 • 1996 – IFK Göteborg
 • 1997 – Halmstads BK
 • 1998 – AIK
 • 1999 – Helsingborgs IF
 • 2000 – Halmstads BK
 • 2001 – Hammarby IF
 • 2002 – Djurgårdens IF
 • 2003 – Djurgårdens IF
 • 2004 – Malmö FF
 • 2005 – Djurgårdens IF
 • 2006 – IF Elfsborg
 • 2007 – IFK Göteborg
 • 2008 – Kalmar FF
 • 2009 – AIK
 • 2010 – Malmö FF
 • 2011 – Helsingborgs IF
 • 2012 – IF Elfsborg
 • 2013 – Malmö FF
 • 2014 – Malmö FF
 • 2015 – IFK Norrköping
 • 2016 – Malmö FF
 • 2017 – Malmö FF
 • 2018 - AIK
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2019 - Dom går vidare från deltävling 4

Melodifestivalen 19 februari 2019

Lördagen den 23/2 är det Linköpings tur att stå som värd för att arrangera Melodifestivalen 2019, då det är dags för Deltävling 4. I vanlig ordning ger Bettingstugan ut ... Läs mer

Betsson arrangerar CL-quiz med 100.000 kr i potten!

Oddstävling Champions League 19 februari 2019

Via Betsson har du nu möjligheten att spela Champions League-quiz och vinna 100.000 kronor! Allt du behöver göra är att ange din Betsson-mail och svara på 8 st CL relaterade ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Championship 15 februari 2019

I helgen är det uppehåll i Premier League vilket innebär att lördagens Stryktipset erbjuder matcher i Championship, FA-cupen och League One.Det är därmed en svårtippad kupong på ... Läs mer

Förhöjt odds på Champions League

Det är ÄNTLIGEN dags för Champions League igen och detta firar Betsafe med att erbjuda ett boostat odds på dom engelska lagen. Anmäl dig till Betsafe kampanj så får du ett förhöjt ... Läs mer

Melodifestivalen 2019 - Dom går vidare från deltävling 3

Melodifestivalen 11 februari 2019

Lördagen den 16/2 är det dags för Leksand att arrangera deltävling 3 i Melodifestivalen 2019. I vanlig ordning ger Bettingstugan dig förutsättningar, startordning, låtar och odds ... Läs mer