• Hem
  • Spelbolag utan svensk licens

Spelbolag utan svensk licens

I denna guide listas de bästa spelbolagen utan svensk licens.

Spelbolag utan svensk licens

Idag är det endast Svenska Spel och ATG samt några mindre lotterier som har svensk spellicens. Från och med 2019 kommer statens spelmonopol att slopas och fler utländska aktörer kommer att få erbjuda spel i Sverige. För det krävs en svensk spellicens som både kostar och ställer högre krav på spelbolagen men som förhoppningsvis ska gynna alla parter. Det finns dock flera seriösa spelbolag som troligtvis inte kommer att söka svensk licens och tanken är att vi i denna guide ska lista de bästa spelbolagen utan svensk licens.

Spelbolag utan svensk licens idag

Som skrivet ovan är det endast Svenska Spel och ATG som idag har svensk spellicens. Ansökningarna från de utländska aktörerna har börjat trilla in hos Lotteriinspektionen och i skrivande stund har cirka 40st spelbolag ansökt om svensk spellicens till 2019.

Läs mer om vilka spelbolag som har ansökt svensk spellicens här

Idag är det inga problem att spela hos spelbolag utan svensk licens och en stor del av allt spelande online i Sverige förekommer hos utländska aktörer utan licens. Vanligtvis har de sin licens på Malta vilket innebär att vinsterna är skattefria eftersom det är inom EU. Nedanför listar vi några av de bästa och största spelbolagen som idag inte har licens i Sverige men som har ansökt om licens till 2019. Samtliga av dessa fem spelbolag har sin nuvarande licens på Malta.

  • Unibet
  • Bethard
  • LeoVegas
  • Betsson
  • MrGreen

Spelbolag som inte ansökt svensk licens

Många experter talade om att över 100 spelbolag skulle ansöka om svensk spellicens. Hittills har runt 40 spelbolag skickat in sin ansökan till Lotteriinspektionen. Det är dock många av de stora spelbolagen som fortfarande inte skickat in sin ansökan och det återstår att se huruvida dessa spelbolag kommer att göra en ansökan eller inte. Nedanför listar vi några av världens största spelbolag som är populära hos svenska spelare som ännu inte ansökt om svensk spellicens from 2019.

William Hill

William Hill är ett av världens största spelbolag som är börsnoterat i London och varit etablerade på marknaden sedan 1934. Spelbolaget har ännu inte skickat in en ansökan om spellicens i Sverige och det är högst oklart huruvida spelbolaget kommer göra det eller inte. William Hill har aldrig prioriterat svenska kunder som många andra spelbolag och nu har spelbolaget fullt upp med att få spellicens i USA, en marknad som är klart mycket viktigare än Sverige. Men nu när största konkurrenterna Bet365 har ansökt om licens i Sverige kan vi troligtvis räkna med att William Hill kommer att skicka in sin ansökan så småningom.

Pinnacle

Världens skarpaste spelbolag som aldrig limiterar sina spelare och tillåter spel för höga summor på marknadsledande odds. Vi pratar om Pinnacle som för tillfället har sin casino licens i Curacao och sin sports betting licens på Malta likt många andra spelbolag. Sverige är en väldigt liten marknad för Pinnacle och troligtvis kommer Pinnacle inte söka en svensk spellicens. Anledningen är att Pinnacle tar väldigt små marginaler på sina spel och har inte råd att betala den skatt som den svenska staten kräver på 18%.

Ladbrokes

Världens äldsta spelbolag och ett av världens absolut största spelbolag verkar inte vara jättesugna på att skaffa sig en svensk spellicens. Ladbrokes har Storbritannien som sin stora marknad och Sverige har aldrig varit någon prioritering för spelbolaget. Det finns dock gott om tid att ansöka om en svensk licens och precis som med William Hill kan det vara så att Ladbrokes har svårt att hålla fingrarna borta från Sverige nu när Bet365 ansökt om svensk spellicens.

Coolbet

Coolbet är ett nystartat spelbolag som har sin bas i Estland men som till stor del riktar sig mot nordiska och framförallt svenska kunder. Coolbet har ännu inte skickat in sin ansökan om en svensk spellicens men vi borde kunna räkna med att ansökan trillar in.

spelbolag utan svensk licens

FAQ - Spelbolag utan svensk licens

Är det olagligt att spela hos spelbolag utan svensk licens?

Idag är det inte olagligt att spela hos spelbolag utan svensk licens. När det svenska spelmonopolet slopas kommer det inte heller att vara olagligt att spela hos spelbolag utan svensk licens. Däremot kan det komma upp pop-ups på hemsidan att spelbolaget inte har svensk licens och är “osäkert”, exakt hur det kommer att se ut är ännu oklart.

Behöver man skatta på vinster hos spelbolag utan svensk licens?

Idag är det skattefritt på vinster hos spelbolag utan svensk licens så länge spelbolaget har sin spellicens i EU. Majoriteten av alla spelbolag som erbjuder spel till svenska kunder har idag sin licens på Malta vilket innebär att vinsterna är skattefria. Från och med 2019 kommer alla spelare dock behöva skatta på sina vinster hos spelbolag som inte har sin licens i Sverige.

Fördelar med spelbolag utan svensk licens

Idag finns det många fördelar med att spela hos spelbolag med utländsk licens till skillnad från att spela hos Svenska Spel. Fördelarna är att både oddsen och utbudet av spel är många nivåer bättre än vad staten erbjuder. Inte särskilt konstigt då utländska spelbolag inte behöver betala den höga skatten i Sverige och kan därför erbjuda betydligt bättre odds.

Nackdelar med spelbolag utan svensk licens

Det finns en del nackdelar att tänka på när man spelar hos spelbolag utan svensk licens både idag och efter den nya spelregleringen. Speltryggheten hos spelbolag utan svensk licens är betydligt sämre och hjälp för personer som har problem med spelmissbruk är väldigt svag hos en del spelbolag. Vi rekommenderar att spela hos spelbolag som har licens

Hur vet man var spelbolaget har sin licens?

Alla spelbolag ska på sin hemsida skriva var man har sin spellicens. Det brukar vanligtvis stå längst ned på förstasidan. Är du osäker kan du alltid kontakta spelbolagets kundtjänst och fråga. Får du inget bra svar bör du ställa dig tveksam till om spelbolaget är att lita på. Här på Bettingstugan kan du läsa våra recensioner om spelbolagen där det också står information om var spelbolagen har sin licens.

Läs våra spelbolagsrecensioner här.