• Hem
  • Spelbolag utan svensk licens

Spelbolag utan svensk licens

I denna guide listas de bästa spelbolagen utan svensk licens.

Spelbolag utan svensk licens

Sedan den första januari krävs det en svensk spellicens för att utländska aktörer ska få erbjuda spel och marknadsföra sig till svenska kunder. Regleringen har gått relativt smidigt och över 60 spelbolag har fått sin licens beviljad. Det finns dock en hel del stora aktörer som antingen valt att inte söka eller som väntar på att få licens i för vadslagning i Sverige. Vissa av dessa spelbolag har stängt av sin sida mot det svenska marknaden medan andra spelbolag fortfarande har sina hemsidor öppna. Men om du som svensk vinner pengar hos ett spelbolag utan svensk spellicens krävs det att du skattar 30% på din vinst.

Spelbolag utan svensk licens idag

De flesta spelbolag som sedan flera år tillbaka har varit välkända för de flesta svenska spelare har fått sin ansökan om licens godkänd och du kan fortsätta spela som vanligt hos dessa spelbolag.

Se alla spelbolag som har svensk spellicens här

Det finns dock en del välkända och stora aktörer som valt att inte ansöka om svensk spellicens eller som fortfarande väntar på att få sin licens beviljad. Nedanför listar vi några av dessa.

William Hill

William Hill är ett av världens största spelbolag som är börsnoterat i London och varit etablerade på marknaden sedan 1934. Spelbolaget har ännu inte skickat in en ansökan om spellicens i Sverige och det är högst oklart huruvida spelbolaget kommer göra det eller inte. William Hill har aldrig prioriterat svenska kunder som många andra spelbolag och nu har spelbolaget fullt upp med att få spellicens i USA, en marknad som är klart mycket viktigare än Sverige. 

Ladbrokes

Världens äldsta spelbolag och ett av världens absolut största spelbolag verkar inte vara jättesugna på att skaffa sig en svensk spellicens. Ladbrokes har Storbritannien som sin stora marknad och Sverige har aldrig varit någon prioritering för spelbolaget. Med stor sannolikhet håller Ladbrokes koll på den svenska marknaden och ser hur de utvecklar sig för andra spelbolag som klivit in i Sverige. Med tiden kanske även Ladbrokes skickar in en ansökan om licens.

Pinnacle

Världens skarpaste spelbolag som aldrig limiterar sina spelare och tillåter spel för höga summor på marknadsledande odds. Vi pratar om Pinnacle som för tillfället har sin casino licens i Curacao och sin sports betting licens på Malta likt många andra spelbolag. Pinnacle har idag ingen svensk spellicens vilket har påverkat många proffsspelare negativt. Positiva nyheter är att Pinnacle ansökt om spellicens som väntar på besked från Lotteriinspektionen. Det återstår att se om det blir i samma version som erbjudits tidigare då spelbolaget nu måste betala 18% skatt till den svenska staten.

spelbolag utan svensk licens

FAQ - Spelbolag utan svensk licens

Är det olagligt att spela hos spelbolag utan svensk licens?

Idag är det inte olagligt att spela hos spelbolag utan svensk licens. En del av de spelbolagen som inte har svensk licens har valt att stängda ned sin sida mot Sverige. Andra tillåter dock fortfarande spel precis som vanligt. Som spelare innebär det en större risk då spelbolag som inte har svensk spellicens inte har samma krav gällande spelansvar och kundsäkerhet. Det innebär också att du måste skatta 30% på dina vinster.

Behöver man skatta på vinster hos spelbolag utan svensk licens?

Ja! Om du vinner pengar hos ett spelbolag som inte har svensk licens innebär att du måste skatta på dina vinster som inkomst av kapital. Dvs 30% av vinsten. Du kan heller inte kvitta vinsten hos ett spelbolag mot förlusten hos ett annat. Dvs om du vinner 1000kr hos spelbolag A men förlorar 1000kr hos spelbolag B, så måste du ändå skatta 30% på den tusenlapp du vann.

Fördelar med spelbolag utan svensk licens

Egentligen finns det inga fördelar med att spela hos spelbolag utan svensk licens för den vanliga hobbyspelaren. För proffsspelarna blir det tuffare då många är limiterade hos de europeiska spelbolagen och har endast Svenska Spel som alternativ och som inte kan utmana de största asiatiska bolagen gällande odds och utbud.

Nackdelar med spelbolag utan svensk licens

Det finns en del nackdelar att tänka på när man spelar hos spelbolag utan svensk licens idag. Speltryggheten hos spelbolag utan svensk licens är betydligt sämre och hjälp för personer som har problem med spelmissbruk är väldigt svag hos en del spelbolag. Att du dessutom måste skatta 30% på din vinst är en väldigt stor nackdel. Vi rekommenderar att spela hos spelbolag som har licens!

Hur vet man var spelbolaget har sin licens?

Alla spelbolag ska på sin hemsida skriva var man har sin spellicens. Det brukar vanligtvis stå längst ned på förstasidan. Är du osäker kan du alltid kontakta spelbolagets kundtjänst och fråga. Får du inget bra svar bör du ställa dig tveksam till om spelbolaget är att lita på. Här på Bettingstugan kan du läsa våra recensioner om spelbolagen där det också står information om var spelbolagen har sin licens.

Läs våra spelbolagsrecensioner här.

Läs vilka spelbolag som har svensk licens här.