Speltips AIK - IF Elfsborg

Bild från Bildbyrån

Kräftgången fortsätter?

Ingen har undgått att AIK befinner sig i en dunderkris. En pinne dock senast mot Kalmar och en insats som bådade gott. Men när formtoppade Elfsborg gästar tror jag ändå man på nytt kan komma att se krampaktiga ut.

Speltips

AIK försöker nu bara hålla näsan ovanför ytan fram till sommaruppehållet för att sedan sätta sitt hopp till att ett par kvalificerade värvningar kan få denna deppiga trend att vända. För nuvarande trupp med alla skador håller ju såklart inte. Guidetti kommer vara out på nytt. Fischer har tränat under veckan men är också på nytt osäker till spel. Björnström och Otieno där framförallt den sistnämnde behövs är fortfarande avstängda efter sina respektive röda kort i derbyt. Och på det Milosevic skadad. Truppläget talar knappast för en vändning, men det skulle i sådant fall vara insatsen sist mot Kalmar då. Surt att bara få med sig en pinne såklart och missad straff på det, men jag väljer att inte dra för stora växlar av den insatsen utan tror att AIK kan få det riktigt jobbigt igen när motståndarna är bättre än KFF sist. Det är uppenbart att AIK saknar all form av spets och fronttrion sist i Magashy, superfloppen Faraj och Ayari är tunt värre. Fesshaie Beraki är ung och lovande men ännu inte riktigt där och har fått väldigt lite speltid mot slutet. Sist då AIK ändå var bra mot KFF hade man fyra skott på mål. Tror vi kan hamna på 1-2 skott på mål denna gång.

Elfsborg flyger som bekant fram och ligger tvåa i tabellen med två ynka pinnar bakom MFF. Otroligt ändå att Thelin fick ordning på sitt Elfsborg till sist efter en riktig pissäsong ifjol men där man nu alltså har alla ingredienser i laget för att fortsatt vara med där uppe och hota på allvar. Nu kanske Ondrejka drar i sommar i och för sig men än så länge är han kvar och färgar. Förutom en vindsnabb offensiv med en mängd olika offensiva vapen att hota med besitter man även en riktigt bra defensiv. Hållen nolla häromsistens i toppmötet med MFF (3-0) och med sina ynka 9 insläppa är man bäst i serien tillsammans med just MFF. Vi saknar några gubbar i Ellos också men inga större avbräck att tala om. Elfsborg i nuvarande form bör kunna besegra AIK trots bortaplan. I vart fall hålla AIK borta från riktigt farliga målchanser.

Jag spelar AIK under 4,5 skott på mål till 1.72 hos Unibet. Elfsborg över 1,5 mål till 2.10 hos samma bolag ska också spanas in.