Speltips Argentina - Kanada

Bild från Bildbyrån

Argentina avancerar!

På MetLife Stadium i New Jersey ställs titelförsvararna Argentina mot Kanada i semifinalen av Copa America. Två nationer som redan möttes i gruppspelet. Spelbolagen har Leo Messi och hans gäng som givna favoriter till att ta sig till finalen och ingenting talar för att kanadensarna ska skrälla.

ARGENTINA

I den första landskampen i turneringen besegrade man just Kanada med 2-0. Man var klart det bättre laget, på alla sätt och vis. Därefter har det blivit segrar över Chile och Peru, utan att Emiliano Martinez släppte in något mål. Aston Villa målvakten var nära att upprepa samma bedrift mot Ecuador.

Lisandro Martinez nätade först i kvartsfinalen, som länge såg ut att sluta 1-0 till Argentina. Men på övertid lyckades Ecuador kvittera genom Kevin Rodriguez. På straffar var man bättre och vann till slut med 4-2. Mest imponerande är ändå försvaret, som har varit svåra att bryta ner.

KANADA

Efter nederlaget i premiären har Jesse Marsch fått någorlunda ordning på truppen. En seger över Peru följdes upp av ett mållöst resultat mot Chile. Att hitta nätmaskorna har varit ett bekymmer. Men i slutspelet lyckades Jacob Shaffelburg näta efter en kvart. En ledning som höll sig tills Jose Salomon Rondon kvitterade i matchminut 64. Det krävdes straffar för att slå ut Venezuela.

Nationen är oftast starka inledningsvis av sina matcher. Under de senaste 9 landskamper har laget lyckats hålla nollan. Däremot har de andra halvlekarna inneburit trubbel. På de 6 senaste landskamperna har det blivit 1-7 i målskillnad, under de sista 45 minuterna.

MITT SPELTIPS

Under de 10 senaste landskamper har det bara blivit 3 insläppta mål hos La Seleccion. Anfallsspelet håller en världsklass så kanadensarna har ytterst liten möjlighet att hålla tätt bakåt. Argentina har å andra sidan ett av världens bästa försvar.

Mitt spel landar på att Argentina vinner efter fulltid, utan att släppa in något mål.

Oddsjämförelse Argentina - Kanada