Speltips Bayern München - Real Madrid

Bild från Bildbyrån

Fördel Real Madrid

Imorgon onsdag 20:45 brakar det loss ordentligt då Real Madrid gästar Bayern München i den inledande omgången av Champions League semifinalerna anno 2018. Här har vi förstås två riktiga giganter som bjuder upp till dans, men om vi rotar lite i inbördesarkivet, ser vi att här finns en fördel. Reals fördel.

Bayern München

Bundesliga är avgjort sedan länge, och sin vana trogen är det Bayern München som spurtat hem titeln även denna säsong. Bundesliga tappar mark och min tes är att den kvalitetsdipp som successivt sker i Bundesliga även kommer drabba Bayern München, eftersom konkurrens krävs för att hålla sig på den högsta nivån. I kvartsfinalen mötte Bayern München Sevilla, och det blev krångligare än jag på förhand hade tänkt mig. Sevilla skapade mycket på hemmaplan, och en annan dag hade de satt flera baljor och Bayern München hade plötsligt varit under press. Dock har Bayern München löjligt bra statistik på hemmaplan den här säsongen i Champions League, främst för att de i princip inte släpper in några mål. I snitt släpper de in 0.20 mål per match, vilket är absurt. De gör i snitt 2.80 mål per hemmamatch, så den positiva målskillnaden i Champions League är avsevärd. Senast var det alltså Sevilla som gästade Bayern München i Champions League, men då blev det faktiskt mållöst. Den enskilt viktigaste faktorn inför matchen mot Real Madrid, är att de senaste fyra gångerna Bayern München mött Real Madrid har Madrid vunnit och tre av dessa matcher har spelats på Allianz Arena. Det här är lite av en mardrömsmatch historiskt för Bayern München. München har också flera avbräck, och det tyngsta är ändå kanske bortfallet av Arturo Vidal. Hans råstyrka och karaktär hade verkligen behövts på mittfältet mot Real.

  • Hemmaform: V - V - V - V - L

Real Madrid

Zidane har gått från att ha varit totalt idoliserad till att ha varit ifrågasatt till att ha varit fem före lynchning till att ha varit uppskattad till att vara idoliserad igen. Som vanligt formtoppar Real Madrid när det är som viktigast och de ser nu att vara världens bästa lag igen. Visst, hösten var för dålig och därmed tappade man för mycket i La Liga och Real var ganska tidigt ute ur racet. I och med misslyckandet i La Liga är det än viktigare för Real Madrid att vinna Champions League. Det skulle otroligt nog vara tredje året i rad man vann Champions League, och till saken hör att de troligen är favoriter att ta hem titeln även detta år. I ligan har de en riktigt fin form på bortaplan och på resande fot i Champions League har de varit brutala den här säsongen. De gör i snitt 3.00 mål per bortamatch och släpper in 1.00, vilket är fantastiskt bortasnitt. Man har vunnit mot Juventus, PSG och Dortmund på bortaplan den här säsongen, och jag skulle säga att de har goda chanser att nu vinna på bortaplan mot Bayern München. Real Madrid har världens bästa trupp och Ronaldo är inne i en makalös period, och i ärlighetens namn börjar Bayern München ha en åldrande trupp. Position för position är Madrid bättre i de flesta fallen och jag tror egentligen att det bara är Lewandowski och Hummels som skulle ta en plats i Real Madrids startelva. Real Madrid har inga nämnvärda skador och kommer att kunna ställa upp med bästa elva.

  • Bortaform: V - F - V - V - V

Speltips

Det här är en match som kan gå hur som helst, men det finns ändå en fördel Real Madrid här. Historiskt vinner Real Madrid den här matchen, och Spanjorerna har en bättre trupp än Bayern München. Hemmafavören i alla ära, men Real Madrid är vana vid sådana här drabbningar och de vet vad som krävs för att plocka poäng. Dock skulle Real Madrid vara nöjda med ett oavgjort resultat, vilket jag också skulle säga är det mest troliga utfallet i den här matchen. Unibet erbjuder 1.86x pengarna för X2, vilket betyder spelvärde. Ett litet- till medelstort spel rekommenderas.