Speltips Belgien - Italien

Bild från Bildbyrån

Italien har ett bredare register

Det börjar dra ihop sig i en hittills oviss och underhållande EM-turnering. Endast kvartsfinaler återstår och jag vill påstå att mötet mellan Belgien och Italien är det absolut tyngsta på förhand.

Spelet jag väljer här är Italien -1.5 (Asian handicap) till 5.30 på Expekt. Jag går in med 5 units och motiverar min satsning nedan.

Belgien som står som ett hemmalag är nummer 1 på FIFAs världsranking. Jag har länge ställt mig frågande till hur FIFA räknar men det behöver vi inte gå igenom här. Belgien är ett starkt lag som presterat på en stabil nivå i kvalen de senaste 10 åren. Senast i VM lyckades man dessutom ta brons vilket är starkt för en liten nation som Belgien.
Trots att det finns större fotbollsnationer i EM så går inte belgarnas lag av för hackor. Lukaku, E Hazard och De bruyne är en av den starkaste offensiva trion i EM och inger respekt oavsett vilka man möter. Problemet för Belgien är att Hazard och De bryune är osäkra till spel här. Tränare Martinez beskriver det som en kamp mot klockan där duon inte kunnat träna med laget som vanligt dessa dagar. Oavsett om de kommer till spel eller inte så lär de inte vara 100 % rent fysiskt. Jag tror att det kan spela ganska stor roll när man möter ett bra lag som Italien. Belgien lever mer eller mindre på denna trion offensivt. Tittar man på resten av laget så håller man högsta nivå i mål med Courtouis. Backlinjen är inget speciellt. Rutin finns men både Verthongen och Vermaalen är till åren komna och saknar speed för att kunna matcha spelare med hög fart. Innermittfältet är stabilt med Tielmans och Witsel men inte mer än så enligt mig. På kanterna har man Meunier och lillebror Hazard som är stabila men inte mer heller.
Enligt mig är Belgiens största styrka att de är samspelta. De har många spelare som spelat ihop i flera mästerskap nu och är trygga med varandra. Detta kompletteras med en enorm spets framåt med den tidigare nämna trion. Men utan en frisk trio så är man enligt mig inte bättre än de andra stora fotbollsnationerna. Och det gäller även mot Italien.
Jag tycker t ex att man såg detta tydligt i matchen mot Portugal efter att De bruyne gick sönder. Portugal dominerade och Belgien fick försvara till sig en seger med nöd och näppe.

Italien hade stora problem mot Österrike i åttondelen och jag flaggade i min förra rek med Italien att Mancini har en tendens att bli feg i avgörande matcher vilket han tydligt blev mot Österrike. Jag tror att en stor anledning till det var att hela världen och framför allt hela Italien förväntade sig en enkel vinst i den matchen. Mot Belgien går man in till matchen som varken favorit eller underdog på förhand, och det brukar passa italiernarna bättre som har en förmåga att höja sig i dessa situationer. Jag tycker att Italien nått den högsta nivån som något lag nått under detta EM i matcherna mot Schweiz och Turkiet i gruppen och jag tror man kommer vara närmare den nivån i denna matchen än vad man var mot Österrike.
Jag tror att italienarna känner att de har en stor möjlighet med tanke på att Hazard och De bruyne inte är 100 % inför matchen. Det borde t o m Mancini se som ett tecken till god möjlighet. Jag ser Italien som ett jämnare lag med bredare register men där belgarna har en bättre spets. För mig är Italiens största styrka deras aggressivitet i presspelet och jag tror de kommer göra det jobbigt för belgarna.

Jag tror att matchen kommer att vara jämn spelmässigt. Vi pratar trots allt om två bra och jämna lag som båda är mycket svårslagna. Jag ser framför mig hur Italien drar det längsta strået i matchen. Att jag spelar -1.5 motiverar jag med att Belgien kommer spela högre med sin backlinje om de hamnar i underläge. Detta kommer gynna starka kontringsspelare som Insigne, Immobile och Chiesa (som jag räknar startar före Berardi) mot en långsam belgisk backlinje.

Tar Italien ledningen så tror jag antingen att de vinner med fler mål än ett eller att Belgien kvitterar. Därför ser jag större värde i att spela -1.5 än en rak italiensk vinst. Glöm heller inte att italienarna har bra koll på Lukaku med tanke på att han spelar i den italienska ligan för Inter. Jag har sett honom försvinna i stormatcher i Italien men givetvis även sett honom leverera. I denna matchen sätter jag hoppet till att Italien stoppar honom, för då har man hälften vunnet.

Jag ser fram emot en fin match och önskar er lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer