• Hem
  • JV
  • Bodö/Glimt - Sandefjord
Speltips Bodö/Glimt - Sandefjord

Bild från Bildbyrån

Klasskillnad att vänta på Aspmyra Stadion

Onsdagens speltips hämtar jag från Elitserien i Norge. Bodö/Glimt tar emot Sandefjord i en andra raka hemmamatch och efter två missräkningar är det dags att visa vart skåpet ska stå och det här mötet tror jag hemmalaget tar hem tämligen enkelt!

Tankar inför avspark

Bodö/Glimt toppar Elitserien i Norge som är deras motsvarighet till Allsvenskan. 23 poäng, det är vad hemmalaget noteras för med tio matcher spelade och med den poängskörden är de just nu två poäng bättre än tabelltvåan Fredrikstad. 

På en tredjeplats hittar vi Brann, även dem på 21 poäng, men då har de elva matcher spelade och sedan har vi tilltänkta toppkonkurrenten Molde som tabellfyra och för deras del är det 20 poäng på kontot och även där med elva matcher spelade. 

Hemmalaget för kvällen har två missräkningar bakom sig resultatmässigt då de först kammade noll borta mot HamKam i en 1-0-förlust och därefter spelade de i senaste hemmamatchen 2-2 mot nykomlingen KFUM Oslo. 

Nu gör de andra raka hemmamatchen och detta mot ett Sandefjord som har det kämpigt! Gästerna åker hit som nästjumbo och noteras just nu för sju poäng med en total målskillnad på 11-15. Ser vi till prestation som endast bortalag har de en poäng på fem försök och gällande målskillnad är det 4-9.

Sandefjord är inte bara underdogs här, de är även i en minst sagt medioker form då de gästar Aspmyra Stadion med tre raka torsk och detta genom 2-1 mot Haugesund borta, 0-3 hemma mot Viking och 2-1 borta mot Brann.

Speltips inför Bodö/Glimt - Sandefjord
Johan Videll

Johan Videll

Spelbolagen håller Bodö/Glimt som storfavoriter inför avspark och ja, det är bara att köpa läget. Hemmalaget har det bättre laget, en trupp som utan tvekan kommer slåss om ligatiteln och med en revanschlusta inom gruppen efter två raka missräkningar är det läge för revansch inför ögonen på hemmapubliken. Storseger på g? Jag tror det.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Bodö/Glimt - Sandefjord