Speltips Boston Bruins - Carolina Hurricanes

Bild från Bildbyrån

I TD Garden möts Boston Bruins och Carolina Hurricanes på bästa sändningstid (Fredag kväll klockan 19:00). Boston leder samlade NHL-ligan före Vegas Golden Knights. Det är med andra ord en respektingivande start som Bruins haft. Och i mötet mot Hurricanes så finns det några parametrar som gör att jag tror Boston vinner ordinarie tid.

Dessa tre parametrar gör att det talar extra för att Boston vinner den här hemmamatchen:

Boston har i princip inga skador, i alla fall inte på viktiga spelare.

Jeremy Swayman stod senast mot Florida, vi hoppas Linus Ullmark %..935 är tillbaka i målet.

Carolina har ingen form just nu förlorade senast mot Arizona Coyotes med 0-4 på hemmais. Dessförinnan har de 3 OT förluster och en vinst och det var mot beskedligare motstånd i Chicago Blackhawks.

  • Bra tillskott I Bruins

Givetvis har Bruins en mycket stark form och statisteken är bländande bra. Topp i formtabellen (senaste 5) med +37 i målskillnad och 14 vinster ordinarie tid under säsongen.
En spelare som tillfört mycket i defensiven och i offensivt är Hampus Lindholm med 18 poäng. Hampus fyller en lucka som har funnits nästan sedan Zdeno Cháras tid i truppen.
Offensivt formar laget tre starka kedjor och en fjärde komplement-lina. David Pastrnak har gjort 13 mål och sedan lite överraskande har Bergeron 9 fullträffar.

Danska målvakten Frederik Andersen i Carolina är skadad vilket lämnar alternativen Pyotr Kochetkov %.908 och Antti Raanta %.902 som alternativ. Även om Andersen haft en mindre bra säsong så det begränsar ändå valmöjligheterna.

Jag lägger 3 Units till oddset 2,17 hos Betsson på att Boston vinner ordinarie tid. Det är extra viktigt att kolla målvakter och skador innan matchen.