Speltips Boston Bruins - New York Islanders

Bild från Bildbyrån

Tajt match mellan Bruins och Islanders

”Målvakternas match”. Ja så kan det gott bli när New York Islanders åker till Boston för att möta Bruins. Med det tror jag på målsnålt och tillknäppt och lägger ett underspel i matchen.

Boston Bruins är topplag denna säsong också. Så här långt toppar de Atlantic Divison och slåss med närmast med formstarka New York Rangers om platsen som etta i konferensen.
Laget är obesegrat hemma. Den enda plumpen kom emot Red Wings här någon omgången sedan på bortais.

Det finns vissa avbräck i laget både offensivt och defensivt, men truppen är så pass bred att det ska inte vara en större faktor.
Vad som framförallt är signifikativt är Bruins målvaktsuppsättning. Det är och har varit deras styrka en lång tid nu. Jeremy Swayman har GAA 1,49 och Linus Ullmark 2,30 på 6 matcher vardera. Den förstnämnda stod senast men laget har ett litet uppehåll och det är en smaksak och angenäm uppgift för staben om att välja vem som ska vakta målet…

New York Islanders är inte så mycket sämre de vad det gäller att ha vassa keepers. Semyon Varlamov har när detta tips skrivs 1,00 i GAA och Ilya Sorokin 3,12 (91% i räddningsstatistik och 7 matcher spelade).
Och laget är generellt ganska tajta, det vittnar deras målskillnad om som är jämna 27-27 (på 10 matcher)

Notering (7/11)
Natten till onsdag, innan detta möte - så spelar New York Islanders match emot Minnesota Wild.

Det kommer med all säkerhet vara vässat mellan kassarna natten till fredag svensk tid. Både statistiskt och med det spel som båda lagen visar, där det gäller att hålla tätt bakåt först och främst - gör att jag tittar på underspelet och lägger Under 6,5 mål inklusive förlängning med 5 Units.