Speltips Brasilien - Schweiz

Bild från Bildbyrån

Spelsugen Firmino fastställer slutresultatet

Brasilien – Schweiz på söndag alltså och ett Brasilien som kommer försöka få en bra start på turnering med tre poäng. Något man alltid lyckas med i VM i öppningsmatchen. Det lär bli tryck mot Schweiz och jag tror inte vi har 0-0 första 60 minuterna i den här matchen. Sista halvtimmen kommer bli mer öppen när ytorna börjar öppna upp sig och säkerligen bjuda på något mål. Tittar man hur Tite valt att formera laget så kommer vi ha ett anfall med Neymar, Jesus samt Willian (alternativt Coutinho) på topp. På bänken sitter Robert Firmino som första inhoppare. En spelsugen toppforward som vill ta upp konkurrensen med Jesus och kommer kämpa hårt under de minuter han får.

Robert Firmino

Som 17 åring gjorde Firmino debut i Figueirense. Det blev bara en hel säsong i klubben innan Hoffenheim plockade in honom. 2015 gick flyttlasset till Liverpool och kommer nu till VM efter en stark säsong där det blivit 15 mål på 37 matcher. I landslaget har han mest agerat inhoppare. 21 landskamper och 6 mål för Firmino som alltjämt ställs på sidan efter hård konkurrens med Gabriel Jesus som toppforward. Även agerat inhoppare i träningsmatcherna inför VM och sett pigg ut tycker jag.

Analysen

Det är med största sannolikhet Jesus som startar matchen men Firmino kommer komma in i andra halvlek. Förhoppningsvis leder Brasilien redan då. En pigg Firmino kan ställa till det mot Schweiz som förhoppningsvis behöver göra mål och bjuda på ytor. Han gjorde sista målet mot Kroatien och mot Österrike senast borde han gjort sista också, med de chanser han skapade på sin halvtimme, men hamnade då utanför målprotokollet. En rolig peng enligt mig är alltså att satsa på att Firmino sätter sista målet för Brasilien här @4.80.