Speltips Brentford - Tottenham

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Brentford vs Spurs

Tottenham

Tottenham är för närvarande i besittning av den eftertraktade fjärde positionen i tabellen, och de är fast beslutna att hålla fast vid denna för att säkra ett inträde till nästa upplaga av Champions League. Men lag som Arsenal, Manchester United, West Ham etc kommer att att bjuda upp till kamp om den här positionen, och Spurs måste fortsätta spela bra för att behålla den. Det är också värt att nämna att Arsenal har en svår match mot Manchester United framför sig.

Spurs vinner vanligtvis när man spelar mot Brentford, iallafall historiskt. Och man har gjort två eller fler mål i varje möte efter 2000.

Tottenham kommer dock senast från en 0-1 förlust hemma mot Brighton. Men de hade fyra matchers vinstsvit innan dess, och de hade gjort totalt 11 mål från dessa fyra matcher. Tillsammans med Liverpool är Antonio Contes herrar det enda laget i ligan som har vunnit fyra av de senaste fem matcherna.

Truppen:
När det gäller Tottenham har Conte bara sina tre långsiktiga bekymmer att oroa sig över som alltid, med Matt Doherty, Japhet Tanganga och Oliver Skipp – som precis har skrivit på ett nytt avtal med klubben fram till 2027 – alla skadade.

Conte har fortsatt att lovsjunga Ryan Sessegnon, som var en oanvänd ersättare i Brighton-förlusten men som kommer att ha Sergio Reguilons plats till vänster i sikte.

Trots förra veckans nedslående uppvisning kommer Conte sannolikt att skicka in en nästan identisk elva på planen i Brentford. Möjlig XI: Lloris; Romero, Dier, Davies; Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Sessegnon; Kulusevski, Kane, SonBrentford

Samtidigt har Brentford en bra svit för tillfället, och efter en hel del kämpande verkar de ha höjt ribban till den nivå som förväntas av ett Premier League-lag.

Brentford vann med 1-2 borta mot Watford senast och är nu inne på en segersvit på tre matcher. Brentford har också vunnit fem av sina senaste sex matcher där man gjort två eller fler mål i fem av sina tidigare sex matcher.

Truppen:

Ethan Pinnock fick lämna planen med befarad skada i hälsena i segern över Watford, så Mads Bech Sorensen ställer istället upp tillsammans med Jansson den här veckan. Sergi Canos, Frank Onyeka och Mathias Jorgensens är vidare skadade.

Eriksen förbereder sig för en känslomässig återförening med sin tidigare klubb när han återigen sällar sig till Vitaly Janelt och Norgaard i maskinrummet, och rykten börjar snurra kring en möjlig återkomst till norra London för den danska spelmakaren.

Brentfords möjliga startuppställning: Raya; Ajer, Jansson, Sorensen, Henry; Janelt, Norgaard, Eriksen; Mbeumo, Toney, WissaREK

Spurs har en mycket bättre trupp och manager medan Brentford är placerade bekvämt i mitten av tabellen, långt bort från nedflyttningsstriden och det europeiska racet. Men man har spelat bra på sistone och känslan är att man kommer att bjuda upp till kamp. Med hänsyn till dessa observationer kan du förvänta dig att mål kommer från båda ändar av planen. 1.72 hos NordicBet.